SZTE Info

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

Hiába vezetett már 17 ponttal is a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Pécs elleni tét nélküli mérkőzésen, végül az utolsó negyed dekoncentrált játéka miatt mégis vereséget szenvedett a középszakasz utolsó előtti játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendéggárda kezdte jobban a 2014. április 17-i összecsapást, amely Nelson, Sarlija és Bíró kosaraival, 6-0-s szériát produkált. A szegediek elsősorban Horváth Ákos és Jonathan Levy pontjainak köszönhetően a negyed közepére visszakapaszkodtak, majd át is vették a vezetést. Ezt a fórt a negyed végéig sikerült is megőrizniük remek palánk alatti játékukkal (26-21).

A második felvonást újfent a pécsiek kezdték jobban, de Horváth Ákos és Jerrell Williams tripláinak köszönhetően tartani tudta az első negyedben kiépített előnyét a házigazda alakulat. A pécsiek a negyed folyamán igencsak mély gödörbe kerültek, amit a Szedeák könyörtelenül kihasznált: egy 14-0-s rohammal 17 pontosra hizlalta a két csapat közötti differenciát (45-28). Az ötperces pécsi pontcsendet Bíró hárompontosa törte meg. Ez akkora lendületet adott a vendégegyüttesnek, hogy egy 11-0-s rohanással a nagyszünet előtt visszajött hategységnyi távolságra (45-39).

Fordulás után nemcsak hogy megtörte a Tisza-parti alakulat a pécsiek 13 pontos sorozatát, hanem sikerült előnyét is stabilizálnia. Csorvási Milán remek palánk alatti tevékenykedésének hála előbb Sarlija, majd Bödör sodródott a kipontozódás szélére. A négy személyivel játszó légiósát azon mód le is kapta pályáról a pécsiek mestere, viszont fiatal magyar játékosát a parketten hagyta. Ezt kihasználva a szegediek majd minden akciójukat Bödör Bencére játszották ki, s elhúztak 13 ponttal (61-48). Ebből a különbségből ugyan valamicskét tudott faragni a pécsi együttes, de így is nyolcpontos hazai előnnyel zárult a játékrész (67-59).

A záró felvonás rémálomszerűen alakult szegedi szempontból. Csabay Ádám, Veljko Budimir s a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Nelson révén egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez a Pécs. Megállt a hazai csapat játéka, s a több mint ötperces gólcsendjüket kihasználva a pécsiek átvették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Végül az utolsó negyed gyatra játékának betudhatóan 89-81-es vereséget szenvedett az idény utolsó hazai bajnokiján a Szedeák a végén jobban akaró Pécstől.

 

Férfi kosárlabda NB I, középszakasz, 13. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK - Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Fodor.

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, HORVÁTH Á. 22/12, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Vida, Molnár A. 2, Csorvási L. 4, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: NELSON 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, BUDIMIR 17/6, Sarlija 10. Csere: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, NAGY K. 13/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc .

Kipontozódott: Nagy K. 33., Halász 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.