SZTE Info

Elkapott pillanatok a TIK-ben

Az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

igy fotozunk mi01– A kevesebb több – ezt az elvet vallotta a szigorú zsűri a fényképek kiválasztásakor. Ezzel garantáltuk a minőséget is – hallottuk Dömötör Mihálytól a TIK-ben, az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat október 28-i megnyitóján. A képzés egyik oktatója elmondta: 19 alkotó 36 képét láthatják az érdeklődők. A hallgatók már második alkalommal mutatják meg munkáikat a nagyközönségnek. Dömötör Mihálytól megtudtuk: az alkalmazott fotográfusképzés a legnagyobb létszámú, legnépszerűbb szak a központban. Köszönhető ez többek között annak, hogy egyre nagyobb az igény a jó szakemberek iránt, valamint a képzés jó hírének, magas színvonalának.

 

A végzősök fotói a legváltozatosabb témakörökben készültek. Láthatunk képeket a Balatonról, a dómról, portrékat és természetfotókat is. Nagy Edité például egy mezőn készült, egy szál pipacsra fókuszál. Az SZTE ETSZK Fizioterápiás Tanszék vezetőjének szenvedélye a fotózás. Korábban elvégezte Dusha Béla tanfolyamát, de szerette volna még tovább képezni magát, ezért jelentkezett ide. Kedvenc témája a természetfotózás, az országban sokfelé fotózott már, azonban azt vallja, nem kell feltétlenül messzire utazni ahhoz, hogy az ember érdekes témát találjon. Elég csak kimenni egy közeli rétre.

 

Igy_fotozunk_mi..._kiallitas_megnyito
Így fotózunk mi - GALÉRIA

Az elkapott pillanatokat emelte ki kedvenc témájaként Czingler Andrea, aki főállásban vendéglátó-ipari egységeket üzemeltet Szegeden, hobbija a fotózás. A képzés egyik oktatójával, Németh Györggyel egy hódmezővásárhelyi patkolókovácsnál jártak. A kiállítás képei között szerepel az ott készült fotó is.

 

A tárlat a 18. Őszi Kulturális Fesztivál programjaként valósult meg. A képeket november 9-ig, hétköznapokon 8 és 20, szombaton 9 és 16 óra között nézhetik meg az érdeklődők.

 

szöveg: Bobkó Anna

fotók: Varga Zoltán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.