SZTE Info

Női vízilabda: kiütéses siker idegenben

Magabiztos hazai győzelme után idegenben is móresre tanította Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Honvéd együttesét az 5-8. helyért folytatott rájátszásban, így az 5. helyért folytathatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú gólcsend után a vendégek csapatkapitánya, Dalmády Szandra ötméteresből köszönt be, amivel megadta a mérkőzés alaphangját. Ezután állandósult a szegediek fölénye, s az első negyedben végig remekül védekezve egy újabb gólt dobva sima kétgólos előnnyel zárták a játékrészt (0-2).

A második felvonásban nem változott számottevően a játék képe. A Tisza-parti együttes még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolva magabiztos, négygólos vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre (2-6).

Fordulás után biztos előnye tudatában egy kicsit kiengedni látszott a szegedi alakulat, ezt kihasználva a Honvéd többször is mattolta az amúgy az egész mérkőzésen remek formában védő Tóth Esztert. A negyed végéhez közeledve azonban ismét megrázta magát Major Levente együttese, amely Dalmády Szandra, Dalmády Petra, Lengyel Dominika és Miklós Dóra vezetésével a harmadik felvonást is behúzta, s immár öt góllal vezetett (5-10).

Az utolsó játékrészben igazi szegedi örömjátékot láthattak a Széchy Tamás Uszodába kilátogató nézők. Szemet gyönyörködtető megoldásokat bemutatva a vendégek folyamatosan növelték a két csapat közti különbséget. Végül tükörsima 14-5-ös siker lett vége, amivel megnyerték a lányok a párharcot, s készülhetnek a BVSC ellen az 5. helyért folyó összecsapásra.

 

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:

 

Honvéd POLO – Szegedi vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 5-14 (0-2, 2-4, 3-4, 0-4). Budapest, Széchy Tamás Uszoda. Vezette: Besenyei, Bors.

Honvéd: Varga – O-Nagy 1, Kerekes, Mchunu 2, Szívós, Szűcs, Kiss. Csere: Kerecsen (kapus), Gerendás, Varga, Bérczi, Ráduly 2, Ármai. Vezetőedző: Rottler Antal.

Szeged: TÓTH E. – Lengyel Dorottya 1, MIKLÓS 1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 5, Lengyel Anett 1, LENGYEL DOMINIKA 2. Csere: Árkosy 1, Kocsis, Vidovics, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Gól emberelőnyből: 7/0, ill. 6/1

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 3/3

Kipontozódott: Mchunu, ill. Lengyel Dorottya (cserével végleg)

 

A párharcot a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata nyerte 2-0-s összesítéssel.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/