Bezár

Hírarchívum

Európai ifjúsági rendezvényre hívják a szegedieket is

Európai ifjúsági rendezvényre hívják a szegedieket is

2013. október 24.
2 perc


A strasbourgi European Youth Event (EYE) elnevezésű ifjúsági rendezvény 2014. május 9–11. között változatos politikai, közösségi, valamint kulturális programokat kínál. A szervezők várják a jelentkezőket!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az Európai Parlament több ezer európai fiatal előtt nyitja meg kapuit, hogy a résztvevők Európa döntéshozóival és szóvivőivel találkozhassanak, eszmét cserélhessenek, és megoldásokat találhassanak a jövő problémáira. A találkozó lehetőséget teremt arra is, hogy a fiatalok Európa sokszínűségét különféle kulturális rendezvényen keresztül is megtapasztalhassák.

Az EYE 2014 rendezvény változatos politikai, közösségi, valamint kulturális programokat kínál, a következő mottóval: „Gondolatok egy jobb Európáért”. A programok fő témái: fiatalkori munkanélküliség, új távlatok egy kihívásokkal küzdő generáció számára, digitális forradalom, az internet jövője, az Európai Unió jövője, változó Európa. Az eseményen számos program várja majd a résztvevőket: az érdeklődők a rendezvény mottójához kapcsolódó workshopokon, szemináriumokon és vitákon vehetnek részt, de a programban kulturális és sportesemények is szerepelnek.

 

 

Részvétel és jelentkezés

 

A rendezvény legfőbb célja, hogy a fiatalokat aktívan bevonja az EYE 2014 programjaiba. Háromféleképpen lehet tevékenyen részt venni a rendezvényen:

– Részvétel a politikai vitafórumokon, szemináriumokon és más programokon (francia, angol és német nyelven) a háromnapos rendezvény során.

– Művészi előadás: lehet zene, tánc, artistaszám, színdarab, stb. A jelentkezők közül a kiválasztottak előadhatják műsorukat azon az utcafesztiválon, melyet Strasbourg város különféle helyszínein rendeznek péntek este.

– Különleges kezdeményezés bemutatása, amely az öt fő téma valamelyikével kapcsolatos. Ezek közül néhány kezdeményezést interaktív esemény formájában mutatnak be (például felállítanak egy interaktív standot, de lesz gyakorlati műhelyfoglalkozás is.)

 

 

Ki regisztrálhat?

 

A programra 16 és 30 év közöttiek regisztrálhatnak a tagállamokból, az azokkal szomszédos és tagjelölt országokból. Jelentkezni azonban csak csoportonként lehet, a csoport létszáma minimum 10 fő. A csoportregisztrációt az EYE honlapján lehet leadni.

 

Az EYE 2014 rendezvényen a részvétel díjtalan, azonban a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk az utazási, szállás- és étkezési költségekről.

 

 

Bővebb információ

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek