SZTE Info

Elkapott pillanatok a TIK-ben

Az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

igy fotozunk mi01– A kevesebb több – ezt az elvet vallotta a szigorú zsűri a fényképek kiválasztásakor. Ezzel garantáltuk a minőséget is – hallottuk Dömötör Mihálytól a TIK-ben, az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat október 28-i megnyitóján. A képzés egyik oktatója elmondta: 19 alkotó 36 képét láthatják az érdeklődők. A hallgatók már második alkalommal mutatják meg munkáikat a nagyközönségnek. Dömötör Mihálytól megtudtuk: az alkalmazott fotográfusképzés a legnagyobb létszámú, legnépszerűbb szak a központban. Köszönhető ez többek között annak, hogy egyre nagyobb az igény a jó szakemberek iránt, valamint a képzés jó hírének, magas színvonalának.

 

A végzősök fotói a legváltozatosabb témakörökben készültek. Láthatunk képeket a Balatonról, a dómról, portrékat és természetfotókat is. Nagy Edité például egy mezőn készült, egy szál pipacsra fókuszál. Az SZTE ETSZK Fizioterápiás Tanszék vezetőjének szenvedélye a fotózás. Korábban elvégezte Dusha Béla tanfolyamát, de szerette volna még tovább képezni magát, ezért jelentkezett ide. Kedvenc témája a természetfotózás, az országban sokfelé fotózott már, azonban azt vallja, nem kell feltétlenül messzire utazni ahhoz, hogy az ember érdekes témát találjon. Elég csak kimenni egy közeli rétre.

 

Igy_fotozunk_mi..._kiallitas_megnyito
Így fotózunk mi - GALÉRIA

Az elkapott pillanatokat emelte ki kedvenc témájaként Czingler Andrea, aki főállásban vendéglátó-ipari egységeket üzemeltet Szegeden, hobbija a fotózás. A képzés egyik oktatójával, Németh Györggyel egy hódmezővásárhelyi patkolókovácsnál jártak. A kiállítás képei között szerepel az ott készült fotó is.

 

A tárlat a 18. Őszi Kulturális Fesztivál programjaként valósult meg. A képeket november 9-ig, hétköznapokon 8 és 20, szombaton 9 és 16 óra között nézhetik meg az érdeklődők.

 

szöveg: Bobkó Anna

fotók: Varga Zoltán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.