SZTE Info

Peremvidék: a cigány-magyar határról

Folytatódik a Peremvidékről szóló beszélgetéssorozat: 2014. április 7-én (hétfőn) 18 órakor a szegedi Grand Caféban. A rendszerváltás veszteseiről szól az Ózd filmsorozat és az alkotógárda.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A cigánysággal-szegénységgel foglalkozó beszélgetés-folyam és dokumentumfilm sorozat része a 2014. április 7-én (hétfőn) 18 órakor kezdődő program. A Grand Café Mozi és Kávézóban (Szeged, Deák Ferenc utca 18., 2. emelet) az Ózdról szóló dokumentumfilmeket nézhetik meg az érdeklődők, az alkotókkal találkozhatnak.

Bemutatják a rendszerváltás környékén készített Ózd-sorozat Meddő című filmjét. Ezt követően, 19 órakor a filmrendező, Almási Tamás beszélgetőtársai: Tóth Zoltán János (SZTE Vizuális Kultúratudomány Tanszék) és Kékesi Márk Zoltán (SZTE Pszichológia Intézet).


Almasi_Tamas_-_Ozd-sorozat

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *