SZTE Info

A Szegedi Nemzeti Színház májusi előadásai

A Szegedi Nemzeti Színház 2014. májusban is több előadással várja a látogatókat, a már ismert darabok mellett új műveket is megtekinthetnek a teátrum vendégei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nagyszínház ebben a hónapban is műsorra tűzi a nagy sikert arató Ágacska című zenés mesejátékot, melynek szerzőpárosa Csukás István és Darvas Ferenc. Továbbá a Kisszínházban tekinthetik meg Georges Feydeau háromfelvonásos bohózatát, A hülyéje című darabot, ugyanitt a bérlettel nem rendelkezők jegyet válthatnak két színműre, az Ők tudják, mi a szerelem – mely darab főszerepét a Kossuth-díjjal kitüntetett Király Levente alakítja –, valamint az Antipygmalion, avagy tudják ők, mi a szerelem? című előadásokra.

A 2014. május 20-tól 25-ig tartó 3. Finálé Fesztivál keretein belül szintén a Kisszínházban a saját darabok mellett – mint Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása, valamint a Szegedi Kortárs Balett Stabat Materja – vendégelőadásokkal is várják a nézőket. A fesztivál alatt megtekinthetik az Elling és Kjellt, amit az Aranytíz Kultúrház jegyez, továbbá a Háromszék Táncegyüttes produkcióját, a Gábor Áront, valamint a Nyugati nőt, ami a kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka.

Továbbá a Színház és Filmművészeti Egyetem V. évfolyamának előadása, a Toldi is helyet kapott a repertoárban, csakúgy, mint a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is sikerrel játszott Mimikri/Tavaszi áldozat, melyet a Szegedi Kortárs Balett társulata ad elő.

A teátrum a komolyzene iránt rajongókra is gondolva két Filharmónia-koncertnek ad otthont, hallhatóak lesznek zenés mesék, valamint Liszt, Bartók és Kodály szerzeményei is. Puccini jól ismert operája, a Pillangókisasszony és a nagy sikert arató Bob herceg, valamint Offenbach: Hoffmann meséinek taktusai is felcsendülnek e hónapban. Továbbá sor kerül az SZTE ZMK operaelőadására, az Árgyélus királyfi című darabra várják a látogatókat.

Jegyeket a helyszínen a kezdés előtt egy órával vagy a színház jegyirodájában lehet váltani.

 

További információk: http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.