Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

2014. április 03.
3 perc

Az első negyed csapnivaló védekezése után rendezte sorait a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, s végül rendkívül magabiztos játékot bemutatva 20 pontos sikert könyvelhetett el a ZTE ellen a középszakasz 2014. április 2-i játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alaposan bekezdett mindkét gárda a mérkőzés elején. Az első negyedben végig a támadójáték dominált, s valóságos pontesőt láthattak kilátogató nézők. A hazaiak az ihletett formában játszó Jonathan Levy vezérletével 9 pontos előnyt szorgoskodtak össze a hetedik perc végére (26-17). Ekkor azonban egy kicsit megtorpant a szegedi alakulat, amit a látogató gárda azon nyomban kihasznált, s két amerikai légiósa, Safford és Boston vezetésével a következő perc végére visszajöttek egy egységnyi távolságra (30-29). Mindkét együttes védekezése kritikán aluli volt ebben az időszakban, amit jól példáz a hazaiak mesterének mérkőzés végén tett kijelentése is: „az első negyedben úgy védekeztünk, mintha All-Star gálán lennénk”. Ebből a nagy adok-kapokból végül a zalaegerszegiek jöttek ki jobban, akik 3 ponttal nyerték meg az első felvonást (33-36).

A második negyedben aztán keményített védekezésén a Tisza-parti alakulat, ami nagyon nem ízlett a Zalaegerszegnek. A vendégek sorra hagyták ki a helyzeteiket, amit kihasználva egy

9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Szeged (42-38). Jerrell Williams, Csorvási Milán és Levy pontjainak köszönhetően a szünet előtti hajrára 10 pont fölé kúszott a vendéglátó gárda fórja. A második felvonást végül 24-9-re nyerte meg a szárnyra kapó Lazic-legénység, ami 12 pontos előnyt jelentett számára a nagyszünetben (57-45).

Pihenő után ott folytatta a Szedeák, ahol a második negyedben abbahagyta: szebbnél szebb kosarakat szerezve tovább növelte a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget (71-52). A vendégek erejéből csak egy-két felvillanásra futotta a találkozó ezen szakaszában. Olyannyira belejött a játékba a hazai együttes, hogy nem sokkal később már meg is volt a 20 pont fölötti vezetés. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve – kezdő ötösének tagjait pihentetve – egyre többet és többet játszatta Nikola Lazic a cserejátékosait, akik igyekeztek meghálálni mesterük bizalmát. A harmadik negyed végén 77-56-os hazai vezetés állt az eredményjelző táblán.

Az immár tét nélküli záró felvonásnak egyetlen megválaszolatlan kérdése maradt csupán: vajon mekkora lesz a két csapat közötti a differencia az összecsapás végére? Nos, a negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, ugyanakkor, ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt a figyelem a hazaiak részéről. Végül 96-76-ra győzött a Szedeák, s továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 9. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia–ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szedeák: Jereminov 6, LEVY 21, Horváth Á. 10/6, WILLIAMS 19/6, CSORVÁSI M. 15. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss Zs. 6/6, Varga Z., Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Plumb 10/3, Gáspár 2, SAFFORD 20/9, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács Á. 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston 32. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek