Bezár

Hírarchívum

Szedeák U18: a legjobb négybe jutás a cél

Szedeák U18: a legjobb négybe jutás a cél

2014. április 08.
2 perc

A Decathlon és a SZEGEDma.hu támogatásával Szeged 2000 és 2005 után ismét Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntőt rendezhet kosárlabdában 2004. április 9. és 13. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A bajnoki döntő 8 csapat részvételével zajlik két négyes csoportra bontva, ahol a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott Naturtex-SZTE-Szedeák a Pécs, a Honvéd, valamint a Paks együttesével méri össze erejét. A Szedeák rendkívül nehéz, sérülésekkel tarkított időszakon van túl. Főbb sérültjeik Perényi Domonkos és Kereszty Domos talán visszatérhetnek a döntő végére. Addig sem kell aggódni – mondta el a 2014. április 7-i sajtótájékoztatón a szakmai alelnök, Molnár Csaba, hiszen a Vágvölgyi Ákos, Demeter Attila, Gárgyán Levente trióra számíthat és épít is a Tisza-parti gárda. Jelen állás szerint pedig a négy közé jutás jelentené a csapat számára a tisztes helytállást.

A Szedeák juniorcsapata az első három napon Algyőn lép pályára 12 órakor. Ezt követően derül ki a hétvége menetrendje, ekkor már az újszegedi városi sportcsarnok ad otthont a meccseknek. A csoportokból az első két helyezett játszik keresztbe a másik négyes csoport (Szombathely, Óbudai Kaszások, Vasas, DEAC) első két helyezettével az elődöntőben. Ezen csapatok közül a legnagyobb ellenfél a Szombathely lehet majd a Szeged számára. Természetesen az 5-8. helyért is tovább küzdenek majd az alakulatok.

Maronka Zsolt, a szegedi utánpótlást egybefogó Szedeák Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: nagyon nagy megtiszteltetés számukra, hogy ők rendezhetik a tornát, azonban ez rendezvény nagy terhet rótt rájuk az idő szűke miatt. A tájékoztatón jelen volt még a Decathlon helyi ügyvezetője, Murvai Ervin, aki megjegyezte: Szegeden a kosárlabda népszerű sportág, ráadásul a Decathlon egyik fő sportágáról van szó, ezért kiemelten kezelik, ahogyan a nagyszabású rendezvényt is.


Simándi Árpád, a Szedeák felnőttcsapatának másodedzője 2000-ben játékosként szerepelt az országos junior döntőn. – 7-800 néző előtt játszottuk a döntőt a Diana ellen az újszegedi sportcsarnokban, s bár esélyesként mérkőzhettünk, végül három ponttal kikaptunk. Bár nagyon jó érzés volt hazai közegben, hazai szurkolók előtt játszani, azonban szörnyű volt itthon vereséget szenvedni. Remélem, a mostani fiúk felülmúlnak minket – fogalmazott.

A mérkőzéseket az alábbi internetes címen lehet követni, illetve a program is itt böngészhető:

 

Németh Bence

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek