SZTE Info

A stílusban a kulcs

Stíluskommunikációs tréninget tartott a TIK-ben Nádudvari Gabriella az SZTE Karrier Iroda szervezésében 2014. április 3-án és 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stíluskommunikációs tréning vezetője két napon keresztül foglalkozott a hallgatókkal a TIK-ben. A tréningen a viselkedéskultúrával ismerkedhettek meg a résztvevők, például a testbeszéddel vagy a megjelenéskultúrával. Megtanították a diákoknak a klasszikus férfi- és női öltözködést is. – Ha Londonban lesznek bankárok a férfiak, már természetes lesz, hogy az ingujj egy centiméterre kilóg az zakó ujja alól – mesélte Nádudvari Gabriella, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy manapság a fiatalok akár több nyelvvizsgával is rendelkezhetnek, és már bárkinek van lehetősége külföldön is tanulni az Erasmus-programnak köszönhetően. Így az egyetemistáknak nehéz előnnyel rendelkezni, ha a lehetőségeik és képzettségük hasonlóan egy szinten áll. Tehát a kulcs, amit a kezükben tarthatnak másokkal szemben egy állásinterjún és a továbbiakban egyaránt, nem más, mint a hiteles kommunikáció, ami persze nem hazugságot jelent, csupán egy megfelelő önismerettel rendelkező személyt. A lényeges az, ami megkülönbözteti őket másoktól, illetve, hogy teljesen realisztikus képet nyújtsanak magukról. Elmesélte még, hogy a tapasztalatai szerint a diákok rendkívül befogadóak és nyitottak a tanácsai iránt.

A tréningen kiválasztott egyetemisták vehettek részt motivációs levél beküldésén keresztül. Ezáltal kerülhettek be egy 10-12 fős csoportba, ők voltak jelen a gyakorlaton. – Tudatos hallgatókkal találkoztam, már a levélben mindenki leírta pontosan, hogy mit szeretne kihozni magából a tréning alatt – mondta Nádudvari Gabriella, aki hozzátette, a tanulók levelében olvasottakon kívül fontos feladatának érzi, hogy a maximumot hozza ki minden egyes emberből, aki részt vesz a tréningen.

 

Herédi Renáta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform