SZTE Info

alma_mater_mentorprogram_kiemelt

Elindult az SZTE Alma Mater mentorprogramja

Az SZTE GTK aulájában tartottak tájékoztató workshopot az egyetem öregdiák-szervezete munkaerő-piaci mentorprogramjának résztvevői 2014. április 8-án. A program 2014. március 17-én már elindult, a kiválasztás utáni személyes találkozásra azonban most először volt lehetőségük a szakmai vezetőknek, a hallgatóknak és a szervezőknek, hogy megosszák egymással a következő hónapok teendőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte, a Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy a megjelent partnercégek és képviselőik által a hallgatóknak lehetőségük nyíljon közvetlenül kapcsolatba kerülni a munkaerő-piaci szereplőkkel. Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője köszöntőbeszédében családi rendezvénynek nevezte az eseményt, amely egy olyan program indító momentuma, mely által az egyetem és a partnercégek közös erővel egyengethetik az SZTE hallgatóinak útját.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló kezdeményezés szükséges, mindenkit általánosságban érintő elemeinek ismertetése után az egyes mentorok és mentoráltjaik a nekik a GTK aulájában kialakított szigeteken foglalhattak helyet, hogy közösen átgondolják a mentorálási időszak teendőit.

Ahogyan az eseményen készült fotók is tükrözik, a beszélgetés az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban családias légkörben zajlott. A szakmai vezetők a hallgatókat teljes mértékben partnerként kezelve, a saját szervezetüknél adódó lehetőségeket a legnagyobb lelkesedéssel bemutatva fogadták.


mentorprogram galéria
Sikeres volt az SZTE Alma Mater mentorprogramjának nyitórendezvénye - GALÉRIA


Schwimmer-Tóth Tímea Alma Mater-referens, a program koordinátora a hallgatói tájékoztató során a többiekhez hasonlóan gratulált a kiválasztott hallgatóknak, és felhívta a figyelmüket, hogy érdemes élni a kapott lehetőséggel, és a mentorok tanácsait követve, mindig felkészülten érkezni az egyes találkozókra.

A rendezvény, ahol az öregdiákszervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviseltette magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők, ősszel pedig azon hallgatók és cégek is részt vehetnek a munkaerő-piaci mentorprogramban, akik most figyeltek fel erre a lehetőségre.

 

A programban szereplő mentorok:

 

Bonafarm Csoport Pick Szeged Zrt.

Bessenyei Zsolt – regionális HR vezető Bonafarm Zrt.

Vörös Tibor – üzemvezető (termelési területen) Pick Szeged Zrt.

 

ContiTech Rubber Industrial Kft.

Virágné Tamási Anikó, labor csoportvezető – ContiTech Rubber Industrial Kft

 

Monguz Információtechnológiai Kft.

Bustya Áron – szoftverfejlesztő Monguz Információtechnológiai Kft.

 

Szegedi Ítélőtábla

Harangozó Attila, elnök – Szegedi Ítélőtábla

 

Morgan Stanley

Gyuricza György – IT csapatvezető Morgan Stanley

Hirs Zoltán – team leader pénzügyi kontrolling részleg – Morgan Stanley

Katona Zsolt – associate/szoftverfejlesztő Morgan Stanley

Rákos Attila – kvantitatív modellező Morgan Stanley

Sóti Ivett – technology associate Morgan Stanley

Tóth Miklós – associate Morgan Stanley

 

A programmal kapcsolatos további információk:

http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

 

A rendezvényen készült további fotók:

http://www.sztealmamater.hu/hu/galeriak


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.