Innovacios_nap_2014_kiemelt

Innovációs nap az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem ismét kitárja kapuit és szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2014. április 10-én 10 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szte_technologia_transzfer_logoA Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága azért rendezi meg idén is a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, valamint a társintézmények és a vállalati partnerek innováció iránt érdeklődő szakembereit. Az SZTE Innovációs Nap 2014-es programjában olyan kérdések megvitatásra nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és a vállalati szakembereknek egyaránt szembesülniük kell mindennapi munkájukban.

 

Az SZTE Innovációs Nap programjainak 2014. április 10-én 10 órától (csütörtökön) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) épülete (6722 Szeged, Ady tér 10.) ad helyet.

A változatos „innovatív” program részeként érdekes tudományos bemutatókat tartanak a TIK kiállítási terében. A tudományos vitrinkiállítás pedig a Szegedi Tudományegyetem ipari együttműködéseinek kutatás-fejlesztési eredményeit mutatja be a látogatóknak.


A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt regisztrációhoz kötött. További részletek megtekinthetőek a rendezvény hivatalos felületén: 


A „Vágj bele! Kezdj vállalkozni!” című interaktív előadás és szakértői beszélgetés sorozat 13 órakor kezdődik. Itt fiatal és sikeres magyar vállalkozók mesélnek arról, hogyan jutottak el az „ötlettől” a megvalósulásig, melyek voltak a legfontosabb kezdőlépések saját vállalkozásuk elindításakor. A rendezvény főszervezői, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA). További részletek e programról itt:


A start-up délutánnal párhuzamosan zártkörű Felsőoktatási Technológia Transzfer Fórumot tartanak.

 

A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 számú, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című pályázat keretein belül valósul meg.

SZTEinfo



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés