SZTE Info

alma_mater_mentorprogram_kiemelt

Elindult az SZTE Alma Mater mentorprogramja

Az SZTE GTK aulájában tartottak tájékoztató workshopot az egyetem öregdiák-szervezete munkaerő-piaci mentorprogramjának résztvevői 2014. április 8-án. A program 2014. március 17-én már elindult, a kiválasztás utáni személyes találkozásra azonban most először volt lehetőségük a szakmai vezetőknek, a hallgatóknak és a szervezőknek, hogy megosszák egymással a következő hónapok teendőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte, a Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy a megjelent partnercégek és képviselőik által a hallgatóknak lehetőségük nyíljon közvetlenül kapcsolatba kerülni a munkaerő-piaci szereplőkkel. Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője köszöntőbeszédében családi rendezvénynek nevezte az eseményt, amely egy olyan program indító momentuma, mely által az egyetem és a partnercégek közös erővel egyengethetik az SZTE hallgatóinak útját.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló kezdeményezés szükséges, mindenkit általánosságban érintő elemeinek ismertetése után az egyes mentorok és mentoráltjaik a nekik a GTK aulájában kialakított szigeteken foglalhattak helyet, hogy közösen átgondolják a mentorálási időszak teendőit.

Ahogyan az eseményen készült fotók is tükrözik, a beszélgetés az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban családias légkörben zajlott. A szakmai vezetők a hallgatókat teljes mértékben partnerként kezelve, a saját szervezetüknél adódó lehetőségeket a legnagyobb lelkesedéssel bemutatva fogadták.


mentorprogram galéria
Sikeres volt az SZTE Alma Mater mentorprogramjának nyitórendezvénye - GALÉRIA


Schwimmer-Tóth Tímea Alma Mater-referens, a program koordinátora a hallgatói tájékoztató során a többiekhez hasonlóan gratulált a kiválasztott hallgatóknak, és felhívta a figyelmüket, hogy érdemes élni a kapott lehetőséggel, és a mentorok tanácsait követve, mindig felkészülten érkezni az egyes találkozókra.

A rendezvény, ahol az öregdiákszervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviseltette magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők, ősszel pedig azon hallgatók és cégek is részt vehetnek a munkaerő-piaci mentorprogramban, akik most figyeltek fel erre a lehetőségre.

 

A programban szereplő mentorok:

 

Bonafarm Csoport Pick Szeged Zrt.

Bessenyei Zsolt – regionális HR vezető Bonafarm Zrt.

Vörös Tibor – üzemvezető (termelési területen) Pick Szeged Zrt.

 

ContiTech Rubber Industrial Kft.

Virágné Tamási Anikó, labor csoportvezető – ContiTech Rubber Industrial Kft

 

Monguz Információtechnológiai Kft.

Bustya Áron – szoftverfejlesztő Monguz Információtechnológiai Kft.

 

Szegedi Ítélőtábla

Harangozó Attila, elnök – Szegedi Ítélőtábla

 

Morgan Stanley

Gyuricza György – IT csapatvezető Morgan Stanley

Hirs Zoltán – team leader pénzügyi kontrolling részleg – Morgan Stanley

Katona Zsolt – associate/szoftverfejlesztő Morgan Stanley

Rákos Attila – kvantitatív modellező Morgan Stanley

Sóti Ivett – technology associate Morgan Stanley

Tóth Miklós – associate Morgan Stanley

 

A programmal kapcsolatos további információk:

http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

 

A rendezvényen készült további fotók:

http://www.sztealmamater.hu/hu/galeriak


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00