SZTE Info

Szenzorokról és digitális képfeldolgozásról az Informatóriumban

A K+F menedzsment konferenciasorozat második állomására kerül sor a Szegedi Tudományegyetem az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” projektjének keretében október 8-án 16 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Izgalmas előadásokra várják az érdeklődőket a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában (Szeged, Kálvária sgt. 23., II. emelet) október 8-án (kedden) 16 órai kezdettel. Az „R&D Management Conference and Strategic Cooperation Evolvement Establishing Event” (K+F menedzsment konferencia és stratégiai együttműködés kialakítását megalapozó rendezvény) címet viselő, angol nyelvű tudományos fórumon a szenzorok és a digitális képfeldolgozás témakörét járják körbe a meghívott szakemberek, köztük az SZTE kutatói, illetve a határon túlról, Romániából érkező előadók. Az Informatika Történeti Kiállítás is a szenzor érdekességeit mutatja majd be a résztvevőknek interaktív formában.

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A konferenciavacsora kizárólag regisztráltak számára biztosított. A részvételi szándékot október 4-én 14 óráig a http://www.uniosoktatas.hu/jelentkezes2/ weboldalon lehet jelezni.

 

Az esemény részletes programja:

 

2013. október 8. (kedd):

 

15.30 – 16.00: Registration

16.00 – 16.10: Welcome speech, Dr. Márk Jelasity, senior research scientist, University of Szeged, Research Group on Artificial Intelligence (FuturICT.hu)

16.10 – 16.40: Collaborative Mobile Visual Computing: Building the Big Picture from Individual 2D Sensing, Dr. Zoltán Kató, associate professor, University of Szeged, Department of Image Processing and Computer Graphics (FuturICT.hu)

16.40 – 17.10: Mobile cloud, background, applications, Dr. Vilmos Bilicki, assistant professor, University of Szeged, Department of Software Engineering (FuturICT.hu)

17.10 – 17.25: Will Mobile Cameras be Always-On Sensors?, Dr. Valentin Muresan, general manager, founder, Movidius Timisoara

17.25 – 17.40: Building foundations for innovation through grassroots local tech communites development in Timisoara, Radu Ticiu,executive director, Timisoara Software Business Incubator

17.40 – 18.10: Workforce monitoring: solutions, benefits, Dr. Vilmos Bilicki, expert, SCM 2009 Supply Chain Monitoring Ltd.

18.10 – 19.00: Interactive presentations in the Information Technology History Exhibition in sensors topic, and presentation of the Intelligent Sample Home

19.00 – 20.00: Reception

 

A hivatalos meghívó itt letölthető.

 

A programra az Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) című, TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 azonosítószámú projekt keretében került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.