SZTE Info

Női vízilabda: kiütéses siker idegenben

Magabiztos hazai győzelme után idegenben is móresre tanította Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Honvéd együttesét az 5-8. helyért folytatott rájátszásban, így az 5. helyért folytathatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú gólcsend után a vendégek csapatkapitánya, Dalmády Szandra ötméteresből köszönt be, amivel megadta a mérkőzés alaphangját. Ezután állandósult a szegediek fölénye, s az első negyedben végig remekül védekezve egy újabb gólt dobva sima kétgólos előnnyel zárták a játékrészt (0-2).

A második felvonásban nem változott számottevően a játék képe. A Tisza-parti együttes még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolva magabiztos, négygólos vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre (2-6).

Fordulás után biztos előnye tudatában egy kicsit kiengedni látszott a szegedi alakulat, ezt kihasználva a Honvéd többször is mattolta az amúgy az egész mérkőzésen remek formában védő Tóth Esztert. A negyed végéhez közeledve azonban ismét megrázta magát Major Levente együttese, amely Dalmády Szandra, Dalmády Petra, Lengyel Dominika és Miklós Dóra vezetésével a harmadik felvonást is behúzta, s immár öt góllal vezetett (5-10).

Az utolsó játékrészben igazi szegedi örömjátékot láthattak a Széchy Tamás Uszodába kilátogató nézők. Szemet gyönyörködtető megoldásokat bemutatva a vendégek folyamatosan növelték a két csapat közti különbséget. Végül tükörsima 14-5-ös siker lett vége, amivel megnyerték a lányok a párharcot, s készülhetnek a BVSC ellen az 5. helyért folyó összecsapásra.

 

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:

 

Honvéd POLO – Szegedi vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 5-14 (0-2, 2-4, 3-4, 0-4). Budapest, Széchy Tamás Uszoda. Vezette: Besenyei, Bors.

Honvéd: Varga – O-Nagy 1, Kerekes, Mchunu 2, Szívós, Szűcs, Kiss. Csere: Kerecsen (kapus), Gerendás, Varga, Bérczi, Ráduly 2, Ármai. Vezetőedző: Rottler Antal.

Szeged: TÓTH E. – Lengyel Dorottya 1, MIKLÓS 1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 5, Lengyel Anett 1, LENGYEL DOMINIKA 2. Csere: Árkosy 1, Kocsis, Vidovics, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Gól emberelőnyből: 7/0, ill. 6/1

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 3/3

Kipontozódott: Mchunu, ill. Lengyel Dorottya (cserével végleg)

 

A párharcot a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata nyerte 2-0-s összesítéssel.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *