SZTE Info

Pályázati felhívás Asztana napja alkalmából

Kazahsztán budapesti nagykövetsége és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet Kazahsztán fővárosa, Asztana témájában az SZTE hallgatói számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat célja a modern Kazahsztán és a főváros iránti érdeklődés felkeltése, Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása. Mindemellett a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése, a tehetséges szakemberek támogatása révén szakemberek új nemzedékének kinevelése.

A pályamunkákat „Asztanai EXPO-2017 Világkiállítás: A jövő városa” témában nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus) kell benyújtani. A beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja. A nyertesek elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesülnek a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől. Az első díj 150 000 forint, a második díj 100 000 forint, a harmadik díj 50 000 forint.

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe „Pályázat+a jelige” feltüntetése szükséges. Postai úton a pályamunkákat a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Altajisztikai Tanszék 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre kell küldeni.

 

Beadási határidő: 2014. június 2. 12 óra

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *