Bezár

Hírarchívum

A könyv útja túra és rendhagyó tárlatvezetés az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

A könyv útja túra és rendhagyó tárlatvezetés az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

2014. április 11.
1 perc

Az Egyetemi Tavasz programsorozat részeként 2014. április 14-én és 15-én különleges túrákkal várják az egyetemi könyvtárba látogatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Könyvtárosok Világnapján, április 14-én 11 és 15 órakor az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár végigkíséri az érdeklődőket a könyvek útján, bemutatva, hogy mi minden történik egy adott könyvvel a beszerzéstől a megfelelő polcra kerülésig. A túrán való részvétel ingyenes, de bejelentkezés szükséges a tura@ek.szte.hu e-mail címen vagy a 62-546-633-as telefonszámon.

Április 15-én, kedden 15 órakor „Régiségek, ritkaságok, különlegességek” címmel rendhagyó tárlatvezetést szerveznek az egyetemi könyvtár különgyűjteményeibe. Az érdeklődők megismerhetik a Keleti Gyűjtemény orientalisztikai anyagát a 17-19. századi ritka kéziratoktól és könyvektől a jelenkori arab, perzsa, mongol, török és kínai művekig. Betekintést nyerhetnek a Régi Könyvek Tárába, ahol megtekinthetik az első magyar nyelvű, nyomtatott szakácskönyvet és könyvritkaságok sokaságát. Az Egyetemi Gyűjteményben bepillantást kaphatnak Szent-Györgyi Albert szegedi éveinek dokumentumaiba és különleges egyetemtörténeti iratokba. A Zenei Gyűjteményben megismerkedhetnek a zenetörténeti és zeneelméleti szakkönyvek, illetve klasszikus zenei kották és hangfelvételek világával. A Társadalomelméleti Gyűjteményben kezükbe vehetnek a rendszerváltás évében megjelent tiltott műveket, valamint bemutatják a Hadtörténeti Gyűjtemény különleges weboldalát és azon keresztül virtuálisan magát a kollekciót is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek