Bezár

Hírarchívum

osztondijas_borze_kiemelt

Ösztöndíjas börzét rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen

Ösztöndíjas börzét rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen

2013. szeptember 20.
2 perc

A Tempus Közalapítvány és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda társszervezésében a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről tájékozódhatnak mindazok, akik szeptember 24-én ellátogatnak a Rektori Hivatal épületébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szeptember 24-i (kedd) Ösztöndíjas börzét 10 órakor nyitja meg az SZTE központi épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. Ezt követően Mészáros Gabriella, a Tempus Közalapítvány szakmai asszisztense Ösztöndíjak Európában és Európában túl címmel tart előadást, majd Beck László, a Balassi Intézet pályázati koordinátora ismerteti a felsőoktatási hallgatóknak, oktatóknak, adminisztratív dolgozóknak szóló Campus Hungary ösztöndíjprogramot. Balogné Molnár Gabriella, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője barról beszél, milyen mértékben valósul meg a nemzetközi mobilitás a Szegedi Tudományegyetemen, majd Láda Flóra, az SZTE EHÖK Külügyi Bizottság elnöke vázolja, mi a szerepe a bizottságnak a hallgatók nemzetközi mobilitásában. Végezetül az Erasmus Student Network Szegedről (ESN Szeged) és tevékenységéről az elnök, Yen Hai Thi Nguyen, a külföldi gyakornoki programokról pedig Csúri Dolly (Nemzeti Pályainformációs Központ, Nemzeti Munkaügyi Hivatal) tájékoztat.

 

A délután folyamán egészen 14 óráig tartanak a programok. Többek között korábbi ösztöndíjasok élménybeszámolóit hallgathatják meg az érdeklődők, illetve kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül az érintettek (Tempus Közalapítvány, Balassi Intézet, magyar és külföldi ösztöndíjasok, SZTE Karrier Iroda, Europe Direct Szeged, SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda, Erasmus Student Network Szeged, SZTE EHÖK Külügyi Bizottság) részvételével.

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak erre a hasznos programra!


A részletes program itt letölthető

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek