SZTE Info

Felsőoktatási Média Konferencia lesz Budapesten

2014. április 28-án 13. alkalommal rendezik meg a Felsőktatatási Média Konferenciát, ahol a hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségek, külföldi utak és az elhelyezkedés kerülnek terítékre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) megalakulása óta minden évben összehívja a hallgatói újságírás képviselőit, és ez idén sem lesz másként. 2014. április 28-án az EDUTUS Rendezvényközpontban szakmai konferenciát tartanak, ahol a felsőoktatás aktuális kérdései, a hallgatói mobilitás, az ösztöndíj-lehetőségek, a nemzetközi tanulmányutak és az itthon hasznosítható külföldi tapasztalatok kerülnek középpontba. A konferencia második részében a médianyilvánosság témakörére fókuszálnak ismert és népszerű médiaszemélyiségek, közéleti szereplők bevonásával.

A nap során a jelenlévők a felsőoktatás fontos szereplőitől és gyakorló médiamunkásoktól választ kaphatnak az ösztöndíjpályázatokkal, külföldi tanulmányúttal kapcsolatos kérdéseikre, és megtudhatják, miként lehetnek sikeresek az állásinterjún. Emellett a konferencia alatt sor kerül a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület ünnepélyes díjátadójára is, ahol 6 pályázati kategóriában hirdetnek nyertest. A kiírt határidőt 1 héttel meghosszabbították, hogy még nagyobb legyen a küzdelem, így április 18-ig küldhetőek a pályaművek.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Helyszín: EDUTUS Rendezvényközpont - Falk 1 (Bp. V. ker., Falk Miksa u. 1.)

Regisztráció: 2014. április 25-én 14 óráig: alexandra.vargacz@shortcut.hu; mobil: 06-20-358-6612

A következő adatok megadása szükséges: név, e-mail cím, telefonszám, felsőoktatási intézmény neve, médium neve.

 

További információ:

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=30443

https://www.facebook.com/events/671023186266599/?notif_t=plan_user_joined

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 17.
  13:00 - 16:30
  Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló Klub – ismét vadonatúj programmal várják az érdeklődőket! A klubfoglalkozás alkalmával a vendégek részt vehetnek a Lehet egy lappal több? c. játékos matematikai program bemutatásán – a foglalkozás szervezője a Mentor(h)áló egyik legaktívabb köznevelési partnerintézménye, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola! A foglalkozáson való részvétel továbbra is ingyenes. További információ:http://www.jgypk.hu/mentorhalo/lehet-egy-lappal-tobb/
 • január 17.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat főszereplője: Paluch-Kujáni Yvett. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar régészhallgatójának érdeklődése igen szerteágazó: az ásatásokon és a kutatómunkában az ókori barbár népek hitvilágát és gazdálkodását kutatja a Kárpát-medencében és a keleti területeken egyaránt. A Sófi-ösztöndíjas fiatallal Szalay István matematikus (SZTE JGYPK), a Közéleti Kávéház Egyesület kuratóriumi elnöke beszélget.
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018