SZTE Info

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

A kétnapos rendezvényen több száz Békés megyei középiskolás érdeklődött a szegedi universitas képzési kínálata iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályaválasztási kiállítást rendeztek október 10-én és 11-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 2013/14-es felvételi roadshow-ja keretében a Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozott az eseményen. Az SZTE-t a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a fakultások közül külön a Mezőgazdasági Kar, illetve most első alkalommal az Állam- és Jogtudományi Kar képviselte.

 

Palyavalasztas_Bekescsaba_galeria
Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE - GALÉRIA

Mint a www.u-szeged.hu Vékony Tímeától, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-asszisztensétől megtudta, a munkaügyi központ által szervezett kiállításon felsőoktatási és közoktatási, illetve szakmai gyakorlati helyeket kínáló intézmények, továbbá cégek is standokkal várták az érdeklődőket. A helyi sportcsarnokba szervezetten érkeztek az általános és középiskolás diákok, hogy tájékozódjanak továbbtanulási lehetőségeikről. Gyakorlatilag valamennyi békéscsabai és környékbeli középiskola fiataljai megfordultak az SZTE-s standoknál is, a két nap folyamán több százan tették fel kérdéseiket, lapozták fel vagy vitték magukkal a szegedi egyetemi tájékoztató kiadványokat.

 

A diákok elsősorban az iránt érdeklődtek, milyen képzési portfólióval rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem, az egyes fakultásokon mely szakokra lehet jelentkezni, s mikor lesznek nyílt napok. Olyanok is akadtak, akik abban kértek tanácsot az SZTE képviselőitől, hogy adott középiskolai specializációjukhoz milyen felsőoktatási folytatást nyújt a Tisza-parti universitas.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.