SZTE Info

Pályázati felhívás az SZTE épületeinek akadálymentesítésére

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság pályázatot hirdet, melynek célja az egyetem oktatási épületei teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem folyamatosan figyelmet fordít a hatályos egyenlő bánásmóddal kapcsolatos rendelkezésekre és az esélyegyenlőségi szempontok megvalósulására. Az SZTE Szenátusa 2013. május 6-án módosított Esélyegyenlőségi terve értelmében az egyetemen Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság (HEBB) működik, mely egyetemi szakértőkből és az egyetemi hallgatói önkormányzat képviselőiből áll. A bizottság feladatkörébe tartozik a fogyatékossággal élő hallgatók kiemelt hallgatói normatívájának felosztása és felhasználásának ellenőrzése.

 

E feladatkör keretében a Szegedi Tudományegyetem költségvetésében erre a célra rendelkezésre álló források terhére a Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság naptári évenként ismétlődő pályázatot hirdet az egyetemi épületek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítésére, ezzel is segítve a speciális szükségletű hallgatók, a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkavégzését. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

 

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság legújabb pályázatának célja az egyetem oktatási épületeinek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése. A felhívás keretében támogathatóak azok a tevékenységek, amelyek elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók és munkavállalók számára akadálymentessé váljon az egyetem épületeibe történő bejutás (külső fizikai akadálymentesítés) és az épületek akadálymentes használata (belső fizikai akadálymentesítés).

 

Egy pályázati évben egy kar egy oktatási épület akadálymentesítésére pályázhat. Amennyiben a pályázó támogatásban részesül, a következő pályázata a nyertes projekt lezárását követően nyújtható be. A pályázat keretében az épület körül többek között akadálymentes parkolót, járdákat, gyalogutakat, lejtőket, bejáratokat alakíthatnak ki. Bent akadálymentes vizesblokkokat építhetnek.

 

A felhívás keretösszege 7 millió forint. A pályázóknak a projekt összköltségéből 10 százalék önrészt kell vállalniuk.

 

A dokumentációt az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK) részére kell benyújtani digitalizáltan (CD vagy DVD) és papíralapon (1 eredeti példányban) a SZTE HEBB, 6722 Szeged, Honvéd tér 6. címre. Részletes tájékoztatást az SZTE EÉTK munkatársai nyújtanak az eselyiroda@gmail.com e-mail címen.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. szeptember 30.

 

Bővebb információ és a pályázat felhívás letölthető itt:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.