SZTE Info

Egy korty a szegedi tudományos könyvfolyamból

Tudományos könyveket mutatnak be a SZAB székházban 2014. április 15-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Maratoni” könyvbemutatót szervezetett a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága. A múlt években felszínre kerülő könyvfolyamból 25 magyar és idegen nyelvű kiadványba, tanulmányba „kóstolhatnak bele” az érdeklődők 2014. április 15-én (kedden) 9 órától az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága székházában (Szeged, Somogyi u. 7.). A programot Csúri Károly egyetemi tanár, a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága elnöke nyitja meg.

 

A bemutatandó kötetek igen széles tematikai skálán mozognak. Olyan beszédes címekkel találkozunk, mint például „Kereszteződő jelentések világában. Tanulmányok a kiasztikus alakzatok működéséről”, Nagy L. Jánostól. Vagy: „A művészet eredete. Kultúra, evolúció, kogníció. (Az evolúciós gondolat)”, Horváth Márta szerkesztésében. Vagy: „Jaj de szépen harangoznak” címmel „Válogatás a Móra Ferenc Múzeum népzenei fonográf felvételeiből – Paksa Katalin szerkesztésében. „Lelkiségek, lelkiségi mozgalmak Magyarországon és Kelet-Közép-Európában” – Barna Gábor és Povedák Kinga szerkesztésében. A témakörök között ott az irodalomtudomány, a nyelvészet, a vallás- és néprajztudomány és a hispanisztika is.

Összesen 25, jobbára a szegedi egyetemhez kötődő szerző által írt könyv kerül terítékre.

 

A tudományos könyvek bemutatójának programja itt elérhető:

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *