SZTE Info

Felsőoktatási Média Konferencia lesz Budapesten

2014. április 28-án 13. alkalommal rendezik meg a Felsőktatatási Média Konferenciát, ahol a hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségek, külföldi utak és az elhelyezkedés kerülnek terítékre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) megalakulása óta minden évben összehívja a hallgatói újságírás képviselőit, és ez idén sem lesz másként. 2014. április 28-án az EDUTUS Rendezvényközpontban szakmai konferenciát tartanak, ahol a felsőoktatás aktuális kérdései, a hallgatói mobilitás, az ösztöndíj-lehetőségek, a nemzetközi tanulmányutak és az itthon hasznosítható külföldi tapasztalatok kerülnek középpontba. A konferencia második részében a médianyilvánosság témakörére fókuszálnak ismert és népszerű médiaszemélyiségek, közéleti szereplők bevonásával.

A nap során a jelenlévők a felsőoktatás fontos szereplőitől és gyakorló médiamunkásoktól választ kaphatnak az ösztöndíjpályázatokkal, külföldi tanulmányúttal kapcsolatos kérdéseikre, és megtudhatják, miként lehetnek sikeresek az állásinterjún. Emellett a konferencia alatt sor kerül a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület ünnepélyes díjátadójára is, ahol 6 pályázati kategóriában hirdetnek nyertest. A kiírt határidőt 1 héttel meghosszabbították, hogy még nagyobb legyen a küzdelem, így április 18-ig küldhetőek a pályaművek.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Helyszín: EDUTUS Rendezvényközpont - Falk 1 (Bp. V. ker., Falk Miksa u. 1.)

Regisztráció: 2014. április 25-én 14 óráig: alexandra.vargacz@shortcut.hu; mobil: 06-20-358-6612

A következő adatok megadása szükséges: név, e-mail cím, telefonszám, felsőoktatási intézmény neve, médium neve.

 

További információ:

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=30443

https://www.facebook.com/events/671023186266599/?notif_t=plan_user_joined

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.