SZTE Info

Kosárlabda: az utolsó negyedben ment el a Szedeák-hajó

Hiába vezetett már 17 ponttal is a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Pécs elleni tét nélküli mérkőzésen, végül az utolsó negyed dekoncentrált játéka miatt mégis vereséget szenvedett a középszakasz utolsó előtti játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendéggárda kezdte jobban a 2014. április 17-i összecsapást, amely Nelson, Sarlija és Bíró kosaraival, 6-0-s szériát produkált. A szegediek elsősorban Horváth Ákos és Jonathan Levy pontjainak köszönhetően a negyed közepére visszakapaszkodtak, majd át is vették a vezetést. Ezt a fórt a negyed végéig sikerült is megőrizniük remek palánk alatti játékukkal (26-21).

A második felvonást újfent a pécsiek kezdték jobban, de Horváth Ákos és Jerrell Williams tripláinak köszönhetően tartani tudta az első negyedben kiépített előnyét a házigazda alakulat. A pécsiek a negyed folyamán igencsak mély gödörbe kerültek, amit a Szedeák könyörtelenül kihasznált: egy 14-0-s rohammal 17 pontosra hizlalta a két csapat közötti differenciát (45-28). Az ötperces pécsi pontcsendet Bíró hárompontosa törte meg. Ez akkora lendületet adott a vendégegyüttesnek, hogy egy 11-0-s rohanással a nagyszünet előtt visszajött hategységnyi távolságra (45-39).

Fordulás után nemcsak hogy megtörte a Tisza-parti alakulat a pécsiek 13 pontos sorozatát, hanem sikerült előnyét is stabilizálnia. Csorvási Milán remek palánk alatti tevékenykedésének hála előbb Sarlija, majd Bödör sodródott a kipontozódás szélére. A négy személyivel játszó légiósát azon mód le is kapta pályáról a pécsiek mestere, viszont fiatal magyar játékosát a parketten hagyta. Ezt kihasználva a szegediek majd minden akciójukat Bödör Bencére játszották ki, s elhúztak 13 ponttal (61-48). Ebből a különbségből ugyan valamicskét tudott faragni a pécsi együttes, de így is nyolcpontos hazai előnnyel zárult a játékrész (67-59).

A záró felvonás rémálomszerűen alakult szegedi szempontból. Csabay Ádám, Veljko Budimir s a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Nelson révén egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez a Pécs. Megállt a hazai csapat játéka, s a több mint ötperces gólcsendjüket kihasználva a pécsiek átvették a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Végül az utolsó negyed gyatra játékának betudhatóan 89-81-es vereséget szenvedett az idény utolsó hazai bajnokiján a Szedeák a végén jobban akaró Pécstől.

 

Férfi kosárlabda NB I, középszakasz, 13. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK - Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Fodor.

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, HORVÁTH Á. 22/12, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Vida, Molnár A. 2, Csorvási L. 4, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: NELSON 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, BUDIMIR 17/6, Sarlija 10. Csere: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, NAGY K. 13/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc .

Kipontozódott: Nagy K. 33., Halász 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Project 833 címmel tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep alkotóinak bemutatkozó kiállítása. A tárlat június 22-től július 14-ig látogatható, naponta 9 és 18 óra között.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és tanított egy vietnámiak által működtetett japán iskolában. Előadásában többek között mesél munkájáról, élményeiről, kirándulásairól. Emellett kulturális élménybeszámolóval is várja az érdeklődőket. A programot a Közéleti Kávéház és a SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottsága szervezi.
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/