SZTE Info

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

Hiába vezetett már 17 ponttal is a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Pécs elleni tét nélküli mérkőzésen, végül az utolsó negyed dekoncentrált játéka miatt mégis vereséget szenvedett a középszakasz utolsó előtti játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendéggárda kezdte jobban a 2014. április 17-i összecsapást, amely Nelson, Sarlija és Bíró kosaraival, 6-0-s szériát produkált. A szegediek elsősorban Horváth Ákos és Jonathan Levy pontjainak köszönhetően a negyed közepére visszakapaszkodtak, majd át is vették a vezetést. Ezt a fórt a negyed végéig sikerült is megőrizniük remek palánk alatti játékukkal (26-21).

A második felvonást újfent a pécsiek kezdték jobban, de Horváth Ákos és Jerrell Williams tripláinak köszönhetően tartani tudta az első negyedben kiépített előnyét a házigazda alakulat. A pécsiek a negyed folyamán igencsak mély gödörbe kerültek, amit a Szedeák könyörtelenül kihasznált: egy 14-0-s rohammal 17 pontosra hizlalta a két csapat közötti differenciát (45-28). Az ötperces pécsi pontcsendet Bíró hárompontosa törte meg. Ez akkora lendületet adott a vendégegyüttesnek, hogy egy 11-0-s rohanással a nagyszünet előtt visszajött hategységnyi távolságra (45-39).

Fordulás után nemcsak hogy megtörte a Tisza-parti alakulat a pécsiek 13 pontos sorozatát, hanem sikerült előnyét is stabilizálnia. Csorvási Milán remek palánk alatti tevékenykedésének hála előbb Sarlija, majd Bödör sodródott a kipontozódás szélére. A négy személyivel játszó légiósát azon mód le is kapta pályáról a pécsiek mestere, viszont fiatal magyar játékosát a parketten hagyta. Ezt kihasználva a szegediek majd minden akciójukat Bödör Bencére játszották ki, s elhúztak 13 ponttal (61-48). Ebből a különbségből ugyan valamicskét tudott faragni a pécsi együttes, de így is nyolcpontos hazai előnnyel zárult a játékrész (67-59).

A záró felvonás rémálomszerűen alakult szegedi szempontból. Csabay Ádám, Veljko Budimir s a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Nelson révén egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez a Pécs. Megállt a hazai csapat játéka, s a több mint ötperces gólcsendjüket kihasználva a pécsiek átvették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Végül az utolsó negyed gyatra játékának betudhatóan 89-81-es vereséget szenvedett az idény utolsó hazai bajnokiján a Szedeák a végén jobban akaró Pécstől.

 

Férfi kosárlabda NB I, középszakasz, 13. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK - Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Fodor.

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, HORVÁTH Á. 22/12, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Vida, Molnár A. 2, Csorvási L. 4, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: NELSON 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, BUDIMIR 17/6, Sarlija 10. Csere: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, NAGY K. 13/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc .

Kipontozódott: Nagy K. 33., Halász 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 11.
  06:28 - 06:28
  Az SZTE Mentor(h)áló projektjének Pedagógiai esték sorozatában Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus az alábbi kérdésekre keresi a választ: Valóban papír-e a papír? Mit várunk egy ünneptől? Mi a lélektani jelentősége a hétköznapi rutin megtörésének? Van-e lelki jelentősége az ünnepi viseletnek? Hogyan őrizzük meg hagyományainkat a megváltozó rítusok során? Jobb-e a Halloween és a Valentin-nap a hagyományos ünnepeknél – mit adnak nekünk az újonnan divatossá vált események? És tényleg, miért fontosak azok a hétköznapi apróságok…?
 • december 11.
  17:00 - 18:30
  Dudás Csilla, kétszeres Sófi-ösztöndíjas PhD vegyészhallgatóval (SZTE, TTIK) Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) beszélget.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.