SZTE Info

Kosárlabda: újabb pazar Szedeák-siker

Az első negyed csapnivaló védekezése után rendezte sorait a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, s végül rendkívül magabiztos játékot bemutatva 20 pontos sikert könyvelhetett el a ZTE ellen a középszakasz 2014. április 2-i játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alaposan bekezdett mindkét gárda a mérkőzés elején. Az első negyedben végig a támadójáték dominált, s valóságos pontesőt láthattak kilátogató nézők. A hazaiak az ihletett formában játszó Jonathan Levy vezérletével 9 pontos előnyt szorgoskodtak össze a hetedik perc végére (26-17). Ekkor azonban egy kicsit megtorpant a szegedi alakulat, amit a látogató gárda azon nyomban kihasznált, s két amerikai légiósa, Safford és Boston vezetésével a következő perc végére visszajöttek egy egységnyi távolságra (30-29). Mindkét együttes védekezése kritikán aluli volt ebben az időszakban, amit jól példáz a hazaiak mesterének mérkőzés végén tett kijelentése is: „az első negyedben úgy védekeztünk, mintha All-Star gálán lennénk”. Ebből a nagy adok-kapokból végül a zalaegerszegiek jöttek ki jobban, akik 3 ponttal nyerték meg az első felvonást (33-36).

A második negyedben aztán keményített védekezésén a Tisza-parti alakulat, ami nagyon nem ízlett a Zalaegerszegnek. A vendégek sorra hagyták ki a helyzeteiket, amit kihasználva egy

9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Szeged (42-38). Jerrell Williams, Csorvási Milán és Levy pontjainak köszönhetően a szünet előtti hajrára 10 pont fölé kúszott a vendéglátó gárda fórja. A második felvonást végül 24-9-re nyerte meg a szárnyra kapó Lazic-legénység, ami 12 pontos előnyt jelentett számára a nagyszünetben (57-45).

Pihenő után ott folytatta a Szedeák, ahol a második negyedben abbahagyta: szebbnél szebb kosarakat szerezve tovább növelte a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget (71-52). A vendégek erejéből csak egy-két felvillanásra futotta a találkozó ezen szakaszában. Olyannyira belejött a játékba a hazai együttes, hogy nem sokkal később már meg is volt a 20 pont fölötti vezetés. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve – kezdő ötösének tagjait pihentetve – egyre többet és többet játszatta Nikola Lazic a cserejátékosait, akik igyekeztek meghálálni mesterük bizalmát. A harmadik negyed végén 77-56-os hazai vezetés állt az eredményjelző táblán.

Az immár tét nélküli záró felvonásnak egyetlen megválaszolatlan kérdése maradt csupán: vajon mekkora lesz a két csapat közötti a differencia az összecsapás végére? Nos, a negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, ugyanakkor, ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt a figyelem a hazaiak részéről. Végül 96-76-ra győzött a Szedeák, s továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 9. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia–ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szedeák: Jereminov 6, LEVY 21, Horváth Á. 10/6, WILLIAMS 19/6, CSORVÁSI M. 15. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss Zs. 6/6, Varga Z., Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Plumb 10/3, Gáspár 2, SAFFORD 20/9, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács Á. 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston 32. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.