SZTE Info

Pályázati felhívás az SZTE épületeinek akadálymentesítésére

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság pályázatot hirdet, melynek célja az egyetem oktatási épületei teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem folyamatosan figyelmet fordít a hatályos egyenlő bánásmóddal kapcsolatos rendelkezésekre és az esélyegyenlőségi szempontok megvalósulására. Az SZTE Szenátusa 2013. május 6-án módosított Esélyegyenlőségi terve értelmében az egyetemen Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság (HEBB) működik, mely egyetemi szakértőkből és az egyetemi hallgatói önkormányzat képviselőiből áll. A bizottság feladatkörébe tartozik a fogyatékossággal élő hallgatók kiemelt hallgatói normatívájának felosztása és felhasználásának ellenőrzése.

 

E feladatkör keretében a Szegedi Tudományegyetem költségvetésében erre a célra rendelkezésre álló források terhére a Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság naptári évenként ismétlődő pályázatot hirdet az egyetemi épületek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítésére, ezzel is segítve a speciális szükségletű hallgatók, a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkavégzését. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

 

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság legújabb pályázatának célja az egyetem oktatási épületeinek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése. A felhívás keretében támogathatóak azok a tevékenységek, amelyek elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók és munkavállalók számára akadálymentessé váljon az egyetem épületeibe történő bejutás (külső fizikai akadálymentesítés) és az épületek akadálymentes használata (belső fizikai akadálymentesítés).

 

Egy pályázati évben egy kar egy oktatási épület akadálymentesítésére pályázhat. Amennyiben a pályázó támogatásban részesül, a következő pályázata a nyertes projekt lezárását követően nyújtható be. A pályázat keretében az épület körül többek között akadálymentes parkolót, járdákat, gyalogutakat, lejtőket, bejáratokat alakíthatnak ki. Bent akadálymentes vizesblokkokat építhetnek.

 

A felhívás keretösszege 7 millió forint. A pályázóknak a projekt összköltségéből 10 százalék önrészt kell vállalniuk.

 

A dokumentációt az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK) részére kell benyújtani digitalizáltan (CD vagy DVD) és papíralapon (1 eredeti példányban) a SZTE HEBB, 6722 Szeged, Honvéd tér 6. címre. Részletes tájékoztatást az SZTE EÉTK munkatársai nyújtanak az eselyiroda@gmail.com e-mail címen.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. szeptember 30.

 

Bővebb információ és a pályázat felhívás letölthető itt:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.