SZTE Info

Női vízilabda: kiütéses siker idegenben

Magabiztos hazai győzelme után idegenben is móresre tanította Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Honvéd együttesét az 5-8. helyért folytatott rájátszásban, így az 5. helyért folytathatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú gólcsend után a vendégek csapatkapitánya, Dalmády Szandra ötméteresből köszönt be, amivel megadta a mérkőzés alaphangját. Ezután állandósult a szegediek fölénye, s az első negyedben végig remekül védekezve egy újabb gólt dobva sima kétgólos előnnyel zárták a játékrészt (0-2).

A második felvonásban nem változott számottevően a játék képe. A Tisza-parti együttes még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolva magabiztos, négygólos vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre (2-6).

Fordulás után biztos előnye tudatában egy kicsit kiengedni látszott a szegedi alakulat, ezt kihasználva a Honvéd többször is mattolta az amúgy az egész mérkőzésen remek formában védő Tóth Esztert. A negyed végéhez közeledve azonban ismét megrázta magát Major Levente együttese, amely Dalmády Szandra, Dalmády Petra, Lengyel Dominika és Miklós Dóra vezetésével a harmadik felvonást is behúzta, s immár öt góllal vezetett (5-10).

Az utolsó játékrészben igazi szegedi örömjátékot láthattak a Széchy Tamás Uszodába kilátogató nézők. Szemet gyönyörködtető megoldásokat bemutatva a vendégek folyamatosan növelték a két csapat közti különbséget. Végül tükörsima 14-5-ös siker lett vége, amivel megnyerték a lányok a párharcot, s készülhetnek a BVSC ellen az 5. helyért folyó összecsapásra.

 

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:

 

Honvéd POLO – Szegedi vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 5-14 (0-2, 2-4, 3-4, 0-4). Budapest, Széchy Tamás Uszoda. Vezette: Besenyei, Bors.

Honvéd: Varga – O-Nagy 1, Kerekes, Mchunu 2, Szívós, Szűcs, Kiss. Csere: Kerecsen (kapus), Gerendás, Varga, Bérczi, Ráduly 2, Ármai. Vezetőedző: Rottler Antal.

Szeged: TÓTH E. – Lengyel Dorottya 1, MIKLÓS 1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 5, Lengyel Anett 1, LENGYEL DOMINIKA 2. Csere: Árkosy 1, Kocsis, Vidovics, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Gól emberelőnyből: 7/0, ill. 6/1

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 3/3

Kipontozódott: Mchunu, ill. Lengyel Dorottya (cserével végleg)

 

A párharcot a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata nyerte 2-0-s összesítéssel.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.