Bezár

Hírarchívum

Megszületett a megegyezés a „zöld energiáért”

Megszületett a megegyezés a „zöld energiáért”

2013. szeptember 12.
2 perc

Öt hazai felsőoktatási intézmény – köztük az SZTE – két év alatt több mint 1 milliárd forint pályázati forrásból valósítja meg a „Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés” projektet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 10-én Debrecenben tartották a „Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés” (ZENFE) projekt nyitórendezvényét, amelyben a részt vevő intézmények letették a közös együttműködés alapjait. A ZENFE projekt célja a versenyképes, modern felsőoktatási együttműködés létrehozása az öt konvergenciarégióban annak érdekében, hogy a résztvevők kutatási, oktatási, szolgáltatási tevékenységük összehangolásával bővítsék a zöldenergia-ipar tudásbázisát, és az ágazati igényeknek megfelelő tudással rendelkező hallgatókat bocsássanak ki – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Az öt együttműködő magyarországi felsőoktatási intézmény –a Debreceni Egyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem – hat alprojektben valósítja meg a pályázat célkitűzéseit. A közös munka sikerességére enged következtetni, hogy az intézmények abban is megállapodtak, a pályázati futamidő lejárta után is fenntartják a kapcsolatot. A személyes találkozó alkalmával projektmegbeszélésre is sor került, ami további bizakodásra adhat okot.

 

– A közös munka csak akkor lehet eredményes, ha egymás erősségeinek és lehetőségeinek kiaknázásával versenyképes, modern felsőoktatási együttműködés jön létre annak érdekében, hogy a résztvevők kutatási, oktatási és szolgáltatási tevékenységüket összehangolva az ágazat igényeinek megfelelő felkészültségű hallgatókat tudjanak majd kibocsátani – fogalmazott Gaál István, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke.

 

Forrás: http://unideb.hu/portal/hu/node/9030

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek