Bezár

Hírarchívum

szorenyi_kiemelt

Szörényi Levente színházról és történelemről

Szörényi Levente színházról és történelemről

2014. április 14.
1 perc

Színház és történelem címmel tart előadást Szörényi Levente 2014. április 17-én 18 órától az SZTE központi épületének dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Árpád népe. István, a király. Veled, Uram! E három színpadi művét elemzi Szörényi Levente 2014. április 17-én (csütörtökön) 18 órától a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) dísztermében.

A népszerű és közismert alkotó, Szörényi Levente szól darabjainak történelmi hátteréről, előtérbe helyezi azok legfontosabb tanulságait. Az Árpád népe, az István, a király és az arra épülő Veled, Uram! című darab számtalan jelenete is megjelenik a vetítővásznon, illusztrálja az érdekes előadást, amely az SZTE idei Egyetemi Tavasz fesztiválja programfolyamának része.


szörényi plakát


*


Az István, a király 10 évvel ezelőtti szegedi bemutatójára emlékeznek 2014. április 17-én 20 órától a Millenniumi Kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.). A jubileumi társulati találkozón a SZTEage Szegedi Egyetemi Színpad legendássá vált szegedi István, a király című előadásáról forgatott filmet is levetítik.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek