SZTE Info

alma_mater_mentorprogram_kiemelt

Elindult az SZTE Alma Mater mentorprogramja

Az SZTE GTK aulájában tartottak tájékoztató workshopot az egyetem öregdiák-szervezete munkaerő-piaci mentorprogramjának résztvevői 2014. április 8-án. A program 2014. március 17-én már elindult, a kiválasztás utáni személyes találkozásra azonban most először volt lehetőségük a szakmai vezetőknek, a hallgatóknak és a szervezőknek, hogy megosszák egymással a következő hónapok teendőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte, a Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy a megjelent partnercégek és képviselőik által a hallgatóknak lehetőségük nyíljon közvetlenül kapcsolatba kerülni a munkaerő-piaci szereplőkkel. Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője köszöntőbeszédében családi rendezvénynek nevezte az eseményt, amely egy olyan program indító momentuma, mely által az egyetem és a partnercégek közös erővel egyengethetik az SZTE hallgatóinak útját.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló kezdeményezés szükséges, mindenkit általánosságban érintő elemeinek ismertetése után az egyes mentorok és mentoráltjaik a nekik a GTK aulájában kialakított szigeteken foglalhattak helyet, hogy közösen átgondolják a mentorálási időszak teendőit.

Ahogyan az eseményen készült fotók is tükrözik, a beszélgetés az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban családias légkörben zajlott. A szakmai vezetők a hallgatókat teljes mértékben partnerként kezelve, a saját szervezetüknél adódó lehetőségeket a legnagyobb lelkesedéssel bemutatva fogadták.


mentorprogram galéria
Sikeres volt az SZTE Alma Mater mentorprogramjának nyitórendezvénye - GALÉRIA


Schwimmer-Tóth Tímea Alma Mater-referens, a program koordinátora a hallgatói tájékoztató során a többiekhez hasonlóan gratulált a kiválasztott hallgatóknak, és felhívta a figyelmüket, hogy érdemes élni a kapott lehetőséggel, és a mentorok tanácsait követve, mindig felkészülten érkezni az egyes találkozókra.

A rendezvény, ahol az öregdiákszervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviseltette magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők, ősszel pedig azon hallgatók és cégek is részt vehetnek a munkaerő-piaci mentorprogramban, akik most figyeltek fel erre a lehetőségre.

 

A programban szereplő mentorok:

 

Bonafarm Csoport Pick Szeged Zrt.

Bessenyei Zsolt – regionális HR vezető Bonafarm Zrt.

Vörös Tibor – üzemvezető (termelési területen) Pick Szeged Zrt.

 

ContiTech Rubber Industrial Kft.

Virágné Tamási Anikó, labor csoportvezető – ContiTech Rubber Industrial Kft

 

Monguz Információtechnológiai Kft.

Bustya Áron – szoftverfejlesztő Monguz Információtechnológiai Kft.

 

Szegedi Ítélőtábla

Harangozó Attila, elnök – Szegedi Ítélőtábla

 

Morgan Stanley

Gyuricza György – IT csapatvezető Morgan Stanley

Hirs Zoltán – team leader pénzügyi kontrolling részleg – Morgan Stanley

Katona Zsolt – associate/szoftverfejlesztő Morgan Stanley

Rákos Attila – kvantitatív modellező Morgan Stanley

Sóti Ivett – technology associate Morgan Stanley

Tóth Miklós – associate Morgan Stanley

 

A programmal kapcsolatos további információk:

http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

 

A rendezvényen készült további fotók:

http://www.sztealmamater.hu/hu/galeriak


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 19.
  14:00 - 16:00
  Az MTA SZAB közgyűlés programja: Köszöntő - Lovász László, az MTA elnöke. Beszámoló a SZAB 2017. évi munkájáról, tájékoztatás a SZAB 2018. évi terveiről – Fülöp Ferenc, a SZAB elnöke. A SZAB szakbizottságainak 2017. évi munkájának összegzése – Görög Márta, a SZAB tudományos titkára. Jókai pozíciója kora kulturális térképén című tudományos előadás – Szajbély Mihály, az MTA doktora, SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Magyar Irodalmi Tanszék intézetvezető egyetemi tanára. A SZAB 2017. évi Média pályázat díjkiosztó ünnepsége – Csernus Sándor, a Bírálóbizottság elnöke.
 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.