Bezár

Hírarchívum

„Nem vagy egyedül” – a Diákcentrum mindenkinek segít a bajban

„Nem vagy egyedül” – a Diákcentrum mindenkinek segít a bajban

2013. október 21.
2 perc
Akarsz róla beszélni? Ez az a kellemetlen kérdés, amit nem tesznek fel az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban, de a hallgatók számára segítő kezet nyújtanak az egység munkatársai ebben a tanévben is.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

tanulasmodszertan_trening„Nem vagy egyedül!” a mottójuk a szakembereknek, akiknek személyesen és online is feltehetők a családi, tanulási, párkapcsolati problémákkal kapcsolatos kérdések az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban, a Szegedi Tudományegyetem egységében.

 

„Nehéz volt a szakítás? Elválnak a szüleid? Egyedül vagy az új városban? Stresszelsz a tanulás miatt? Esetlen függőségi problémád van?” A tanácsadó központ vagy népszerű nevén Diákcentrum által üzemeltetett Léleknavigátor honlapot a bajba jutottaknak találták ki, hogy az ingyenes szolgáltatások között az anonim módon működő online tanácsadással is segítse a szegedi egyetem hallgatóit. A szolgáltatás e-mailen zajlik, így a segítségre szorulók akár otthonról vagy a kollégiumi szobájukból üzenve is biztató szavakra találhatnak. Nincsenek tér- vagy időbeli korlátok! A Léleknavigátor weblapján, a http://leleknavigator.hu/online-tanacsadas internetes oldalon név nélkül is bárki segítségére siet a tapasztalt szakemberekből álló, fiatal csapat, így talán a segítséget kérőkkel közösen új megoldások születhetnek a mindennapok egy-egy problémájára.


De a közösségi programok szervezése is a tanácsadó központ fontos feladata, így segítői „lelkén szárad” olyan események lebonyolítása is, mint az egyetemi Kreatív Kör vagy a Kaleidoszkóp Improvizációs Színház nagy sikerű előadásai. A jó humorú teátrumi társulat például a Szegedi Pszichológiai Napokon is fellép, így október 19-én 18 órától bárki részese lehet egy színházi kalandnak.

 

allasborze_beszelgetesAz SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központnak emellett fontos, hogy mindenki egyforma lehetőségekkel végezhesse az egyetemet, ezért különös figyelmet fordít az esélyegyenlőség kérdésére. Így a fogyatékkal élőket nem sak kísérők delegálásával, azaz személyi segítők bevonásával, de az egyetemi élet megkönnyítésével is patronálják. Másolási, nyomtatási és könyvvásárlási támogatások mellett biztosítanak a tanulást megkönnyítő eszközöket is.

Utóbbi jegyében hamarosan egy az országban is párját ritkító kezdeményezéssel rukkol elő a Diákcentrum, sőt ingyenes fejlesztő tréningjei is elkezdődnek rövid időn belül, ezért érdemes nyomon követni a Diákcentrum programjait, akcióit.

 

Mivel az egyetemi egység honlapja felújítás alatt áll, a tanácsadó központ szolgáltatásairól, programjairól és aktuális híreiről az alábbi helyeken érdeklődhetnek:


SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Cím: Szeged, Vitéz utca 17.

Facebook: https://www.facebook.com/sztedcentrum

E-mail: dcentrum@stud.u-szeged.hu

Sajtó: dcentrum.kapcsolat@gmail.com

Telefon: (62) 544 029

 

A kortárs segítők oldala: https://www.facebook.com/pages/Kortárs-Aid/

 

SZTEinfo

plakat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek