SZTE Info

Felsőoktatási Média Konferencia lesz Budapesten

2014. április 28-án 13. alkalommal rendezik meg a Felsőktatatási Média Konferenciát, ahol a hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségek, külföldi utak és az elhelyezkedés kerülnek terítékre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) megalakulása óta minden évben összehívja a hallgatói újságírás képviselőit, és ez idén sem lesz másként. 2014. április 28-án az EDUTUS Rendezvényközpontban szakmai konferenciát tartanak, ahol a felsőoktatás aktuális kérdései, a hallgatói mobilitás, az ösztöndíj-lehetőségek, a nemzetközi tanulmányutak és az itthon hasznosítható külföldi tapasztalatok kerülnek középpontba. A konferencia második részében a médianyilvánosság témakörére fókuszálnak ismert és népszerű médiaszemélyiségek, közéleti szereplők bevonásával.

A nap során a jelenlévők a felsőoktatás fontos szereplőitől és gyakorló médiamunkásoktól választ kaphatnak az ösztöndíjpályázatokkal, külföldi tanulmányúttal kapcsolatos kérdéseikre, és megtudhatják, miként lehetnek sikeresek az állásinterjún. Emellett a konferencia alatt sor kerül a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület ünnepélyes díjátadójára is, ahol 6 pályázati kategóriában hirdetnek nyertest. A kiírt határidőt 1 héttel meghosszabbították, hogy még nagyobb legyen a küzdelem, így április 18-ig küldhetőek a pályaművek.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Helyszín: EDUTUS Rendezvényközpont - Falk 1 (Bp. V. ker., Falk Miksa u. 1.)

Regisztráció: 2014. április 25-én 14 óráig: alexandra.vargacz@shortcut.hu; mobil: 06-20-358-6612

A következő adatok megadása szükséges: név, e-mail cím, telefonszám, felsőoktatási intézmény neve, médium neve.

 

További információ:

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=30443

https://www.facebook.com/events/671023186266599/?notif_t=plan_user_joined

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.