SZTE Info

Vándorgyűlést tartanak az individuálpszichológiáról

A Magyar Individuálpszichológiai Egyesület vándorgyűlést tart október 11-én és 12-én Szegeden „Kisebbértékűség – önérték – lelki értékek” témakörben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Lehetetlen érintkezésbe kerülni azzal, akinek helyzetét nem érezzük át.” – Ezzel a mottóval szervezte meg a 18. Vándorgyűlését a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület. Az individuálpszichológia a pszichoanalízis és a jungi analitikus pszichológia mellett a harmadik klasszikus, nagy pszichoterápiás irányzat. Sajátosan ötvözi az orvosi, a pszichológiai, a prevenciós és a pedagógiai szempontokat. Alapítója Alfred Adler bécsi orvos, a fenti idézet is tőle származik.

 

A kétnapos vándorgyűlést október 11-én és 12-én (péntek-szombat) tartják a Gál Ferenc Főiskolán (Szeged, Dóm tér 6). Az esemény színes programsorozattal várja az érdeklődőket, a neves előadók közt a Szegedi Tudományegyetem oktatói is szerepelnek. Szó lesz az individuálpszichológia bemutatásán túl a sajátos gyermekcsoport-terápiáról, serdülőkori szenvedélyekről, valamint a fiatalok virtuális világhoz való kapcsolódásáról is.

 

További információk és a részletes program: http://www.mipe.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *