SZTE Info

egyetem_arca_2014_kiemelt

Az „SZTE Egyetem Arca” 2014-ben a GTK-hallgató Drahos Fanni

„Legyél Te az Egyetem Arca!” – hangzott a felhívás. A 12. alkalommal meghirdetett versenyen 25 szépség mutatta meg arcát. A zsűri Drahos Fannit, az SZTE GTK hallgatóját találta a „leg”-nek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét meghirdette arc-szépségversenyét a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő magazin. A 12. évébe lépő nemes vetélkedőre 27 szépség jelentkezett. Végül a 2014. április 14-i döntőn 25 egyetemi hallgatónő lépett színpadra a JATE Klubban.

„Szép pályát futnak be az egyetemi szépségek: akad közöttük újságíró, tanár, jogász, titkárnő. De mindegyikükre igaz, hogy az Egyetem Arca cím viselésével járó szereplési lehetőségek megerősítették stílusérzéküket, kommunikációs képességeiket” – összegzett Butora Sára. Az „SZTE Egyetem Arca 2014” verseny főszervezője maga is birtokolta a címet, így aztán hasznos tanácsokkal segítette a jelentkezőket.

 

fellep3Utcai ruhában, majd estélyiben vonultak föl a színpadra a megmérettetésre vállalkozó egyetemista lányok. Két mondatba sűrített névjegyüket a két műsorvezető – Paragi Mária, a 2013-as Egyetem Arca versenyének egyik különdíjasa, valamint Binges István – ismertette a JATE Klubban összegyűlt sokasággal. Kiderült, hogy az arcukkal vetélkedő fiatal nők között akad testnevelőnek és jogásznak készülő, leendő védőnő és kommunikátor, környezettan és anglisztika szakos, szabadidejében versenytáncos és edző. A mottóul választott mondatok között hallottunk önbizalomtól duzzadó jelszót és ötletes aforizmát, de nőiesen kedves biztatást ugyanúgy, mint agyoncsépelt citátumot. Így például: „A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” „A mosoly egy görbe vonal, ami egyenesbe hozhat mindent.”, „Ami nem öl meg, az erősebbé tesz!” A tűsarkúban billegő lányok között láttunk nőies mosolyút ugyanúgy, mint kacéran kacsintót, vagy éppen remegő térdekkel ácsorgót és lágy csipőmozgással tovasuhanót. A néhány percen át tartó tündöklést 17 tagú zsűri pontozta.

 

Az ítészek csapatát Pál József irodalomtörténész professzor, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese vezette. A zsűri tagja volt még: Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem főtitkára; Keszthelyi-Szabó Gábor professzor, rector emeritus, a Mérnöki Kar dékánja; Hohmann Judit professzor, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja; Marsi István, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja. Részt vett az „ítélkezésben” Pálfi György, az SZTE nemzetközi igazgatója; Újszászi Ilona, az SZTE Médiacentrum vezetője; Deák István, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese; Gáspár Róbert, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese; Leprán István, az Általános Orvostudományi Kar általános dékánhelyettese ugyanúgy, mint Nádudvari Gabriella, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar stíluskommunikátor képzésének koordinátora; Forró Lajos, az SZTE Egyetem Televízió szerkesztője; Fejős Sándor, az SZTE JGYPK Hallgatói Centrum vezetője; Somogyi Vivien, a 2013-as Egyetem Arca verseny győztese; illetve R. Tóth Gábor, a Délmagyarország főszerkesztője; Juhász Gergely, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke; Juhász Tamás Imre, a Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke; Keresztes Ábel, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke.


Egyetem_arca_2014_galeria
Az „SZTE Egyetem Arca” 2014-ben a GTK-hallgató Drahos Fanni - GALÉRIA

 

Szoros versenyben alakult ki a végeredmény: az „SZTE Egyetem Arca 2014” cím birtokosa lett Drahos Fanni, az SZTE Gazdaságtudományi Kar elsőéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója. A hobbiként versenytánccal is foglalkozó fiatal mottója: „Sose add fel!” Az arc-szépségversenyen elért siker mellé ajándékok is jártak. A koronás fődíj: a Régió 10 Kft. jóvoltából egy kétszemélyes wellness hétvége Mátraházán, de kapott ajándékcsomagokat, egy kétszemélyes Kanizsa Feszt fesztiválbelépőt, fitness kupont, EHÖK SE ajándékot, JATE Klub ajándékot. A díjat Pál József, Marsi István, Forró Lajos és Somogyi Vivien adta át.

Második helyezett lett Gyenes Zsuzsanna, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

másodéves, környezetmérnök szakos hallgatója. A társastáncon kívül tollaslabdázni szerető, bulizni is imádó fiatal mottója: „Minden javunk és bajunk csak a bátorságunkból ered.” A harmadik helyezett, Kovács Karolina az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar első éves gyógypedagógia szakos hallgatója, aki megkapta a Hökkentő különdíját is.

Különdíjas, a TiszapART Televízió jutalmát nyerte el Pásztor Noémi, az SZTE társadalmi tanulmányok szakos hallgatója. Az EHÖK különdíjasa: Gerhát Anita, az SZTE BTK anglisztika szakos hallhgatója. A JGYPK Hallgatói ajándékbolt különdíját kapta Pördi Alexandra, az SZTE JGYPK tanító szakos hallgatója. A JGYPK HÖK különdíja Mágori Szófiáé, az SZTE TTIK környezettan szakosáé. A TTIK HÖK különdíját kapta Schillinger Viktória, az SZTE ÁJTK munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakos hallgatója.

 

Az „SZTE Egyetem Arca 2014” cím birtokosával, Drahos Fannival a közeljövőben több egyetemi rendezvényen is találkozhatnak az SZTE polgárai.


SZTEinfo, Fotók: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/