Bezár

Hírarchívum

Sapientia_kiemelt

A szegedi egyetemen járt a Sapientia dékánja

A szegedi egyetemen járt a Sapientia dékánja

2014. április 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen tett látogatást a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem dékánja. Kósa Istvánt fogadta Szabó Gábor, az SZTE rektora is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sapientia3A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Társadalom- és Mérnöki Kar dékánja, Kósa István 2014. április közepén látogatást tett a Szegedi Tudományegyetemen. Programjának hátterében az áll, hogy ez évtől a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia Tanszéke és a csíkszeredai Sapientia Szociológia Tanszéke között Erasmus Charter hallgatói és oktatói mobilitás program keretében is létrejött az együttműködés. Ennek részleteiről valamint közös kutatási lehetőségekről egyeztetett Kósa István az SZTE BTK Szociológia Tanszékén Pászka Imre professzorral, az együttműködés kezdeményezőjével, és Feleky Gábor tanszékvezető egyetemi docenssel. Kósa István találkozott Csernus Sándorral, az SZTE BTK dékánjával is.

 

A kölcsönös tájékoztatás és a két intézmény között a jövőbeni további együttműködés lehetőségei volt a téma, mikor a Sapientia dékánját fogadta Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora.


Szegedi látogatásának befejező részében Kósa István megbeszélést folytatott a szegedi Hittudományi Főiskola rektorával, Kozma Gáborral is. A programon részt vett Nagy Gábor Dániel egyetemi adjunktus (SZTE BTK) és Szilágyi Tamás, a főiskola oktatója.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek