Bezár

Hírarchívum

Az SZTE-s futókat is várja a fővárosban a Tudás Útja

Az SZTE-s futókat is várja a fővárosban a Tudás Útja

2013. október 30.
2 perc

21, illetve 6 kilométeres távot lehet teljesíteni. A verseny érinti a budapesti egyetemeket és az MTA épületét is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

tudas_utja_futoversenyNovember 10-én (vasárnap) sportolni hív minden egyetemistát, főiskolást, így a Szegedi Tudományegyetem diákjait is a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, hogy együtt rajtoljanak el a Tudás Útja Félmaratonon. Az idén 13. alkalommal megrendezendő futóverseny neve onnan ered, hogy útvonala a budapesti campusok mentén halad, mintegy jelképesen összekötve azokat. Az esemény egyben egyetemi-főiskolai országos félmaraton bajnokság (MEFOB) is.

 

A 21 kilométeres klasszikus távon és a 6 kilométeres „Akadémiai 6-os”, úgynevezett példamutató futáson bárki részt vehet, nem csak a felsőoktatási intézmények hallgatói. A szervező Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja, hogy mindenkinek lehetőséget adjon az egészséges sportmozgásra, így a felsőoktatási hallgatóknak és oktatóknak csak 500 forint regisztrációs díjat kell fizetniük. Budapest egyetlen, kifejezetten egyetemi hosszú távú utcai futóversenyén várják a félmaratoni táv szerelmeseit, de azokat is, akik egy jó hangulatú buli keretében szívesen futnának vagy kocognának le 6 kilométert. A Tudás Útja Félmaraton a főváros legszebb részein halad keresztül, nevéhez méltón érintve az egyetemeket és a Magyar Tudományos Akadémia épületét, mely egyben a rövidebb táv célja is.

 

Az eseményen idén úgynevezett kilométergyűjtésre is van lehetőség, melynek keretében az egy anyaintézményből érkező futók teljesített távjainak összeadásával értékelik a három legtöbb kilométert gyűjtő intézményt is.

 

Részletek, versenykiírás, online nevezés: www.tudasutja.hu

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek