SZTE Info

Húsvétkor nyit az SZTE Füvészkert megújult üvegháza

2014-ben először húsvétkor lesz nyitva a szegedi füvészkert megújult trópusi üvegháza. A több mint 500 négyzetméteres alapterületű és legalább 7,5 méteres belmagasságú üvegházban az 50 éves növények nagy része a helyén maradt, azonban számos látványelemmel bővült a bemutatótér.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az európai uniós pályázatból felújított üvegházban újonnan épült, többszintes tórendszerben és környékén a trópusi folyók, tavak vízi- és vízparti növényei tekinthetők meg. A kert páfránygyűjteménye a növények számára ideálisabb helyre, egy 2,5 méter magas vízfolyásos zöld falra költözött. A házba belépve a látogatókat egyből körbeöleli az esőerdők párás légköre, a körbefutó galériáról pedig a lombkoronaszint magasságából csodálhatják meg az érdeklődők a gyűjtemény növényanyagát, amelyet különböző témák köré csoportosítva – haszonnövények, esőerdők növényei, növényi alkalmazkodás formái, orchideák, veszélyeztetett növényfajok – helyeztek el. Az üvegház épületén belül kialakított, elkülönült bemutatótérben kapott helyet a látogatók előtt eddig nem ismert kaktuszgyűjtemény is. A megújult trópusi bemutatótérben a vendégeket hasznos információkat tartalmazó táblák is segítik.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *