SZTE Info

Női vízilabda: megvan az első részsiker

A lényegi kérdéseket három perc alatt eldöntve, meggyőző játékot bemutatva aratott négygólos győzelmet a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Honvéd felett az ötödik-nyolcadik helyért folyó rájátszás első fordulójának első mérkőzésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kezdte a 2014. április 9-i meccset a hazai medencében játszó szegedi alakulat, amely a csapatkapitány, Dalmády Szandra, valamint Miklós Dóra és Lengyel Dominika vezérletével gyorsan háromgólos előnyre tett szert. A hazaiak szemszögéből létfontosságú volt a jó kezdés, hiszen mindössze két csere lehetőség állt Major Levente mester rendelkezésére. A találkozó elején kiharcolt fórt sikerült is megőrizni a negyed végére (5-2).

A második felvonástól kezdve sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a vízben: felváltva estek a gólok, s az első játékrészben tapasztalt különbség egy csapásra eltűnt a csapatok közül. Ez azt eredményezte, hogy a negyed döntetlennel zárult, így a félidőben maradt a háromgólos hazai előny (7-4).

Fordulás után folytatódott a küzdelmes játék, ami egyértelműen a szegedieknek kedvezett, akik így folyamatosan tudták tartani az első felvonásban kiharcolt megnyugtató vezetésüket. A Tisza-partiak legfőbb célja a biztos előny megtartása volt ezekben a pillanatokban. A harmadik negyed ilyetén módon megint csak eldöntetlen maradt.

A záró felvonásnak tehát háromgólos szegedi előnyről vághattak neki az együttesek. A Honvéd akárhogy is próbált egyszerűen nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Ebben nagy szerepe volt a remek napot kifogó Dalmády Szandra, Miklós Dóra, Lengyel Dominika triónak, akik hat-négy-három elosztásban magukra vállalták mind a 13 szegedi gólt. A Tisza-parti együttes végül magabiztos, 13-9-es sikert könyvelhetett el az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának első összecsapásán. A második mérkőzésre 2014. április 12-én kerül sor a Honvéd otthonában, Budapesten.

 

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Honvéd POLO 13-9 (5-2, 2-2, 3-3, 3-2). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Csizmadia, Marjay.

Szeged: Tóth E. – Lengyel Dorottya, MIKLÓS 4, Dalmády P., DALMÁDY SZ. 6, Lengyel Anett, Lengyel Dominika 3. Csere: Kocsis, Vidovics. Vezetőedző: Major Levente.

Honvéd: Varga K. – O-Nagy 1, Kerekes 1, Mchunu, SZÍVÓS 3, Szűcs, Kiss 2. Csere: Gerendás 1, Ráduly 1, Ármai. Vezetőedző: Rottler Antal.

Gól emberelőnyből: 7/3 ill. 5/1

Gól ötméteresből: 1/1 ill. 1/0

Kipontozódott: Lengyel Anett

 

Forrás: delmagyar.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 19.
  10:00 - 11:00
  Program: 10.00 – Görög Márta: Köszöntő 10.10 – Farkas Csaba: Megnyitó 10.20 – Duxné Velcsov Katalin: A cégformák változásai 10.40 – Czene Klára: Gondolatok a cégjog fejlődéséről a cégbírósági eljárás tükrében 11.00 – Miskolczi Bodnár Péter: Társaság alapítás 1988-2018 11.20 – Nochta Tibor: A magánjogi felelősség újabb útjairól a társasági jogban 11.40 – Pázmándi Kinga: Az üzletrész, mint eszmei dolog 12.00 – Szegedi András: Gondolatok a gazdasági társaságok tőkevédelmének fejlődéséről 13.30 – Bodzási Balázs: A társasági szerződés jogi jellege, különös tekintettel az érvénytelenségre 13.50 – Szabó Gabriella: Társasági jogi változások az ügyvéd szemével 14.10 – Farkas Csaba: Az üzletrész történeti megközelítésben
 • szeptember 19.
  17:00 - 18:00
  Az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program létrehozásával a Szegedi Tudomány-egyetem elsődleges célja, hogy a vállalkozói szemléletet és a vállalkozói kedvet népszerűsítse az egyetemisták és a kutatók körében. A Program keretein belül szakértői háttértámogatást biztosít az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság a vállalkozó kedvű fiataloknak. A rendezvényen szakmai előadást tart Ville Kairamo a Demola vezetője. Előadása címe: Regional and international dimensions of university-industry collaborations. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 • szeptember 19.
  18:00 - 19:00
  Vajda Tamás történész (SZTE Egyetemi Levéltár) előadása: A szegedi egyetem díszdoktora: Glattfelder Gyula csanádi püspök
 • szeptember 19.
  18:00 - 19:00
  A kiállítást megnyitja Kecskés László, közreműködik Kosztándi István Liszt-díjas hegedűművész.
 • szeptember 19.
  19:00 - 20:00