SZTE Info

Művészetek Napja a ZMK-n

A Zeneművészeti Kar, az SZTE Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága, és a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzata közös programot szervezett: november 5-én a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben tartják a Művészetek Napját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közös pályázatot hirdetett az SZTE Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága, és a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzata: a hallgatók két témakörben adhatták be művészeti alkotásaikat. Szeged másként: A természet miként szerzi vissza az emberi kéz által elfoglalt területeket. Társadalomkritika: A társadalomban felmerülő problémák vagy azok megoldásai művészi szemmel. A pályázók egy állóképpel, egyéb műalkotással vagy mozgóképpel ( 3-5 perces kisfilmmel) jelentkezhettek.

 

A pályaműveket a Zeneművészeti Karon mutatják be. A tárlatot a Művészetek Napján, november 5-én 15.30-kor Tóth Péter dékán nyitja meg. A látogatók koncertet is hallhatnak: az SZTE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarát Somorjai Péter vezényli. A rendezvényen elhangzik majd többek között W. A. Mozart B-dúr Hegedűverseny I. tétele. A tárlat megtekintése alatt a Vántus István Zeneművészeti SZKI növendékeinek műsorát hallhatja a közönség. A pályázat díjazottjait 19.30-kor hirdetik ki. Kategóriánként egy szakmai és egy közönségdíjat is ajánlanak.

 

További információ:

Bobkó Anna

muveszetek_napja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00