SZTE Info

Kosárlabda: elszálltak a Szedeák-álmok

A csapnivaló kezdés után ugyan felkapaszkodott – sőt, még vezetett is egy rövid ideig – mégis vereséggel távozott Körmendről a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz 12. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bekezdett a Körmend, amely elsősorban Ferencz Csaba és az amerikai Wisseh pontjaira alapozva hamar 8-0-s előnyre tett szert. Az álmosan kezdő Szedeák az első negyed folyamán egyszerűen nem találta a saját játékát, ennek köszönhetően a negyed végére 16 pontos hátrányba került (24-8).

A második felvonásra aztán összekapta magát Nikola Lazic legénysége, amely az első tíz perchez képest elsősorban támadójátékban javult fel. Volt is hova, hiszen az első negyedben mindössze nyolc pontig jutottak Kiss Zsolték. Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos feljavuló játéka révén a Szedeák hétpontos részsikert könyvelhetett el, így a félidőben már csak kilenc pont volt közte (43-34).

Fordulás után ott folytatta a Tisza-parti alakulat, ahol abbahagyta: remek támadásokat vezetve egyre közelebb és közelebb került riválisához. A 28. perchez közeledve már csak négyegység volt a hazai gárda fórja (57-53). A vérszemet kapó szegediek a negyed végére egy pontra szűkítették a távolságot (62-61).

A záró felvonás tehát úgy indult, hogy akármelyik csapat megkaparinthatja a győzelemért járó bajnoki pontokat. Hamar egyenlített a Szedeák, majd Csorvási Milán révén a vezetést is sikerült átvenni, azonban a korábbi válogatott center ellen megítélt technikaiért járó büntetőkkel újfent elhúzott a Körmend. A szegedi játékos ki is pontozódott. Mint később kiderült, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A szegediek nemcsak a lepattanózással álltak hadilábon ezen az estén, hanem a büntetők értékesítésével is. Így pedig nem lehet meccset nyerni. Végül 89-76-os vereséget szenvedett a gárda, amely ezzel lemondhat a rájátszásról szőtt álmairól. Eldőlt: a Naturtex-SZTE-Szedeák a kilencedik helyen zárja az idei bajnokságot.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 12. forduló:

 

Egis-Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-76 (24-8, 19-26, 19-27, 27-15). Körmend. Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Pálla, Török, Boros.

Körmend: WISSEH 14/3, El-Amin 11, FERENCZ 18/12, Török 6, RAKOCEVIC 13. Csere: SONYÁK 14/6, Grebenár, Farkas 6/6, Kusnyer 3/3, Fodor G. 4. Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Szedeák: JEREMINOV 15, Levy 12, HORVÁTH Á. 16/6, Williams 6, CSORVÁSI M. 13. Csere: Molnár A. 2, Kiss Zs. 9/9, Csorvási L. 3. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Kipontozódott: Fodor G. 34. El-Amin 40. ill. Csorvási M. 37., Levy 38. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 19.
  14:00 - 16:00
  Az MTA SZAB közgyűlés programja: Köszöntő - Lovász László, az MTA elnöke. Beszámoló a SZAB 2017. évi munkájáról, tájékoztatás a SZAB 2018. évi terveiről – Fülöp Ferenc, a SZAB elnöke. A SZAB szakbizottságainak 2017. évi munkájának összegzése – Görög Márta, a SZAB tudományos titkára. Jókai pozíciója kora kulturális térképén című tudományos előadás – Szajbély Mihály, az MTA doktora, SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Magyar Irodalmi Tanszék intézetvezető egyetemi tanára. A SZAB 2017. évi Média pályázat díjkiosztó ünnepsége – Csernus Sándor, a Bírálóbizottság elnöke.
 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.