SZTE Info

Sapientia_kiemelt

A szegedi egyetemen járt a Sapientia dékánja

A Szegedi Tudományegyetemen tett látogatást a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem dékánja. Kósa Istvánt fogadta Szabó Gábor, az SZTE rektora is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sapientia3A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Társadalom- és Mérnöki Kar dékánja, Kósa István 2014. április közepén látogatást tett a Szegedi Tudományegyetemen. Programjának hátterében az áll, hogy ez évtől a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia Tanszéke és a csíkszeredai Sapientia Szociológia Tanszéke között Erasmus Charter hallgatói és oktatói mobilitás program keretében is létrejött az együttműködés. Ennek részleteiről valamint közös kutatási lehetőségekről egyeztetett Kósa István az SZTE BTK Szociológia Tanszékén Pászka Imre professzorral, az együttműködés kezdeményezőjével, és Feleky Gábor tanszékvezető egyetemi docenssel. Kósa István találkozott Csernus Sándorral, az SZTE BTK dékánjával is.

 

A kölcsönös tájékoztatás és a két intézmény között a jövőbeni további együttműködés lehetőségei volt a téma, mikor a Sapientia dékánját fogadta Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora.


Szegedi látogatásának befejező részében Kósa István megbeszélést folytatott a szegedi Hittudományi Főiskola rektorával, Kozma Gáborral is. A programon részt vett Nagy Gábor Dániel egyetemi adjunktus (SZTE BTK) és Szilágyi Tamás, a főiskola oktatója.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00