SZTE Info

Sportnap mozgáskorlátozottak számára a Hattyas soron

Október 19-én az SZTE Sportközpontja ad otthont a Mozgáskorlátozottak Regionális Sportnapjának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „sportkóstolgató” október 19-én, szombaton reggel 9-kor kezdődik, s egészen estig tart majd az SZTE Sportközpontjában (Szeged, Hattyas sor 10.). Az eseményre egy országos sorozat egyik állomásaként (Veszprém, Miskolc, Győr, Kaposvár és Nyíregyháza után) kerül sor a szegedi egyetemen.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az idén ősszel több nagyvárosban is „sportkóstolgatót” szervez a mozgáskorlátozott embereknek, hogy megismerhessék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket, kedvet kapjanak a mozgáshoz, a rendszeres sportoláshoz. A kezdeményezést az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatja. A rendezvényeken több sportágat paralimpikonjaink, világ- és Európa bajnok parasportolóink mutatnak be. A MEOSZ fontosnak tartja a közös mozgás, a sportolás ösztönzését, mert a testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásai mellett közösségteremtő és összetartó ereje van. A szövetség célja, hogy a sport révén minél több mozgáskorlátozott fiatal találjon az egyesületekben olyan közösségre, amelyben jól érzi magát, és amelynek aktív tagja szeretne lenni. Reményeik szerint a regionális sportnapokra olyanok is eljönnek, akik kedvet kapnak a versenyszerű sportoláshoz, és később a magyar paralimpiai csapat utánpótlását is erősíthetik.

 

Október 19-én Szegeden is napon számos olyan sportágat ismerhetnek meg a látogatók, melyet mozgássérültek is űzhetnek, így például ülőröplabdát, a bocciát vagy éppen az asztaliteniszt, az atlétikát és a vívást. A szervezők minden érintettet, érdeklődőt szeretettel várnak a sportági bemutatókra, programokra!

 

További információk: www.meri.lepjkozelebb.hu

 

SZTEinfo

meri_a3_plakat_szeged_print

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *