SZTE Info

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

A kétnapos rendezvényen több száz Békés megyei középiskolás érdeklődött a szegedi universitas képzési kínálata iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályaválasztási kiállítást rendeztek október 10-én és 11-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 2013/14-es felvételi roadshow-ja keretében a Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozott az eseményen. Az SZTE-t a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a fakultások közül külön a Mezőgazdasági Kar, illetve most első alkalommal az Állam- és Jogtudományi Kar képviselte.

 

Palyavalasztas_Bekescsaba_galeria
Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE - GALÉRIA

Mint a www.u-szeged.hu Vékony Tímeától, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-asszisztensétől megtudta, a munkaügyi központ által szervezett kiállításon felsőoktatási és közoktatási, illetve szakmai gyakorlati helyeket kínáló intézmények, továbbá cégek is standokkal várták az érdeklődőket. A helyi sportcsarnokba szervezetten érkeztek az általános és középiskolás diákok, hogy tájékozódjanak továbbtanulási lehetőségeikről. Gyakorlatilag valamennyi békéscsabai és környékbeli középiskola fiataljai megfordultak az SZTE-s standoknál is, a két nap folyamán több százan tették fel kérdéseiket, lapozták fel vagy vitték magukkal a szegedi egyetemi tájékoztató kiadványokat.

 

A diákok elsősorban az iránt érdeklődtek, milyen képzési portfólióval rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem, az egyes fakultásokon mely szakokra lehet jelentkezni, s mikor lesznek nyílt napok. Olyanok is akadtak, akik abban kértek tanácsot az SZTE képviselőitől, hogy adott középiskolai specializációjukhoz milyen felsőoktatási folytatást nyújt a Tisza-parti universitas.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.