SZTE Info

Pályázati felhívás az SZTE épületeinek akadálymentesítésére

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság pályázatot hirdet, melynek célja az egyetem oktatási épületei teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem folyamatosan figyelmet fordít a hatályos egyenlő bánásmóddal kapcsolatos rendelkezésekre és az esélyegyenlőségi szempontok megvalósulására. Az SZTE Szenátusa 2013. május 6-án módosított Esélyegyenlőségi terve értelmében az egyetemen Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság (HEBB) működik, mely egyetemi szakértőkből és az egyetemi hallgatói önkormányzat képviselőiből áll. A bizottság feladatkörébe tartozik a fogyatékossággal élő hallgatók kiemelt hallgatói normatívájának felosztása és felhasználásának ellenőrzése.

 

E feladatkör keretében a Szegedi Tudományegyetem költségvetésében erre a célra rendelkezésre álló források terhére a Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság naptári évenként ismétlődő pályázatot hirdet az egyetemi épületek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítésére, ezzel is segítve a speciális szükségletű hallgatók, a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkavégzését. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

 

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság legújabb pályázatának célja az egyetem oktatási épületeinek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése. A felhívás keretében támogathatóak azok a tevékenységek, amelyek elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók és munkavállalók számára akadálymentessé váljon az egyetem épületeibe történő bejutás (külső fizikai akadálymentesítés) és az épületek akadálymentes használata (belső fizikai akadálymentesítés).

 

Egy pályázati évben egy kar egy oktatási épület akadálymentesítésére pályázhat. Amennyiben a pályázó támogatásban részesül, a következő pályázata a nyertes projekt lezárását követően nyújtható be. A pályázat keretében az épület körül többek között akadálymentes parkolót, járdákat, gyalogutakat, lejtőket, bejáratokat alakíthatnak ki. Bent akadálymentes vizesblokkokat építhetnek.

 

A felhívás keretösszege 7 millió forint. A pályázóknak a projekt összköltségéből 10 százalék önrészt kell vállalniuk.

 

A dokumentációt az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK) részére kell benyújtani digitalizáltan (CD vagy DVD) és papíralapon (1 eredeti példányban) a SZTE HEBB, 6722 Szeged, Honvéd tér 6. címre. Részletes tájékoztatást az SZTE EÉTK munkatársai nyújtanak az eselyiroda@gmail.com e-mail címen.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. szeptember 30.

 

Bővebb információ és a pályázat felhívás letölthető itt:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • január 18.
  17:00 - 18:30
  Mi történhetett az 1882 virágvasárnapja előtti szombaton Solymosi Eszterrel, a 14 éves cselédlánnyal, akit a tiszaeszlári zsinagóga környékén láttak utoljára szemtanúk? Kitalálta, betanították vagy igazat mondott a 135 évvel ezelőtti per koronatanúja? A védelem eredményességében mi volt a szerepe a pénznek? Miként lett vérvád, illetve mi a szerepe a korabeli magyar és nemzetközi sajtónak abban, hogy a bűnbakképzés közösségi változataként vált ismertté a tiszaeszlári per? Lehetséges-e valamilyen megoldást adni Solymosi Eszter eltűnésére? A rejtélyes tiszaeszlári per címmel az Osiris Kiadó gondozásában 2017 decemberében megjelent kötet szerzőjét, Blutman László szegedi jogtudóst Újszászi Ilona újságíró kérdezi a könyvpremieren.
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.