SZTE Info

Szenzorokról és digitális képfeldolgozásról az Informatóriumban

A K+F menedzsment konferenciasorozat második állomására kerül sor a Szegedi Tudományegyetem az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” projektjének keretében október 8-án 16 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Izgalmas előadásokra várják az érdeklődőket a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában (Szeged, Kálvária sgt. 23., II. emelet) október 8-án (kedden) 16 órai kezdettel. Az „R&D Management Conference and Strategic Cooperation Evolvement Establishing Event” (K+F menedzsment konferencia és stratégiai együttműködés kialakítását megalapozó rendezvény) címet viselő, angol nyelvű tudományos fórumon a szenzorok és a digitális képfeldolgozás témakörét járják körbe a meghívott szakemberek, köztük az SZTE kutatói, illetve a határon túlról, Romániából érkező előadók. Az Informatika Történeti Kiállítás is a szenzor érdekességeit mutatja majd be a résztvevőknek interaktív formában.

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A konferenciavacsora kizárólag regisztráltak számára biztosított. A részvételi szándékot október 4-én 14 óráig a http://www.uniosoktatas.hu/jelentkezes2/ weboldalon lehet jelezni.

 

Az esemény részletes programja:

 

2013. október 8. (kedd):

 

15.30 – 16.00: Registration

16.00 – 16.10: Welcome speech, Dr. Márk Jelasity, senior research scientist, University of Szeged, Research Group on Artificial Intelligence (FuturICT.hu)

16.10 – 16.40: Collaborative Mobile Visual Computing: Building the Big Picture from Individual 2D Sensing, Dr. Zoltán Kató, associate professor, University of Szeged, Department of Image Processing and Computer Graphics (FuturICT.hu)

16.40 – 17.10: Mobile cloud, background, applications, Dr. Vilmos Bilicki, assistant professor, University of Szeged, Department of Software Engineering (FuturICT.hu)

17.10 – 17.25: Will Mobile Cameras be Always-On Sensors?, Dr. Valentin Muresan, general manager, founder, Movidius Timisoara

17.25 – 17.40: Building foundations for innovation through grassroots local tech communites development in Timisoara, Radu Ticiu,executive director, Timisoara Software Business Incubator

17.40 – 18.10: Workforce monitoring: solutions, benefits, Dr. Vilmos Bilicki, expert, SCM 2009 Supply Chain Monitoring Ltd.

18.10 – 19.00: Interactive presentations in the Information Technology History Exhibition in sensors topic, and presentation of the Intelligent Sample Home

19.00 – 20.00: Reception

 

A hivatalos meghívó itt letölthető.

 

A programra az Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) című, TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 azonosítószámú projekt keretében került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.