SZTE Info

A stílusban a kulcs

Stíluskommunikációs tréninget tartott a TIK-ben Nádudvari Gabriella az SZTE Karrier Iroda szervezésében 2014. április 3-án és 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stíluskommunikációs tréning vezetője két napon keresztül foglalkozott a hallgatókkal a TIK-ben. A tréningen a viselkedéskultúrával ismerkedhettek meg a résztvevők, például a testbeszéddel vagy a megjelenéskultúrával. Megtanították a diákoknak a klasszikus férfi- és női öltözködést is. – Ha Londonban lesznek bankárok a férfiak, már természetes lesz, hogy az ingujj egy centiméterre kilóg az zakó ujja alól – mesélte Nádudvari Gabriella, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy manapság a fiatalok akár több nyelvvizsgával is rendelkezhetnek, és már bárkinek van lehetősége külföldön is tanulni az Erasmus-programnak köszönhetően. Így az egyetemistáknak nehéz előnnyel rendelkezni, ha a lehetőségeik és képzettségük hasonlóan egy szinten áll. Tehát a kulcs, amit a kezükben tarthatnak másokkal szemben egy állásinterjún és a továbbiakban egyaránt, nem más, mint a hiteles kommunikáció, ami persze nem hazugságot jelent, csupán egy megfelelő önismerettel rendelkező személyt. A lényeges az, ami megkülönbözteti őket másoktól, illetve, hogy teljesen realisztikus képet nyújtsanak magukról. Elmesélte még, hogy a tapasztalatai szerint a diákok rendkívül befogadóak és nyitottak a tanácsai iránt.

A tréningen kiválasztott egyetemisták vehettek részt motivációs levél beküldésén keresztül. Ezáltal kerülhettek be egy 10-12 fős csoportba, ők voltak jelen a gyakorlaton. – Tudatos hallgatókkal találkoztam, már a levélben mindenki leírta pontosan, hogy mit szeretne kihozni magából a tréning alatt – mondta Nádudvari Gabriella, aki hozzátette, a tanulók levelében olvasottakon kívül fontos feladatának érzi, hogy a maximumot hozza ki minden egyes emberből, aki részt vesz a tréningen.

 

Herédi Renáta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 17.
  13:00 - 16:30
  Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló Klub – ismét vadonatúj programmal várják az érdeklődőket! A klubfoglalkozás alkalmával a vendégek részt vehetnek a Lehet egy lappal több? c. játékos matematikai program bemutatásán – a foglalkozás szervezője a Mentor(h)áló egyik legaktívabb köznevelési partnerintézménye, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola! A foglalkozáson való részvétel továbbra is ingyenes. További információ:http://www.jgypk.hu/mentorhalo/lehet-egy-lappal-tobb/
 • január 17.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat főszereplője: Paluch-Kujáni Yvett. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar régészhallgatójának érdeklődése igen szerteágazó: az ásatásokon és a kutatómunkában az ókori barbár népek hitvilágát és gazdálkodását kutatja a Kárpát-medencében és a keleti területeken egyaránt. A Sófi-ösztöndíjas fiatallal Szalay István matematikus (SZTE JGYPK), a Közéleti Kávéház Egyesület kuratóriumi elnöke beszélget.
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018