SZTE Info

Női vízilabda: megvan az első részsiker

A lényegi kérdéseket három perc alatt eldöntve, meggyőző játékot bemutatva aratott négygólos győzelmet a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Honvéd felett az ötödik-nyolcadik helyért folyó rájátszás első fordulójának első mérkőzésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kezdte a 2014. április 9-i meccset a hazai medencében játszó szegedi alakulat, amely a csapatkapitány, Dalmády Szandra, valamint Miklós Dóra és Lengyel Dominika vezérletével gyorsan háromgólos előnyre tett szert. A hazaiak szemszögéből létfontosságú volt a jó kezdés, hiszen mindössze két csere lehetőség állt Major Levente mester rendelkezésére. A találkozó elején kiharcolt fórt sikerült is megőrizni a negyed végére (5-2).

A második felvonástól kezdve sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a vízben: felváltva estek a gólok, s az első játékrészben tapasztalt különbség egy csapásra eltűnt a csapatok közül. Ez azt eredményezte, hogy a negyed döntetlennel zárult, így a félidőben maradt a háromgólos hazai előny (7-4).

Fordulás után folytatódott a küzdelmes játék, ami egyértelműen a szegedieknek kedvezett, akik így folyamatosan tudták tartani az első felvonásban kiharcolt megnyugtató vezetésüket. A Tisza-partiak legfőbb célja a biztos előny megtartása volt ezekben a pillanatokban. A harmadik negyed ilyetén módon megint csak eldöntetlen maradt.

A záró felvonásnak tehát háromgólos szegedi előnyről vághattak neki az együttesek. A Honvéd akárhogy is próbált egyszerűen nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Ebben nagy szerepe volt a remek napot kifogó Dalmády Szandra, Miklós Dóra, Lengyel Dominika triónak, akik hat-négy-három elosztásban magukra vállalták mind a 13 szegedi gólt. A Tisza-parti együttes végül magabiztos, 13-9-es sikert könyvelhetett el az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának első összecsapásán. A második mérkőzésre 2014. április 12-én kerül sor a Honvéd otthonában, Budapesten.

 

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Honvéd POLO 13-9 (5-2, 2-2, 3-3, 3-2). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Csizmadia, Marjay.

Szeged: Tóth E. – Lengyel Dorottya, MIKLÓS 4, Dalmády P., DALMÁDY SZ. 6, Lengyel Anett, Lengyel Dominika 3. Csere: Kocsis, Vidovics. Vezetőedző: Major Levente.

Honvéd: Varga K. – O-Nagy 1, Kerekes 1, Mchunu, SZÍVÓS 3, Szűcs, Kiss 2. Csere: Gerendás 1, Ráduly 1, Ármai. Vezetőedző: Rottler Antal.

Gól emberelőnyből: 7/3 ill. 5/1

Gól ötméteresből: 1/1 ill. 1/0

Kipontozódott: Lengyel Anett

 

Forrás: delmagyar.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.