SZTE Info

Szedeák U18: a legjobb négybe jutás a cél

A Decathlon és a SZEGEDma.hu támogatásával Szeged 2000 és 2005 után ismét Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntőt rendezhet kosárlabdában 2004. április 9. és 13. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A bajnoki döntő 8 csapat részvételével zajlik két négyes csoportra bontva, ahol a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott Naturtex-SZTE-Szedeák a Pécs, a Honvéd, valamint a Paks együttesével méri össze erejét. A Szedeák rendkívül nehéz, sérülésekkel tarkított időszakon van túl. Főbb sérültjeik Perényi Domonkos és Kereszty Domos talán visszatérhetnek a döntő végére. Addig sem kell aggódni – mondta el a 2014. április 7-i sajtótájékoztatón a szakmai alelnök, Molnár Csaba, hiszen a Vágvölgyi Ákos, Demeter Attila, Gárgyán Levente trióra számíthat és épít is a Tisza-parti gárda. Jelen állás szerint pedig a négy közé jutás jelentené a csapat számára a tisztes helytállást.

A Szedeák juniorcsapata az első három napon Algyőn lép pályára 12 órakor. Ezt követően derül ki a hétvége menetrendje, ekkor már az újszegedi városi sportcsarnok ad otthont a meccseknek. A csoportokból az első két helyezett játszik keresztbe a másik négyes csoport (Szombathely, Óbudai Kaszások, Vasas, DEAC) első két helyezettével az elődöntőben. Ezen csapatok közül a legnagyobb ellenfél a Szombathely lehet majd a Szeged számára. Természetesen az 5-8. helyért is tovább küzdenek majd az alakulatok.

Maronka Zsolt, a szegedi utánpótlást egybefogó Szedeák Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: nagyon nagy megtiszteltetés számukra, hogy ők rendezhetik a tornát, azonban ez rendezvény nagy terhet rótt rájuk az idő szűke miatt. A tájékoztatón jelen volt még a Decathlon helyi ügyvezetője, Murvai Ervin, aki megjegyezte: Szegeden a kosárlabda népszerű sportág, ráadásul a Decathlon egyik fő sportágáról van szó, ezért kiemelten kezelik, ahogyan a nagyszabású rendezvényt is.


Simándi Árpád, a Szedeák felnőttcsapatának másodedzője 2000-ben játékosként szerepelt az országos junior döntőn. – 7-800 néző előtt játszottuk a döntőt a Diana ellen az újszegedi sportcsarnokban, s bár esélyesként mérkőzhettünk, végül három ponttal kikaptunk. Bár nagyon jó érzés volt hazai közegben, hazai szurkolók előtt játszani, azonban szörnyű volt itthon vereséget szenvedni. Remélem, a mostani fiúk felülmúlnak minket – fogalmazott.

A mérkőzéseket az alábbi internetes címen lehet követni, illetve a program is itt böngészhető:

 

Németh Bence

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform