SZTE Info

A stílusban a kulcs

Stíluskommunikációs tréninget tartott a TIK-ben Nádudvari Gabriella az SZTE Karrier Iroda szervezésében 2014. április 3-án és 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stíluskommunikációs tréning vezetője két napon keresztül foglalkozott a hallgatókkal a TIK-ben. A tréningen a viselkedéskultúrával ismerkedhettek meg a résztvevők, például a testbeszéddel vagy a megjelenéskultúrával. Megtanították a diákoknak a klasszikus férfi- és női öltözködést is. – Ha Londonban lesznek bankárok a férfiak, már természetes lesz, hogy az ingujj egy centiméterre kilóg az zakó ujja alól – mesélte Nádudvari Gabriella, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy manapság a fiatalok akár több nyelvvizsgával is rendelkezhetnek, és már bárkinek van lehetősége külföldön is tanulni az Erasmus-programnak köszönhetően. Így az egyetemistáknak nehéz előnnyel rendelkezni, ha a lehetőségeik és képzettségük hasonlóan egy szinten áll. Tehát a kulcs, amit a kezükben tarthatnak másokkal szemben egy állásinterjún és a továbbiakban egyaránt, nem más, mint a hiteles kommunikáció, ami persze nem hazugságot jelent, csupán egy megfelelő önismerettel rendelkező személyt. A lényeges az, ami megkülönbözteti őket másoktól, illetve, hogy teljesen realisztikus képet nyújtsanak magukról. Elmesélte még, hogy a tapasztalatai szerint a diákok rendkívül befogadóak és nyitottak a tanácsai iránt.

A tréningen kiválasztott egyetemisták vehettek részt motivációs levél beküldésén keresztül. Ezáltal kerülhettek be egy 10-12 fős csoportba, ők voltak jelen a gyakorlaton. – Tudatos hallgatókkal találkoztam, már a levélben mindenki leírta pontosan, hogy mit szeretne kihozni magából a tréning alatt – mondta Nádudvari Gabriella, aki hozzátette, a tanulók levelében olvasottakon kívül fontos feladatának érzi, hogy a maximumot hozza ki minden egyes emberből, aki részt vesz a tréningen.

 

Herédi Renáta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *