SZTE Info

Játékos ázsiai fesztivált rendeznek az SZTE Öthalmi Diáklakásokban

Az Öthalmi Napok (ÖN) 2014. április 15. és 17. között kreatív, játékos, fesztiválhangulatú időutazásra várja a diákszállás lakóit és az érdeklődőket. A téma: a Távol-Kelet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ázsia világa nem csak a programok keretében elevenedik meg az SZTE Öthalmi Diáklakásokban. A Zen Kert elmélyült gondolkodókat, meditálókat vár, a Kapoda Pagoda büszkén fogad bárkit, aki szalmában heverészne, a Dojo papírfalai pedig némán elrejtik azokat, akik elbújni, esetleg diszkréten beszélgetni szeretnének. A japán és kínai betűk, jelek és szimbólumok, illetve zászlók egész sora veszi körül a látogatókat, ám mielőtt még túlzottan ellazulnának, egy percre se m felejthetik. akármelyik árnyék egy tucat nindzsát rejthet. Akik mégis veszik a bátorságot, és ellátogatnak az egyetemi diákszállásra, láthatnak kendo-, kung-fu- és aikido-bemutatót, felfrissíthetik elméjüket és testüket az Ayurvéda jóga által, de hallhatnak kínai úti beszámolót és etikett-előadást is. A kultúrát is ápolják a kollégium lakói, akik szamurájnak, shaolin szerzetesnek és nindzsának öltöznek, mind testben, mind lélekben.

 

Ezt az egységet nem a Hadúr, és nem is a Klánvezér kovácsolja. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak kreatív közösségépítői karöltve hozzák létre az ÖN-t. Hogy hogyan is kell ezt elképzelni? A vetélkedők alatt a Zeneművészeti Kar szigorú üstdobosai verik a traktust. A tudomány aktuális és érdekes témáiról, a környezet védelméről a Természettudományi és Informatikai Kar Biológus Tanszékcsoport tanárai, hallgatói tartanak előadást. Ugyanakkor nem csak verbálisan védik a természetet a résztvevők. A rendezvény alatt a szemetet szelektíven gyűjtik, díszleteik, kellékein „hulladékok” újradolgozásával készülnek, a lakók sörkollektorokat építenek. Akik az esti koncertekre ropják, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által biztosított nagysátor alatt teszik ezt. Akik éjszaka a DJ-ket hallgatják, megtehetik, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kiváló hangosítást biztosít.

 

Szeged városa sem marad ki az orientalizációból. Az SZTE összes diákjának köze van a felsorolt intézményekhez, így mindenkit szertettel várnak a szervezők egy csakrát megnyitó, testet megedző keleti mulatozáson. A háromnapos lazulás összes programja, élménye ingyenes!

 

További információk: on.othalmidiaklakasok.hu.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra