Bezár

Hírarchívum

Lézeres kutatások az ELI tükrében – Fényvezető optikai szálak

Lézeres kutatások az ELI tükrében – Fényvezető optikai szálak

2013. szeptember 09.
1 perc

A szeptember 27-i Kutatók Éjszakáján bemutatkozik az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszéke is. Az érdeklődők az ELI-hez kapcsolódó lézeres kutatásokról hallhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem karai idén is gazdag programkínálattal készülnek a Kutatók Éjszakájára. Szeptember 27-én az egyetemek, kutatóintézetek, laborok mind megnyitják a kapujukat a látogatók előtt. Az SZTE TTIK Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék, Helios Lézerlaboratóriumába 18 és 23 óra között várják a látogatókat, akik a program keretében Kovács Attila egyetemi adjunktus segítségével megismerik a fény optikai szálban történő terjedésének fizikai hátterét, mikroszkóp alatt összehasonlíthatják a hagyományos és a fotonikus kristályszálak szerkezetét, kipróbálhatják az optikai szálak vágóeszközeit, és megpróbálhatják becsatolni a fényt az optikai szálba. Kopasz Katalin vezetésével a látogatók a magasföldszinten, a 16-os laboratóriumban néhány egyszerű demonstrációs kísérlet segítségével ismerkedhetnek meg az elektromágneses színkép UV és infra tartományával.

 

A programokról részletes tájékoztatást itt olvashatnak:

Korábbi beharangozónkat itt találják:

 

SZTEinfo


A program a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 jelű, "Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra" című, valamint a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0060jelű,"Impulzuslézerek alkalmazása az anyagtudományban és a biofotonikában" című projekt keretein belül valósul meg.
 



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek