SZTE Info

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

Az első negyed csapnivaló védekezése után rendezte sorait a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, s végül rendkívül magabiztos játékot bemutatva 20 pontos sikert könyvelhetett el a ZTE ellen a középszakasz 2014. április 2-i játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alaposan bekezdett mindkét gárda a mérkőzés elején. Az első negyedben végig a támadójáték dominált, s valóságos pontesőt láthattak kilátogató nézők. A hazaiak az ihletett formában játszó Jonathan Levy vezérletével 9 pontos előnyt szorgoskodtak össze a hetedik perc végére (26-17). Ekkor azonban egy kicsit megtorpant a szegedi alakulat, amit a látogató gárda azon nyomban kihasznált, s két amerikai légiósa, Safford és Boston vezetésével a következő perc végére visszajöttek egy egységnyi távolságra (30-29). Mindkét együttes védekezése kritikán aluli volt ebben az időszakban, amit jól példáz a hazaiak mesterének mérkőzés végén tett kijelentése is: „az első negyedben úgy védekeztünk, mintha All-Star gálán lennénk”. Ebből a nagy adok-kapokból végül a zalaegerszegiek jöttek ki jobban, akik 3 ponttal nyerték meg az első felvonást (33-36).

A második negyedben aztán keményített védekezésén a Tisza-parti alakulat, ami nagyon nem ízlett a Zalaegerszegnek. A vendégek sorra hagyták ki a helyzeteiket, amit kihasználva egy

9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Szeged (42-38). Jerrell Williams, Csorvási Milán és Levy pontjainak köszönhetően a szünet előtti hajrára 10 pont fölé kúszott a vendéglátó gárda fórja. A második felvonást végül 24-9-re nyerte meg a szárnyra kapó Lazic-legénység, ami 12 pontos előnyt jelentett számára a nagyszünetben (57-45).

Pihenő után ott folytatta a Szedeák, ahol a második negyedben abbahagyta: szebbnél szebb kosarakat szerezve tovább növelte a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget (71-52). A vendégek erejéből csak egy-két felvillanásra futotta a találkozó ezen szakaszában. Olyannyira belejött a játékba a hazai együttes, hogy nem sokkal később már meg is volt a 20 pont fölötti vezetés. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve – kezdő ötösének tagjait pihentetve – egyre többet és többet játszatta Nikola Lazic a cserejátékosait, akik igyekeztek meghálálni mesterük bizalmát. A harmadik negyed végén 77-56-os hazai vezetés állt az eredményjelző táblán.

Az immár tét nélküli záró felvonásnak egyetlen megválaszolatlan kérdése maradt csupán: vajon mekkora lesz a két csapat közötti a differencia az összecsapás végére? Nos, a negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, ugyanakkor, ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt a figyelem a hazaiak részéről. Végül 96-76-ra győzött a Szedeák, s továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 9. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia–ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szedeák: Jereminov 6, LEVY 21, Horváth Á. 10/6, WILLIAMS 19/6, CSORVÁSI M. 15. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss Zs. 6/6, Varga Z., Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Plumb 10/3, Gáspár 2, SAFFORD 20/9, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács Á. 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston 32. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 04.

kiemelt_konyvhet

Több mint húsz, a szegedi egyetem munkatársai által jegyzett kiadvány ad alkalmat könyves beszélgetésre a 89. Ünnepi Könyvhét szegedi programjain. Az SZTE szervezésében 2018. június 5. és 11. között tudománynépszerűsítő programok és könyves utazások várják az érdeklődőket.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 20.
  14:00 - 15:00
  Prof. Dr. Erich Kleinpeter (University of Potsdam, Department of Chemistry) előadása Characterization and Quantification of Antiaromaticity, Aromaticity, „Quasi-„ and „Y-Aromaticity” on the magnetic criterion címmel szervezi: SZAB Gyógyszerésztudományi Szb. Gyógyszertechnológiai Mb., SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet, MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztály elérhetőség: Csiszárné Marka Erzsébet – tel.: 36 62 545562 – e-mail: makra@pharm.u-szeged.hu
 • június 21.
  15:00 - 16:00
  Köszöntőt mond: Balogh Elemér dékán A könyvet bemutatja: Nagy Csongor István egyetemi tanár szervezi: SZAB Jogtudományi Szb., SZTE ÁJTK elérhetőség: Mészáros Zsuzsanna – tel.: +36 62 544 197 – e-mail: ajtk.dekani@juris.u-szeged.hu A szervezők 2018. június 18-ig kérik a részvétel jelzését a fenti elérhetőségeken.
 • június 22.
  09:00 - 10:00
  SZÉKHÁZUNKBAN MEGTEKINTHETŐ a SZAB Művészeti Szakbizottság szervezésében PROJECT 833 első ízben 2017 őszén, a Csongrádi Művésztelepen megrendezésre kerülő alkotótelep szegedi bemutatkozó kiállítása. A kiállítás megtekinthető június 22-től július 14-ig naponta 900 órától 1800 óráig.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és ott egy vietnámiak által működtetett japán iskolában tanított. Nem volt egyszerű a kihívás ebben az európaitól nagyon különböző kultúrában. Andrea arról beszél az előadásban, hogy a kezdeti nehézségek után hogyan ismerte ki magát egyre inkább ebben a környezetben, beszél a mindennapokról, de sok kirándulási és kulturális élménybeszámolóval is színesíti az előadást. szervezi: Közéleti Kávéház, SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szb. elérhetőség: Hekáné Dr. Szondi Ildikó – e-mail: szondi@juris.u-szeged.hu
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00