SZTE Info

Oktogon Napok a Sík Sándor Szakkollégiumban

A Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium hagyományos rendezvénye 2014. április 23. és 26. között várja az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A jó kollégiumok nemcsak arról ismerhetők fel, hogy a benne lakók jól érzik magukat, minden szobához külön illemhelyiség, illetve fürdő tartozik, hanem arról is, hogy milyen kulturális és egyéb szakmai programokat biztosít falai között. Ha ez igaz, akkor a szegedi Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium lakói biztosan nagyon boldogok, hiszen idén is megrendezik a már hagyományosnak számító Oktogon Napokat, amelynek a kollégiumi könyvtár ad otthont.

Az esemény április 23-án, szerdán Péter Róbert szegedi egyetemi oktató előadásával kezdődik 21 órakor. Másnap, április 24-én, csütörtökön a kollégium két lakójának előadását hallgathatják meg az érdeklődők: Köröndi Bernát orvostanhallgató az öregedésről, míg Vázsonyi Ákos bölcsészhallgató Trianon nyelvi következményeiről fog beszámolót tartani. Pénteken Szabó András festőművész diaporámával kísért előadása kezdődik 20 órakor. Az utolsó napon, szombaton a délelőtti szekcióban 9 órától Acél Zsolt bemutatóját – A nyugati írásos magaskultúra kialakulása Alexandriában és Rómában – lehet meghallgatni. Utána következnek Mezei Péter (Sampling a zene világában) illetve Horváth Gábor (A Dóm tér szimbolikája) előadásai. A programsorozat zárásaként 20 órától a Piano Clubban az Edgar’s Jazz Quartett zenél, majd 22 órától retró magyar slágereket hallgathatnak az érdeklődők. A belépés minden programra ingyenes, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!


Farkas Levente

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *