SZTE Info

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

Az első negyed csapnivaló védekezése után rendezte sorait a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, s végül rendkívül magabiztos játékot bemutatva 20 pontos sikert könyvelhetett el a ZTE ellen a középszakasz 2014. április 2-i játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alaposan bekezdett mindkét gárda a mérkőzés elején. Az első negyedben végig a támadójáték dominált, s valóságos pontesőt láthattak kilátogató nézők. A hazaiak az ihletett formában játszó Jonathan Levy vezérletével 9 pontos előnyt szorgoskodtak össze a hetedik perc végére (26-17). Ekkor azonban egy kicsit megtorpant a szegedi alakulat, amit a látogató gárda azon nyomban kihasznált, s két amerikai légiósa, Safford és Boston vezetésével a következő perc végére visszajöttek egy egységnyi távolságra (30-29). Mindkét együttes védekezése kritikán aluli volt ebben az időszakban, amit jól példáz a hazaiak mesterének mérkőzés végén tett kijelentése is: „az első negyedben úgy védekeztünk, mintha All-Star gálán lennénk”. Ebből a nagy adok-kapokból végül a zalaegerszegiek jöttek ki jobban, akik 3 ponttal nyerték meg az első felvonást (33-36).

A második negyedben aztán keményített védekezésén a Tisza-parti alakulat, ami nagyon nem ízlett a Zalaegerszegnek. A vendégek sorra hagyták ki a helyzeteiket, amit kihasználva egy

9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Szeged (42-38). Jerrell Williams, Csorvási Milán és Levy pontjainak köszönhetően a szünet előtti hajrára 10 pont fölé kúszott a vendéglátó gárda fórja. A második felvonást végül 24-9-re nyerte meg a szárnyra kapó Lazic-legénység, ami 12 pontos előnyt jelentett számára a nagyszünetben (57-45).

Pihenő után ott folytatta a Szedeák, ahol a második negyedben abbahagyta: szebbnél szebb kosarakat szerezve tovább növelte a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget (71-52). A vendégek erejéből csak egy-két felvillanásra futotta a találkozó ezen szakaszában. Olyannyira belejött a játékba a hazai együttes, hogy nem sokkal később már meg is volt a 20 pont fölötti vezetés. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve – kezdő ötösének tagjait pihentetve – egyre többet és többet játszatta Nikola Lazic a cserejátékosait, akik igyekeztek meghálálni mesterük bizalmát. A harmadik negyed végén 77-56-os hazai vezetés állt az eredményjelző táblán.

Az immár tét nélküli záró felvonásnak egyetlen megválaszolatlan kérdése maradt csupán: vajon mekkora lesz a két csapat közötti a differencia az összecsapás végére? Nos, a negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, ugyanakkor, ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt a figyelem a hazaiak részéről. Végül 96-76-ra győzött a Szedeák, s továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 9. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia–ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szedeák: Jereminov 6, LEVY 21, Horváth Á. 10/6, WILLIAMS 19/6, CSORVÁSI M. 15. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss Zs. 6/6, Varga Z., Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Plumb 10/3, Gáspár 2, SAFFORD 20/9, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács Á. 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston 32. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 11.
  06:28 - 06:28
  Az SZTE Mentor(h)áló projektjének Pedagógiai esték sorozatában Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus az alábbi kérdésekre keresi a választ: Valóban papír-e a papír? Mit várunk egy ünneptől? Mi a lélektani jelentősége a hétköznapi rutin megtörésének? Van-e lelki jelentősége az ünnepi viseletnek? Hogyan őrizzük meg hagyományainkat a megváltozó rítusok során? Jobb-e a Halloween és a Valentin-nap a hagyományos ünnepeknél – mit adnak nekünk az újonnan divatossá vált események? És tényleg, miért fontosak azok a hétköznapi apróságok…?
 • december 11.
  17:00 - 18:30
  Dudás Csilla, kétszeres Sófi-ösztöndíjas PhD vegyészhallgatóval (SZTE, TTIK) Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) beszélget.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.