SZTE Info

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

A kétnapos rendezvényen több száz Békés megyei középiskolás érdeklődött a szegedi universitas képzési kínálata iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályaválasztási kiállítást rendeztek október 10-én és 11-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 2013/14-es felvételi roadshow-ja keretében a Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozott az eseményen. Az SZTE-t a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a fakultások közül külön a Mezőgazdasági Kar, illetve most első alkalommal az Állam- és Jogtudományi Kar képviselte.

 

Palyavalasztas_Bekescsaba_galeria
Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE - GALÉRIA

Mint a www.u-szeged.hu Vékony Tímeától, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-asszisztensétől megtudta, a munkaügyi központ által szervezett kiállításon felsőoktatási és közoktatási, illetve szakmai gyakorlati helyeket kínáló intézmények, továbbá cégek is standokkal várták az érdeklődőket. A helyi sportcsarnokba szervezetten érkeztek az általános és középiskolás diákok, hogy tájékozódjanak továbbtanulási lehetőségeikről. Gyakorlatilag valamennyi békéscsabai és környékbeli középiskola fiataljai megfordultak az SZTE-s standoknál is, a két nap folyamán több százan tették fel kérdéseiket, lapozták fel vagy vitték magukkal a szegedi egyetemi tájékoztató kiadványokat.

 

A diákok elsősorban az iránt érdeklődtek, milyen képzési portfólióval rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem, az egyes fakultásokon mely szakokra lehet jelentkezni, s mikor lesznek nyílt napok. Olyanok is akadtak, akik abban kértek tanácsot az SZTE képviselőitől, hogy adott középiskolai specializációjukhoz milyen felsőoktatási folytatást nyújt a Tisza-parti universitas.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 23.
  10:00 - 16:00
  A látogatók megismerkedhetnek a Füvészkert új, rovarfogó növényeket bemutató gyűjteményével. A húsevő, vagy rovaremésztő növények a világ minden táján élnek, közös jellemzőjük, hogy tápanyagszükségletüket állati eredetű forrásból egészítik ki. A rovarok, vagy kisebb békák, gyíkok, esetleg kisemlősök elfogására a levelük módosult fondorlatos szerkezetű csapdákká. Ezekkel a különös lényekkel lehet testközelből is megismerkedni a tematikus napon.
 • szeptember 26.
  18:00 - 19:00
  Prof. Dr. habil. Szakály Sándor történész (VERITAS Történetkutató Intézet) előadása: Magyarország a második világháborúban: A kezdetek
 • szeptember 28.
  14:00 - 23:00
  A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor rejtett helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen több mint 350 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, játékos programok, bemutatók, kísérletek, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig! Az SZTE programjai elérhetők az SZTE Kutatók Éjszakája mobil alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információ mellett (leírások, időpontok, helyszín, előadók) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play áruházból ingyenesen letölthető. Az SZTE szegedi és vásárhelyi programjai megtekinthetők a www.kutatokejszakaja.hu honlapon is. Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján 2018. szeptember 28-án, pénteken!
 • szeptember 28.
  18:00 - 19:00
  Az előadássorozat következő vendége Dux László, az SZTE professzora. Előadásának címe: Szent-Györgyi Albert és intézete.
 • október 3.
  10:00 - 18:00