SZTE Info

szorenyi_kiemelt

Szörényi Levente színházról és történelemről

Színház és történelem címmel tart előadást Szörényi Levente 2014. április 17-én 18 órától az SZTE központi épületének dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Árpád népe. István, a király. Veled, Uram! E három színpadi művét elemzi Szörényi Levente 2014. április 17-én (csütörtökön) 18 órától a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) dísztermében.

A népszerű és közismert alkotó, Szörényi Levente szól darabjainak történelmi hátteréről, előtérbe helyezi azok legfontosabb tanulságait. Az Árpád népe, az István, a király és az arra épülő Veled, Uram! című darab számtalan jelenete is megjelenik a vetítővásznon, illusztrálja az érdekes előadást, amely az SZTE idei Egyetemi Tavasz fesztiválja programfolyamának része.


szörényi plakát


*


Az István, a király 10 évvel ezelőtti szegedi bemutatójára emlékeznek 2014. április 17-én 20 órától a Millenniumi Kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.). A jubileumi társulati találkozón a SZTEage Szegedi Egyetemi Színpad legendássá vált szegedi István, a király című előadásáról forgatott filmet is levetítik.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *