SZTE Info

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

A kétnapos rendezvényen több száz Békés megyei középiskolás érdeklődött a szegedi universitas képzési kínálata iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályaválasztási kiállítást rendeztek október 10-én és 11-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 2013/14-es felvételi roadshow-ja keretében a Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozott az eseményen. Az SZTE-t a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a fakultások közül külön a Mezőgazdasági Kar, illetve most első alkalommal az Állam- és Jogtudományi Kar képviselte.

 

Palyavalasztas_Bekescsaba_galeria
Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE - GALÉRIA

Mint a www.u-szeged.hu Vékony Tímeától, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-asszisztensétől megtudta, a munkaügyi központ által szervezett kiállításon felsőoktatási és közoktatási, illetve szakmai gyakorlati helyeket kínáló intézmények, továbbá cégek is standokkal várták az érdeklődőket. A helyi sportcsarnokba szervezetten érkeztek az általános és középiskolás diákok, hogy tájékozódjanak továbbtanulási lehetőségeikről. Gyakorlatilag valamennyi békéscsabai és környékbeli középiskola fiataljai megfordultak az SZTE-s standoknál is, a két nap folyamán több százan tették fel kérdéseiket, lapozták fel vagy vitték magukkal a szegedi egyetemi tájékoztató kiadványokat.

 

A diákok elsősorban az iránt érdeklődtek, milyen képzési portfólióval rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem, az egyes fakultásokon mely szakokra lehet jelentkezni, s mikor lesznek nyílt napok. Olyanok is akadtak, akik abban kértek tanácsot az SZTE képviselőitől, hogy adott középiskolai specializációjukhoz milyen felsőoktatási folytatást nyújt a Tisza-parti universitas.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00