SZTE Info

szte_rektori_epulet_osz_kiemelt

Pályázhat 3 éves doktori képzésre

A Szegedi Tudományegyetem doktori iskoláiba 3 éves posztgraduális képzésre lehet jelentkezni 2014. május 15-ig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Felvételt hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2014-2015-ös tanévre az akkreditált Doktori Iskolái 3 éves posztgraduális képzésére, ami a doktori (PhD) tudományos fokozat megszerzésére készít fel.

A 36 hónapos PhD képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll.


A sikeresen felvételizők – miniszteri rendeletben rögzített számban – a kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek. Ennek összege 2014. szeptemberétől 100 ezer forint. A költségtérítés a magyar nyelvű képzésben félévente 80 ezer és 450 ezer forint között lehet. Ez az összeg függ a választott iskolától és / vagy programtól, valamint attól, hogy a doktorandusz a képzése során milyen mértékben veszi igénybe az SZTE infrastruktúráját, például laborgyakorlatokon. Ugyanakkor ez az összeg – kérelemre – csökkenthető, ha a doktorjelölt részt vesz az SZTE oktató-nevelő munkájában.


A felvételi eljárás díja: 9 ezer forint.


Az SZTE Doktori Iskoláiban érvényes felvételi pályázati felhívás itt olvasható:


A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2014. május 15-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postai úton (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).


A jelentkezési lap innen letölthető:

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *