Bezár

Hírarchívum

A szeniorok felé nyitott az SZTE Alma Mater

A szeniorok felé nyitott az SZTE Alma Mater

2013. november 18.
3 perc

Különleges kedvezményekkel, programokkal, rendezvényekkel célozza meg a nyugdíjasokat az egyetem öregdiák-szervezete.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2005-ben létrejött SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy széles körű szolgáltatásokat nyújtson a valaha az SZTE-n vagy jogelőd intézményeiben tanult hallgatóknak, aminek révén az érintettek egész életen át az egyetemi körfogás részeseinek érezhetik magukat.

 

Vass Viktória, az SZTE Alma Mater munkatársa a www.u-szeged.hu -nak elmondta, kiemelkedően fontos számukra a kapcsolattartás azon egyetemi polgárokkal, oktatókkal, akik nyugdíjas éveiket töltve tagjai az értékteremtő szervezetnek. Szenior közössége keretein belül az Alma Mater mostantól kifejezetten az ő korosztályuknak szóló rendezvényekkel, programokkal, kedvezményekkel bővíti szolgáltatásait. A közösség koordinátora, Gresó Erzsébet, az SZTE Rektori Hivatal Humánpolitikai Osztályának korábbi osztályvezetője segítségével az új kezdeményezés – amely a TÁMOP 4.1.1.C projekt segítségével jött létre – már számos sikeres programot tudhat maga mögött, amelyeknek száma jelenleg is folyamatosan bővül – tudtuk meg.

 

 

orkeny_ozvegyeKulturális rendezvényeken a szeniorok

 

A szeniorok számos kulturális rendezvényen vehettek részt. Október 17-én a Szent-Györgyi Albert által létrehozott Szegedi Egyetemi Ifjúság Színjátszócsoport 1941-es Hamlet előadásához kapcsolódó „Legenda” című filmet vetítették újra Belvárosi Moziban. Az előadást az Alma Mater tagjai, köztük a szeniorok is 500 forintos kedvezményes áron tekinthették meg. Október 22-én az SZTE diákjai mellett az Alma Mater-tagok, köztük a lelkes szeniorok 100 forintos belépővel látogathatták meg a Reök Magyar Festészet Napja alkalmából szervezett kiállítását. Folytatva a sort, november 13-án a Fekete Házban az Örkény-kiállítást és a 19. század második felének nagypolgári enteriőrjét idéző tárlatot nézhették meg a közösség tagjai a Móra Ferenc Múzeum által felajánlott ingyenes tárlatvezetés során, amit az Örkény István özvegyével, Radnóti Zsuzsával folytatott beszélgetés követett.

 

 

Sportolási lehetőség – elindult a „szenior torna”

 

„Kondicionáló torna – a jó közérzet szolgálatában” – ezzel a programmal várja október 4-e óta minden pénteken 10 órától Trényiné Rákóczi Zsuzsanna, az SZTE Sportközpont vezetője az SZTE Alma Mater szenior közösségének tagjait. Az egészségmegőrzést szolgáló foglalkozások – ahová egyetemünk idősebb polgárait továbbra is szeretettel várják – hétről-hétre fiatalos lelkesedéssel, kellemes közösségben zajlanak. A torna helyszíne az Hattyas sor 10. szám alatt található SZTE Sportközpont.

 

 

Arany Alma Klub

 

November 5-én hagyományteremtő célzattal tartotta első hivatalos klubdélelőttjét a szeniorok alkotta csapat. Az igen nagy érdeklődés mellett lebonyolított rendezvény – melyet Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője nyitott meg – első alkalommal az ismerkedés, a beszélgetés, a nosztalgikus élmények felelevenítése és a célkitűzések megbeszélése jegyében telt a Honvéd téri Alma Mater-iroda tárgyalójában.

 

 

Új tagokat várnak a szeniorok

 

szenior_festeszetAz SZTE Alma Mater szenior közössége természetesen nyitott, minden érdeklődőt nagy szeretettel vár! Programokból nem lesz hiány, ezt bizton ígérhetik a szervezők. November 27-re az Arany Alma Klub újabb találkozót szervez, melynek keretein belül a hódmezővásárhelyi Őszi Tárlatot látogatják majd meg. Karácsony előtti ráhangolódó klubdélutánjukat pedig az ünnepek előtti hétre tervezik. Jövőre a fővárost is közösen veszik célba a klubtagok, akik többek között a Caravaggio-kiállításra és színházlátogatásra készülnek.

 

A szenior közösséghez való csatlakozásra folyamatosan van lehetőség a már nyugdíjas éveiket töltő SZTE-s egyetemi polgárok (tehát egykori hallgatók, oktatók, dolgozók) számára. Az elérhetőség: 62/54-6775, info@sztealmamater.hu. Az említett és más, a közösséget érintő programokkal kapcsolatban folyamatos tájékoztatást az SZTE Alma Mater weboldalának Szenior menüpontjában találnak.

 

SZTEinfo

alma_senior-07

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek