SZTE Info

Szedeák U18: a legjobb négybe jutás a cél

A Decathlon és a SZEGEDma.hu támogatásával Szeged 2000 és 2005 után ismét Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntőt rendezhet kosárlabdában 2004. április 9. és 13. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A bajnoki döntő 8 csapat részvételével zajlik két négyes csoportra bontva, ahol a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott Naturtex-SZTE-Szedeák a Pécs, a Honvéd, valamint a Paks együttesével méri össze erejét. A Szedeák rendkívül nehéz, sérülésekkel tarkított időszakon van túl. Főbb sérültjeik Perényi Domonkos és Kereszty Domos talán visszatérhetnek a döntő végére. Addig sem kell aggódni – mondta el a 2014. április 7-i sajtótájékoztatón a szakmai alelnök, Molnár Csaba, hiszen a Vágvölgyi Ákos, Demeter Attila, Gárgyán Levente trióra számíthat és épít is a Tisza-parti gárda. Jelen állás szerint pedig a négy közé jutás jelentené a csapat számára a tisztes helytállást.

A Szedeák juniorcsapata az első három napon Algyőn lép pályára 12 órakor. Ezt követően derül ki a hétvége menetrendje, ekkor már az újszegedi városi sportcsarnok ad otthont a meccseknek. A csoportokból az első két helyezett játszik keresztbe a másik négyes csoport (Szombathely, Óbudai Kaszások, Vasas, DEAC) első két helyezettével az elődöntőben. Ezen csapatok közül a legnagyobb ellenfél a Szombathely lehet majd a Szeged számára. Természetesen az 5-8. helyért is tovább küzdenek majd az alakulatok.

Maronka Zsolt, a szegedi utánpótlást egybefogó Szedeák Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: nagyon nagy megtiszteltetés számukra, hogy ők rendezhetik a tornát, azonban ez rendezvény nagy terhet rótt rájuk az idő szűke miatt. A tájékoztatón jelen volt még a Decathlon helyi ügyvezetője, Murvai Ervin, aki megjegyezte: Szegeden a kosárlabda népszerű sportág, ráadásul a Decathlon egyik fő sportágáról van szó, ezért kiemelten kezelik, ahogyan a nagyszabású rendezvényt is.


Simándi Árpád, a Szedeák felnőttcsapatának másodedzője 2000-ben játékosként szerepelt az országos junior döntőn. – 7-800 néző előtt játszottuk a döntőt a Diana ellen az újszegedi sportcsarnokban, s bár esélyesként mérkőzhettünk, végül három ponttal kikaptunk. Bár nagyon jó érzés volt hazai közegben, hazai szurkolók előtt játszani, azonban szörnyű volt itthon vereséget szenvedni. Remélem, a mostani fiúk felülmúlnak minket – fogalmazott.

A mérkőzéseket az alábbi internetes címen lehet követni, illetve a program is itt böngészhető:

 

Németh Bence

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.