Bezár

SZTEhírek

Munkaerő-piaci mentorprogram a Gazdaságtudományi Karon

Munkaerő-piaci mentorprogram a Gazdaságtudományi Karon

2014. április 04.
2 perc

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramja 2014. március 17-én indult, és célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatói ismert cégek képviselőinél töltsenek négy hónapos mentorálási időszakot. A mentorok a közel 50 pályázó közül kiválasztották jelöltjeiket, akikkel tájékoztató workshopon találkoznak 2014. április 8-án 10:15-kor a Gazdaságtudományi Kar aulájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramjának célja, hogy a program résztvevőinek lehetősége nyíljon a kiválasztási folyamatot követő első személyes találkozásra. A workshopon a mentorok és mentoráltjaik tájékoztatást kapnak a pályázathoz szükséges kötelező dokumentáció elemeiről, és megosztják első visszajelzéseiket egymással és az alumni szervezet képviselőivel. A tavaszi mentorprogramban 10 mentor és 22 mentorált vesz részt. A programban szereplő cégek, szervezetek: Bonafarm Csoport – Pick Szeged Zrt., ContiTech Rubber Industrial Kft., Monguz Információtechnológiai Kft., a Szegedi Ítélőtábla és a Morgan Stanley.

Az SZTE Alma Mater ősszel újra elindítja mentorprogramját, így a későbbiekben azon hallgatók is újra pályázhatnak, akiket ezúttal nem választottak ki. Az őszi programban remélhetőleg még több céges képviselő nyújt majd szakmai segítséget a munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelni kívánó diákoknak, hozzájárulva ezzel az egyetem tehetséggondozó tevékenységéhez. Az őszi időszak előtt minden érdeklődő ellátogathat a mentorprogramban szereplő cégek nyilvános előadásaira, illetve szakmai kérdésekről tájékozódhat a mentorok által vezetett blogok segítségével. Az aktuális előadásokról, a blogokról és a kezdeményezésről a továbbiakban az SZTE Alma Mater honlapján tájékozódhat: http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

A rendezvény az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda szervezésében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

SZTEinfo



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek