SZTE Info

A stílusban a kulcs

Stíluskommunikációs tréninget tartott a TIK-ben Nádudvari Gabriella az SZTE Karrier Iroda szervezésében 2014. április 3-án és 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stíluskommunikációs tréning vezetője két napon keresztül foglalkozott a hallgatókkal a TIK-ben. A tréningen a viselkedéskultúrával ismerkedhettek meg a résztvevők, például a testbeszéddel vagy a megjelenéskultúrával. Megtanították a diákoknak a klasszikus férfi- és női öltözködést is. – Ha Londonban lesznek bankárok a férfiak, már természetes lesz, hogy az ingujj egy centiméterre kilóg az zakó ujja alól – mesélte Nádudvari Gabriella, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy manapság a fiatalok akár több nyelvvizsgával is rendelkezhetnek, és már bárkinek van lehetősége külföldön is tanulni az Erasmus-programnak köszönhetően. Így az egyetemistáknak nehéz előnnyel rendelkezni, ha a lehetőségeik és képzettségük hasonlóan egy szinten áll. Tehát a kulcs, amit a kezükben tarthatnak másokkal szemben egy állásinterjún és a továbbiakban egyaránt, nem más, mint a hiteles kommunikáció, ami persze nem hazugságot jelent, csupán egy megfelelő önismerettel rendelkező személyt. A lényeges az, ami megkülönbözteti őket másoktól, illetve, hogy teljesen realisztikus képet nyújtsanak magukról. Elmesélte még, hogy a tapasztalatai szerint a diákok rendkívül befogadóak és nyitottak a tanácsai iránt.

A tréningen kiválasztott egyetemisták vehettek részt motivációs levél beküldésén keresztül. Ezáltal kerülhettek be egy 10-12 fős csoportba, ők voltak jelen a gyakorlaton. – Tudatos hallgatókkal találkoztam, már a levélben mindenki leírta pontosan, hogy mit szeretne kihozni magából a tréning alatt – mondta Nádudvari Gabriella, aki hozzátette, a tanulók levelében olvasottakon kívül fontos feladatának érzi, hogy a maximumot hozza ki minden egyes emberből, aki részt vesz a tréningen.

 

Herédi Renáta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.