SZTE Info

egyetem_arca_2014_kiemelt

Az „SZTE Egyetem Arca” 2014-ben a GTK-hallgató Drahos Fanni

„Legyél Te az Egyetem Arca!” – hangzott a felhívás. A 12. alkalommal meghirdetett versenyen 25 szépség mutatta meg arcát. A zsűri Drahos Fannit, az SZTE GTK hallgatóját találta a „leg”-nek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét meghirdette arc-szépségversenyét a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő magazin. A 12. évébe lépő nemes vetélkedőre 27 szépség jelentkezett. Végül a 2014. április 14-i döntőn 25 egyetemi hallgatónő lépett színpadra a JATE Klubban.

„Szép pályát futnak be az egyetemi szépségek: akad közöttük újságíró, tanár, jogász, titkárnő. De mindegyikükre igaz, hogy az Egyetem Arca cím viselésével járó szereplési lehetőségek megerősítették stílusérzéküket, kommunikációs képességeiket” – összegzett Butora Sára. Az „SZTE Egyetem Arca 2014” verseny főszervezője maga is birtokolta a címet, így aztán hasznos tanácsokkal segítette a jelentkezőket.

 

fellep3Utcai ruhában, majd estélyiben vonultak föl a színpadra a megmérettetésre vállalkozó egyetemista lányok. Két mondatba sűrített névjegyüket a két műsorvezető – Paragi Mária, a 2013-as Egyetem Arca versenyének egyik különdíjasa, valamint Binges István – ismertette a JATE Klubban összegyűlt sokasággal. Kiderült, hogy az arcukkal vetélkedő fiatal nők között akad testnevelőnek és jogásznak készülő, leendő védőnő és kommunikátor, környezettan és anglisztika szakos, szabadidejében versenytáncos és edző. A mottóul választott mondatok között hallottunk önbizalomtól duzzadó jelszót és ötletes aforizmát, de nőiesen kedves biztatást ugyanúgy, mint agyoncsépelt citátumot. Így például: „A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” „A mosoly egy görbe vonal, ami egyenesbe hozhat mindent.”, „Ami nem öl meg, az erősebbé tesz!” A tűsarkúban billegő lányok között láttunk nőies mosolyút ugyanúgy, mint kacéran kacsintót, vagy éppen remegő térdekkel ácsorgót és lágy csipőmozgással tovasuhanót. A néhány percen át tartó tündöklést 17 tagú zsűri pontozta.

 

Az ítészek csapatát Pál József irodalomtörténész professzor, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese vezette. A zsűri tagja volt még: Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem főtitkára; Keszthelyi-Szabó Gábor professzor, rector emeritus, a Mérnöki Kar dékánja; Hohmann Judit professzor, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja; Marsi István, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja. Részt vett az „ítélkezésben” Pálfi György, az SZTE nemzetközi igazgatója; Újszászi Ilona, az SZTE Médiacentrum vezetője; Deák István, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese; Gáspár Róbert, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese; Leprán István, az Általános Orvostudományi Kar általános dékánhelyettese ugyanúgy, mint Nádudvari Gabriella, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar stíluskommunikátor képzésének koordinátora; Forró Lajos, az SZTE Egyetem Televízió szerkesztője; Fejős Sándor, az SZTE JGYPK Hallgatói Centrum vezetője; Somogyi Vivien, a 2013-as Egyetem Arca verseny győztese; illetve R. Tóth Gábor, a Délmagyarország főszerkesztője; Juhász Gergely, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke; Juhász Tamás Imre, a Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke; Keresztes Ábel, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke.


Egyetem_arca_2014_galeria
Az „SZTE Egyetem Arca” 2014-ben a GTK-hallgató Drahos Fanni - GALÉRIA

 

Szoros versenyben alakult ki a végeredmény: az „SZTE Egyetem Arca 2014” cím birtokosa lett Drahos Fanni, az SZTE Gazdaságtudományi Kar elsőéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója. A hobbiként versenytánccal is foglalkozó fiatal mottója: „Sose add fel!” Az arc-szépségversenyen elért siker mellé ajándékok is jártak. A koronás fődíj: a Régió 10 Kft. jóvoltából egy kétszemélyes wellness hétvége Mátraházán, de kapott ajándékcsomagokat, egy kétszemélyes Kanizsa Feszt fesztiválbelépőt, fitness kupont, EHÖK SE ajándékot, JATE Klub ajándékot. A díjat Pál József, Marsi István, Forró Lajos és Somogyi Vivien adta át.

Második helyezett lett Gyenes Zsuzsanna, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

másodéves, környezetmérnök szakos hallgatója. A társastáncon kívül tollaslabdázni szerető, bulizni is imádó fiatal mottója: „Minden javunk és bajunk csak a bátorságunkból ered.” A harmadik helyezett, Kovács Karolina az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar első éves gyógypedagógia szakos hallgatója, aki megkapta a Hökkentő különdíját is.

Különdíjas, a TiszapART Televízió jutalmát nyerte el Pásztor Noémi, az SZTE társadalmi tanulmányok szakos hallgatója. Az EHÖK különdíjasa: Gerhát Anita, az SZTE BTK anglisztika szakos hallhgatója. A JGYPK Hallgatói ajándékbolt különdíját kapta Pördi Alexandra, az SZTE JGYPK tanító szakos hallgatója. A JGYPK HÖK különdíja Mágori Szófiáé, az SZTE TTIK környezettan szakosáé. A TTIK HÖK különdíját kapta Schillinger Viktória, az SZTE ÁJTK munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakos hallgatója.

 

Az „SZTE Egyetem Arca 2014” cím birtokosával, Drahos Fannival a közeljövőben több egyetemi rendezvényen is találkozhatnak az SZTE polgárai.


SZTEinfo, Fotók: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.