Bezár

Hírarchívum

Ötletből pénzt – Min múlik egy innovatív ötlet sikere

Ötletből pénzt – Min múlik egy innovatív ötlet sikere

2013. október 24.
2 perc


Az SZTE Innovációs Klub október 29-én (kedd) 18 órakor rendezi meg soron következő klubestjét a JATE Klub nagytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú az út, amíg egy innovatív ötletből egy pénzügyileg is sikeres üzletet lehet építeni. Már a megvalósítás kezdeti szakaszában érdemes tisztában lenni a különböző tőkebevonási lehetőségekkel, valamint olyan módszereket megismerni, amelyek képesek előre megjósolni ötletünk várható sikerességét. Az X-Ventures Zrt. vezérigazgatója, Dr. Zsembery Levente kockázati tőkésként osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Tolnai Ákos egy saját fejlesztésű üzleti potenciál elemző módszert, az AbilityMatrixTM-ot mutatja be.

 

Dr._Zsembery_LeventeDr. Zsembery Levente gazdasági területen szerzett diplomát, majd tanulmányait követően budapesti egyetemeken és multinacionális vállalatoknál (MVM, MOL, Audi Hungária, stb.) oktatott pénzügyi kurzusokat. Pályafutása során tanácsadója volt többek között a Budapesti Értéktőzsdének, a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeletének, és a Magyar Fejlesztési Banknak is. Jelenleg a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület Oktatási Bizottság elnöke, és az X-Ventures Zrt. vezérigazgatója. Szakmai tevékenységében kiemelt fontosságúak az induló és már meglévő vállalkozások tőkebevonási lehetőségeivel kapcsolatos kérdések, amelyek jelenleg egyre nagyobb szerepet játszanak az innovatív ötletek megvalósításában.


 

Tolnai_AkosTolnai Ákos számítástechnikai és gazdasági területen folytatott tanulmányai után szoftverfejlesztőként helyezkedett el, de rövid idő után már csak az értékesítési területre koncentrált. Távközlési és technológiai cégeknél szerezte első tapasztalatait. Az AbilityMatrixTM kezdetleges változatát egy munka kapcsán hozta létre, majd több éves fejlesztés után alakult ki a módszer mai változata, amely segítségével innovatív ötletek üzleti potenciálját lehet meghatározni. Továbbá az Ő nevéhez fűződik az érzelmi piacszegmentálás modellje is.


 

Az Innovációs Klubest időpontja: 2013. október 29. kedd, 18:00

AZ Innovációs Klubest helyszíne: JATE Klub nagyterme (Szeged, Dugonics tér 13).


 

Az est házigazdái: Dr. Buzás Norbert, SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató és Dr. Kapás Ferenc, NOS Kft. ügyvezető


Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz kattintson IDE!


Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban várjuk leveleiket az alábbi címre:

innovaciosklub@rekt.u-szeged.hu

 

Várunk minden érdeklődőt a klubestünkre!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek