SZTE Info

Girán Péter nyerte a Szegedi Nemzetközi Gitárversenyt

Az ötödik alkalommal megrendezett Szegedi Nemzetközi Gitárverseny 2014. április 13-án díjátadóval és nagyszabású gálaesttel zárult az IH Rendezvényközpontban. A kétfordulós zenei megmérettetést a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán tanuló Girán Péter nyerte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idén is nemzetközi gitárverseny április 12-i döntőjébe jutott tizenegy gitártehetségnek Domenico Scarlatt vagy más preklasszikus, vagy barokk szerző egy művét, valamint a kötelező darabtól eltérő stílusban szabadon választott műsort kellett előadni. A héttagú nemzetközi zsűri Tóth Péter zeneszerző, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánjának elnökletével a verseny fődíját a görög hangszerkészítő, Vassilis Vassileiadis 4000 euró – több mint egymillió forint – értékű koncertgitárját, valamint különböző koncertmeghívásokat Girán Péternek, az SZTE ZMK hallgatójának, Pavlovits Dávid tanítványának ítélte oda. A 200 euró pénzösszeget, továbbá 150 eurós CD-kből, kottákból és húrokból álló ajándékcsomagot, valamint ingyenes fesztiválszerepléseket második helyezettként az olaszországi Davide Tomasi nyerte. A harmadik helyezettnek járó 150 euró pénzjutalmat és 100 euró értékben CD-ket, kottákat és húrokat Bozsóki Gergely érdemelte ki. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a szintén kottákból, húrokból és CD-kből álló különdíjcsomagot a romániai Eduard Leata és a szlovéniai Nejc Kuhar vehette át.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *