Bezár

Hírarchívum

Vadasparki és sportprogram Szent-Györgyi tiszteletére

Vadasparki és sportprogram Szent-Györgyi tiszteletére

2013. szeptember 19.
1 perc

A szegedi egyetem legismertebb tudósa, Szent-Györgyi Albert munkásságának jelentőségére, Nobel-díjjal is elismert kimagasló teljesítményére, sokoldalú egyéniségére születésének 120. évfordulója alkalmából külön programokkal is fölhívja a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A C-vitamin azonosítását segítő híres tengerimalac tesztre, Szent-Györgyi Albert 1931-1932 telén elvégzett nevezetes kísérletére is emlékeznek a Szegedi Tudományegyetem kémikusai, biológusai, fizikusai. A mai kutatók és hallgatók 2013. szeptember 20-án (pénteken) 11 órakor a Szegedi Vadasparkban kezdődő programon jelképesen „örökbe fogadják” a tengerimalacot, majd a C-vitaminhoz kötődő különleges kísérleteket mutatnak be.

Az is kiderül, hogy Szent-Györgyi 1932 őszén hogyan fedezte fel a „C-vitamin bányát” a szegedi paprikában. Minden érdekélődőt várnak! A programot a Magyar Kémikusok Egyesület Csongrád megyei csoportja szervezi.

*

A sokoldalú tudós személyiségre – a tavalyi emlékév sikere nyomán – sporteseménnyel is emlékeztetnek az egyetemi polgárok. Szent-Györgyi kedves sportágában, a teniszben mérik össze tudásukat az egyetemi oktatók, hallgatók és amatőr versenyzők. Az SZTE Sportközpont Szent-Györgyi Tenisz Emlékversenyére a nevezési határidő: 2013. szeptember 20. , a sporteseményt szeptember 22-én (vasárnap) 8 órától rendezik az újszegedi Erzsébet ligetbeli SZTE Teniszpályán (Szeged, Népkert sor 1.). Szeretettel várnak minden sportbarátot és Szent-Györgyit tisztelő polgárt.

SZTEinfo



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek