Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

2014. április 18.
2 perc

Hiába vezetett már 17 ponttal is a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Pécs elleni tét nélküli mérkőzésen, végül az utolsó negyed dekoncentrált játéka miatt mégis vereséget szenvedett a középszakasz utolsó előtti játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendéggárda kezdte jobban a 2014. április 17-i összecsapást, amely Nelson, Sarlija és Bíró kosaraival, 6-0-s szériát produkált. A szegediek elsősorban Horváth Ákos és Jonathan Levy pontjainak köszönhetően a negyed közepére visszakapaszkodtak, majd át is vették a vezetést. Ezt a fórt a negyed végéig sikerült is megőrizniük remek palánk alatti játékukkal (26-21).

A második felvonást újfent a pécsiek kezdték jobban, de Horváth Ákos és Jerrell Williams tripláinak köszönhetően tartani tudta az első negyedben kiépített előnyét a házigazda alakulat. A pécsiek a negyed folyamán igencsak mély gödörbe kerültek, amit a Szedeák könyörtelenül kihasznált: egy 14-0-s rohammal 17 pontosra hizlalta a két csapat közötti differenciát (45-28). Az ötperces pécsi pontcsendet Bíró hárompontosa törte meg. Ez akkora lendületet adott a vendégegyüttesnek, hogy egy 11-0-s rohanással a nagyszünet előtt visszajött hategységnyi távolságra (45-39).

Fordulás után nemcsak hogy megtörte a Tisza-parti alakulat a pécsiek 13 pontos sorozatát, hanem sikerült előnyét is stabilizálnia. Csorvási Milán remek palánk alatti tevékenykedésének hála előbb Sarlija, majd Bödör sodródott a kipontozódás szélére. A négy személyivel játszó légiósát azon mód le is kapta pályáról a pécsiek mestere, viszont fiatal magyar játékosát a parketten hagyta. Ezt kihasználva a szegediek majd minden akciójukat Bödör Bencére játszották ki, s elhúztak 13 ponttal (61-48). Ebből a különbségből ugyan valamicskét tudott faragni a pécsi együttes, de így is nyolcpontos hazai előnnyel zárult a játékrész (67-59).

A záró felvonás rémálomszerűen alakult szegedi szempontból. Csabay Ádám, Veljko Budimir s a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Nelson révén egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez a Pécs. Megállt a hazai csapat játéka, s a több mint ötperces gólcsendjüket kihasználva a pécsiek átvették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Végül az utolsó negyed gyatra játékának betudhatóan 89-81-es vereséget szenvedett az idény utolsó hazai bajnokiján a Szedeák a végén jobban akaró Pécstől.

 

Férfi kosárlabda NB I, középszakasz, 13. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK - Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Fodor.

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, HORVÁTH Á. 22/12, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Vida, Molnár A. 2, Csorvási L. 4, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: NELSON 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, BUDIMIR 17/6, Sarlija 10. Csere: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, NAGY K. 13/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc .

Kipontozódott: Nagy K. 33., Halász 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek