SZTE Info

alma_mater_mentorprogram_kiemelt

Elindult az SZTE Alma Mater mentorprogramja

Az SZTE GTK aulájában tartottak tájékoztató workshopot az egyetem öregdiák-szervezete munkaerő-piaci mentorprogramjának résztvevői 2014. április 8-án. A program 2014. március 17-én már elindult, a kiválasztás utáni személyes találkozásra azonban most először volt lehetőségük a szakmai vezetőknek, a hallgatóknak és a szervezőknek, hogy megosszák egymással a következő hónapok teendőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte, a Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy a megjelent partnercégek és képviselőik által a hallgatóknak lehetőségük nyíljon közvetlenül kapcsolatba kerülni a munkaerő-piaci szereplőkkel. Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője köszöntőbeszédében családi rendezvénynek nevezte az eseményt, amely egy olyan program indító momentuma, mely által az egyetem és a partnercégek közös erővel egyengethetik az SZTE hallgatóinak útját.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló kezdeményezés szükséges, mindenkit általánosságban érintő elemeinek ismertetése után az egyes mentorok és mentoráltjaik a nekik a GTK aulájában kialakított szigeteken foglalhattak helyet, hogy közösen átgondolják a mentorálási időszak teendőit.

Ahogyan az eseményen készült fotók is tükrözik, a beszélgetés az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban családias légkörben zajlott. A szakmai vezetők a hallgatókat teljes mértékben partnerként kezelve, a saját szervezetüknél adódó lehetőségeket a legnagyobb lelkesedéssel bemutatva fogadták.


mentorprogram galéria
Sikeres volt az SZTE Alma Mater mentorprogramjának nyitórendezvénye - GALÉRIA


Schwimmer-Tóth Tímea Alma Mater-referens, a program koordinátora a hallgatói tájékoztató során a többiekhez hasonlóan gratulált a kiválasztott hallgatóknak, és felhívta a figyelmüket, hogy érdemes élni a kapott lehetőséggel, és a mentorok tanácsait követve, mindig felkészülten érkezni az egyes találkozókra.

A rendezvény, ahol az öregdiákszervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviseltette magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők, ősszel pedig azon hallgatók és cégek is részt vehetnek a munkaerő-piaci mentorprogramban, akik most figyeltek fel erre a lehetőségre.

 

A programban szereplő mentorok:

 

Bonafarm Csoport Pick Szeged Zrt.

Bessenyei Zsolt – regionális HR vezető Bonafarm Zrt.

Vörös Tibor – üzemvezető (termelési területen) Pick Szeged Zrt.

 

ContiTech Rubber Industrial Kft.

Virágné Tamási Anikó, labor csoportvezető – ContiTech Rubber Industrial Kft

 

Monguz Információtechnológiai Kft.

Bustya Áron – szoftverfejlesztő Monguz Információtechnológiai Kft.

 

Szegedi Ítélőtábla

Harangozó Attila, elnök – Szegedi Ítélőtábla

 

Morgan Stanley

Gyuricza György – IT csapatvezető Morgan Stanley

Hirs Zoltán – team leader pénzügyi kontrolling részleg – Morgan Stanley

Katona Zsolt – associate/szoftverfejlesztő Morgan Stanley

Rákos Attila – kvantitatív modellező Morgan Stanley

Sóti Ivett – technology associate Morgan Stanley

Tóth Miklós – associate Morgan Stanley

 

A programmal kapcsolatos további információk:

http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

 

A rendezvényen készült további fotók:

http://www.sztealmamater.hu/hu/galeriak


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 25.
  10:00 - 11:00
  “This talk first reviews important observational characteristics of the body image on the Shroud of Turin, some of which come from the 1978 STURP expedition to examine the Shroud directly in Turin, for which Dr. Jackson was its team leader. Following this, several examples will be presented to demonstrate how various image formation hypotheses can be rejected by testing against the available observational data, according to the Scientific Method. Next, a subset of the observational data is used to formulate the presenter’s hypothesis of image formation involving radiation and gravity. The remainder of the observational data of the Shroud image, which were not used to construct the hypothesis, are then used to test the hypothesis. The talk concludes with a summary and significance of the above analysis.”
 • szeptember 26.
  18:00 - 19:00
  Prof. Dr. habil. Szakály Sándor történész (VERITAS Történetkutató Intézet) előadása: Magyarország a második világháborúban: A kezdetek
 • szeptember 28.
  14:00 - 23:00
  A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor rejtett helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen több mint 350 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, játékos programok, bemutatók, kísérletek, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig! Az SZTE programjai elérhetők az SZTE Kutatók Éjszakája mobil alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információ mellett (leírások, időpontok, helyszín, előadók) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play áruházból ingyenesen letölthető. Az SZTE szegedi és vásárhelyi programjai megtekinthetők a www.kutatokejszakaja.hu honlapon is. Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján 2018. szeptember 28-án, pénteken!
 • szeptember 28.
  18:00 - 19:00
  Az előadássorozat következő vendége Dux László, az SZTE professzora. Előadásának címe: Szent-Györgyi Albert és intézete.
 • október 3.
  10:00 - 18:00