SZTE Info

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

Hiába vezetett már 17 ponttal is a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Pécs elleni tét nélküli mérkőzésen, végül az utolsó negyed dekoncentrált játéka miatt mégis vereséget szenvedett a középszakasz utolsó előtti játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendéggárda kezdte jobban a 2014. április 17-i összecsapást, amely Nelson, Sarlija és Bíró kosaraival, 6-0-s szériát produkált. A szegediek elsősorban Horváth Ákos és Jonathan Levy pontjainak köszönhetően a negyed közepére visszakapaszkodtak, majd át is vették a vezetést. Ezt a fórt a negyed végéig sikerült is megőrizniük remek palánk alatti játékukkal (26-21).

A második felvonást újfent a pécsiek kezdték jobban, de Horváth Ákos és Jerrell Williams tripláinak köszönhetően tartani tudta az első negyedben kiépített előnyét a házigazda alakulat. A pécsiek a negyed folyamán igencsak mély gödörbe kerültek, amit a Szedeák könyörtelenül kihasznált: egy 14-0-s rohammal 17 pontosra hizlalta a két csapat közötti differenciát (45-28). Az ötperces pécsi pontcsendet Bíró hárompontosa törte meg. Ez akkora lendületet adott a vendégegyüttesnek, hogy egy 11-0-s rohanással a nagyszünet előtt visszajött hategységnyi távolságra (45-39).

Fordulás után nemcsak hogy megtörte a Tisza-parti alakulat a pécsiek 13 pontos sorozatát, hanem sikerült előnyét is stabilizálnia. Csorvási Milán remek palánk alatti tevékenykedésének hála előbb Sarlija, majd Bödör sodródott a kipontozódás szélére. A négy személyivel játszó légiósát azon mód le is kapta pályáról a pécsiek mestere, viszont fiatal magyar játékosát a parketten hagyta. Ezt kihasználva a szegediek majd minden akciójukat Bödör Bencére játszották ki, s elhúztak 13 ponttal (61-48). Ebből a különbségből ugyan valamicskét tudott faragni a pécsi együttes, de így is nyolcpontos hazai előnnyel zárult a játékrész (67-59).

A záró felvonás rémálomszerűen alakult szegedi szempontból. Csabay Ádám, Veljko Budimir s a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Nelson révén egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez a Pécs. Megállt a hazai csapat játéka, s a több mint ötperces gólcsendjüket kihasználva a pécsiek átvették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Végül az utolsó negyed gyatra játékának betudhatóan 89-81-es vereséget szenvedett az idény utolsó hazai bajnokiján a Szedeák a végén jobban akaró Pécstől.

 

Férfi kosárlabda NB I, középszakasz, 13. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK - Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Fodor.

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, HORVÁTH Á. 22/12, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Vida, Molnár A. 2, Csorvási L. 4, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: NELSON 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, BUDIMIR 17/6, Sarlija 10. Csere: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, NAGY K. 13/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc .

Kipontozódott: Nagy K. 33., Halász 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 25.
  10:00 - 11:00
  “This talk first reviews important observational characteristics of the body image on the Shroud of Turin, some of which come from the 1978 STURP expedition to examine the Shroud directly in Turin, for which Dr. Jackson was its team leader. Following this, several examples will be presented to demonstrate how various image formation hypotheses can be rejected by testing against the available observational data, according to the Scientific Method. Next, a subset of the observational data is used to formulate the presenter’s hypothesis of image formation involving radiation and gravity. The remainder of the observational data of the Shroud image, which were not used to construct the hypothesis, are then used to test the hypothesis. The talk concludes with a summary and significance of the above analysis.”
 • szeptember 26.
  18:00 - 19:00
  Prof. Dr. habil. Szakály Sándor történész (VERITAS Történetkutató Intézet) előadása: Magyarország a második világháborúban: A kezdetek
 • szeptember 28.
  14:00 - 23:00
  A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor rejtett helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen több mint 350 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, játékos programok, bemutatók, kísérletek, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig! Az SZTE programjai elérhetők az SZTE Kutatók Éjszakája mobil alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információ mellett (leírások, időpontok, helyszín, előadók) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play áruházból ingyenesen letölthető. Az SZTE szegedi és vásárhelyi programjai megtekinthetők a www.kutatokejszakaja.hu honlapon is. Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján 2018. szeptember 28-án, pénteken!
 • szeptember 28.
  18:00 - 19:00
  Az előadássorozat következő vendége Dux László, az SZTE professzora. Előadásának címe: Szent-Györgyi Albert és intézete.
 • szeptember 29.
  14:00 - 18:00
  Az SZTE Konfuciusz Intézet sok szeretettel vár minden kedves vendéget a Konfuciusz Napon. A programsorozat két részből áll. 15.00 és 17.00 óra között a látogatóink interaktív állomásainkon játékos formában ismerkedhetnek meg Kínával. A feladatokat teljesítő résztvevők értékes ajándékokat nyerhetnek. 17.00 órakor kezdődik gálaműsorunk, amelyen különböző Kínával kapcsolható műsorszámokat mutatnak be a Konfuciusz Intézet hallgatói, tanárai, barátai. A programon a részvétel ingyenes, de előzetesen regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a konfuciusz@rekt.szte.hu címen lehet.