SZTE Info

Kosárlabda: elszálltak a Szedeák-álmok

A csapnivaló kezdés után ugyan felkapaszkodott – sőt, még vezetett is egy rövid ideig – mégis vereséggel távozott Körmendről a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz 12. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bekezdett a Körmend, amely elsősorban Ferencz Csaba és az amerikai Wisseh pontjaira alapozva hamar 8-0-s előnyre tett szert. Az álmosan kezdő Szedeák az első negyed folyamán egyszerűen nem találta a saját játékát, ennek köszönhetően a negyed végére 16 pontos hátrányba került (24-8).

A második felvonásra aztán összekapta magát Nikola Lazic legénysége, amely az első tíz perchez képest elsősorban támadójátékban javult fel. Volt is hova, hiszen az első negyedben mindössze nyolc pontig jutottak Kiss Zsolték. Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos feljavuló játéka révén a Szedeák hétpontos részsikert könyvelhetett el, így a félidőben már csak kilenc pont volt közte (43-34).

Fordulás után ott folytatta a Tisza-parti alakulat, ahol abbahagyta: remek támadásokat vezetve egyre közelebb és közelebb került riválisához. A 28. perchez közeledve már csak négyegység volt a hazai gárda fórja (57-53). A vérszemet kapó szegediek a negyed végére egy pontra szűkítették a távolságot (62-61).

A záró felvonás tehát úgy indult, hogy akármelyik csapat megkaparinthatja a győzelemért járó bajnoki pontokat. Hamar egyenlített a Szedeák, majd Csorvási Milán révén a vezetést is sikerült átvenni, azonban a korábbi válogatott center ellen megítélt technikaiért járó büntetőkkel újfent elhúzott a Körmend. A szegedi játékos ki is pontozódott. Mint később kiderült, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A szegediek nemcsak a lepattanózással álltak hadilábon ezen az estén, hanem a büntetők értékesítésével is. Így pedig nem lehet meccset nyerni. Végül 89-76-os vereséget szenvedett a gárda, amely ezzel lemondhat a rájátszásról szőtt álmairól. Eldőlt: a Naturtex-SZTE-Szedeák a kilencedik helyen zárja az idei bajnokságot.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 12. forduló:

 

Egis-Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-76 (24-8, 19-26, 19-27, 27-15). Körmend. Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Pálla, Török, Boros.

Körmend: WISSEH 14/3, El-Amin 11, FERENCZ 18/12, Török 6, RAKOCEVIC 13. Csere: SONYÁK 14/6, Grebenár, Farkas 6/6, Kusnyer 3/3, Fodor G. 4. Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Szedeák: JEREMINOV 15, Levy 12, HORVÁTH Á. 16/6, Williams 6, CSORVÁSI M. 13. Csere: Molnár A. 2, Kiss Zs. 9/9, Csorvási L. 3. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Kipontozódott: Fodor G. 34. El-Amin 40. ill. Csorvási M. 37., Levy 38. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.