SZTE Info

A pszichoszomatikus medicináról tartanak konferenciát

Oktatásról, gyakorlatról és kutatásról is hallhatnak majd a tudományos seregszemle résztvevői a SZAB-székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása címmel rendeznek tudományos ülést 2014. április 24-én (csütörtökön) 14.30-kor a SZAB Tudományos Ülések Bizottsága és az SZTE Magatartástudományi Intézete szervezésében. Az esemény helyszíne a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi B. utca 7.). Az üléselnök Kálmán János (SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika) lesz.

 

Köszöntőt mond Barabás Katalin (SZTE ÁOK Magatartástudományi Intézet). Ezt követően Tiringer István (PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet) Pszichoszomatikus koncepciók: a szubjektív betegségelméletektől a bizonyítékokon alapuló orvoslásig, majd Keresztes Margit (SZTE ÁOK Biokémiai Intézet) Stressz, depresszió és a nem koherens szívműködés (Rendszerszemléletű pszichokardiológia), aztán Havancsák Rózsa (SZTE ÁOK Bőrgyógyászati Klinika és Magatartástudományi Intézet) Pszichoszomatikus szemlélet a melanoma kezelésében címmel tart előadást. A folytatásban az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika, az SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Intézet, a SOTE Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztály több munkatársa mutatja be, miként lehet vizsgálni a pikkelysömört a stressz-diatézis modell alkalmazásával. Végezetül Kurgyis Enikő (SZTE ÁOK 5. éves orvostanhallgató) A zene hatásai az emberi szervezetre címmel ad elő, majd Keresztes Margit mond zárszót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *