SZTE Info

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

Az első negyed csapnivaló védekezése után rendezte sorait a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, s végül rendkívül magabiztos játékot bemutatva 20 pontos sikert könyvelhetett el a ZTE ellen a középszakasz 2014. április 2-i játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alaposan bekezdett mindkét gárda a mérkőzés elején. Az első negyedben végig a támadójáték dominált, s valóságos pontesőt láthattak kilátogató nézők. A hazaiak az ihletett formában játszó Jonathan Levy vezérletével 9 pontos előnyt szorgoskodtak össze a hetedik perc végére (26-17). Ekkor azonban egy kicsit megtorpant a szegedi alakulat, amit a látogató gárda azon nyomban kihasznált, s két amerikai légiósa, Safford és Boston vezetésével a következő perc végére visszajöttek egy egységnyi távolságra (30-29). Mindkét együttes védekezése kritikán aluli volt ebben az időszakban, amit jól példáz a hazaiak mesterének mérkőzés végén tett kijelentése is: „az első negyedben úgy védekeztünk, mintha All-Star gálán lennénk”. Ebből a nagy adok-kapokból végül a zalaegerszegiek jöttek ki jobban, akik 3 ponttal nyerték meg az első felvonást (33-36).

A második negyedben aztán keményített védekezésén a Tisza-parti alakulat, ami nagyon nem ízlett a Zalaegerszegnek. A vendégek sorra hagyták ki a helyzeteiket, amit kihasználva egy

9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Szeged (42-38). Jerrell Williams, Csorvási Milán és Levy pontjainak köszönhetően a szünet előtti hajrára 10 pont fölé kúszott a vendéglátó gárda fórja. A második felvonást végül 24-9-re nyerte meg a szárnyra kapó Lazic-legénység, ami 12 pontos előnyt jelentett számára a nagyszünetben (57-45).

Pihenő után ott folytatta a Szedeák, ahol a második negyedben abbahagyta: szebbnél szebb kosarakat szerezve tovább növelte a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget (71-52). A vendégek erejéből csak egy-két felvillanásra futotta a találkozó ezen szakaszában. Olyannyira belejött a játékba a hazai együttes, hogy nem sokkal később már meg is volt a 20 pont fölötti vezetés. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve – kezdő ötösének tagjait pihentetve – egyre többet és többet játszatta Nikola Lazic a cserejátékosait, akik igyekeztek meghálálni mesterük bizalmát. A harmadik negyed végén 77-56-os hazai vezetés állt az eredményjelző táblán.

Az immár tét nélküli záró felvonásnak egyetlen megválaszolatlan kérdése maradt csupán: vajon mekkora lesz a két csapat közötti a differencia az összecsapás végére? Nos, a negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, ugyanakkor, ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt a figyelem a hazaiak részéről. Végül 96-76-ra győzött a Szedeák, s továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 9. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia–ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szedeák: Jereminov 6, LEVY 21, Horváth Á. 10/6, WILLIAMS 19/6, CSORVÁSI M. 15. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss Zs. 6/6, Varga Z., Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Plumb 10/3, Gáspár 2, SAFFORD 20/9, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács Á. 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston 32. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.