SZTE Info

A pszichoszomatikus medicináról tartanak konferenciát

Oktatásról, gyakorlatról és kutatásról is hallhatnak majd a tudományos seregszemle résztvevői a SZAB-székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása címmel rendeznek tudományos ülést 2014. április 24-én (csütörtökön) 14.30-kor a SZAB Tudományos Ülések Bizottsága és az SZTE Magatartástudományi Intézete szervezésében. Az esemény helyszíne a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi B. utca 7.). Az üléselnök Kálmán János (SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika) lesz.

 

Köszöntőt mond Barabás Katalin (SZTE ÁOK Magatartástudományi Intézet). Ezt követően Tiringer István (PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet) Pszichoszomatikus koncepciók: a szubjektív betegségelméletektől a bizonyítékokon alapuló orvoslásig, majd Keresztes Margit (SZTE ÁOK Biokémiai Intézet) Stressz, depresszió és a nem koherens szívműködés (Rendszerszemléletű pszichokardiológia), aztán Havancsák Rózsa (SZTE ÁOK Bőrgyógyászati Klinika és Magatartástudományi Intézet) Pszichoszomatikus szemlélet a melanoma kezelésében címmel tart előadást. A folytatásban az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika, az SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Intézet, a SOTE Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztály több munkatársa mutatja be, miként lehet vizsgálni a pikkelysömört a stressz-diatézis modell alkalmazásával. Végezetül Kurgyis Enikő (SZTE ÁOK 5. éves orvostanhallgató) A zene hatásai az emberi szervezetre címmel ad elő, majd Keresztes Margit mond zárszót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.
 • január 21.
  10:00 - 14:00