Bezár

Hírarchívum

Kierkegaard-konferenciát rendeznek Szegeden

Kierkegaard-konferenciát rendeznek Szegeden

2013. szeptember 25.
1 perc

200 éve született Søren Kierkegaard, a méltán híres dán filozófus. Az emlékév tiszteletére szeptember 26-án és 27-én nemzetközi jelentőségű konferenciát tartanak Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013 Søren Kierkegaard éve, ugyanis éppen 200 éve született az egzisztencializmus dán származású megalapítója. Az ő művei inspirálták Heideggert, Rilke dánul tanult, hogy eredetiben olvashassa, Kafka el volt ragadtatva a költői egzisztencia gondolatától, Thomas Mann Kierkegaard Don Giovanni-értelmezését használta a Doktor Faustus írásakor.

 

A filozófus tiszteletére ezért szeptember 26-án és 27-én konferencián tartanak Szegeden a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság szervezésében, ahol jeles magyar Kierkegaard-szakértők és -fordítók, valamint az SZTE szabad bölcsészet szakának oktatói is előadnak. Az esemény nemzetközi jelentőségű, hiszen a dán SKSR ezt a konferenciát a Kierkegaard-év rendezvényei között tartja nyilván.

 

A konferencia helyszíne az MTA SZAB székháza (Somogyi utca 7.) Az esemény a széles közönség előtt is nyitott, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A konferencia programja itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek