SZTE Info

Az SZTE evezős, és sárkányhajó csapata a Dunai Regattán

2014. május 1-jén ismét megrendezik a budapesti műegyetem rakparton a tavaly is nagy sikernek örvendő Dunai Regatta evező-, és sárkányhajó versenyt. Az év összegyetemi majálisán több egyetem, köztük a Szegedi Tudományegyetem csapatai mérik össze tudásukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Számos ingyenes program várja az érdeklődőket az idei Dunai Regattán. A budapesti műegyetem rakparton megrendezendő versenyre idén 8 magyar – közte az SZTE evezősei és sárkányhajósai –, illetve 3 külföldi egyetem csapata jelentkezett. Az evezős verseny mellett sárkányhajós futamot is láthatunk, a húszfős sárkányhajó-csapatok egy-egy közéleti személyiséggel kiegészülve lapátolnak a győzelemért. A versenyzők Budapest szívében a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig tartó szakaszán hajóznak végig a Dunán.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes rendezvényen megemlékeznek a visegrádi négyek Európai Uniós csatlakozásának 10. évfordulójáról, ebből az alkalomból V4-es evezős futam és V4-es táncház is várja a Műegyetem rakparton majálisozókat.

Az ENSZ fenntartható fejlődésre fókuszáló My World kezdeményezése mellé álltak, és a helyszínen is buzdítják majd a látogatókat, hogy az alsó rakparton elhelyezett, ENSZ Főtitkár által aláírt világjáró pódium mögött mondják el egy kamerába, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ. A kampányhoz egy Facebook alkalmazást is fejlesztettek, mellyel bárki elkészítheti saját My World plakátját. https://www.facebook.com/suscobudapest/app_674632729265958

A „szárazföldön” a kicsiket és nagyokat, sportolni és pihenni vágyókat jelmezes futással, az egyetemi pom-pom csapatok fellépéseivel, Forma 1-es bemutatóval és zenés produkciókkal várják a szervezők.

Tehát a Dunai Regatta kibővült helyszínen a Műegyetem alsó és felső rakparton, több színpadon változatos kísérőprogramokkal és számos eseménysátorral vár valamennyi érdeklődőt: a sportversenyek szerelmeseit, a fesztiválarcokat és a kisgyerekes családokat egyaránt. Lesz gyerekkikötő a kisebbeknek, JátszóSziget a nagyobbaknak, zöld liget a pihenni vágyóknak, pomponlány-bemutatók, egyetemi zenekarok tehetségkutatója, az esti fellépők pedig a The Biebers, a Cloud9+ és White Boy. A programokról és az eseményhez kapcsolódó virtuális versenyekről, nyereményjátékokról a www.dunairegatta.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Részletes program a Dunai Regatta Facebook oldalán, illetve a hivatalos weboldalán olvasható.

PROGRAM:
10.00 Megnyit a JátszóSziget
10.50 Ráhangolódás Fluor Tomival
11.00 Családi és jelmezes futás
13.00 Sound of the University
Tehetséges egyetemi zenekarok a nagyszínpadon
(A győztesek díját átadja Borcsik Attila és Puskás Peti)
15.20 Ünnepélyes megnyitó
15.40 Pomponlányok bemutatója
16.20 Fővárosi nyolcas előfutam
17.15 V4-es nyolcas előfutam
17.40 Sárkányhajós futam
(A hajókban Barabás Éva mellett más közéleti személyiségek is helyet foglalnak)
18.15 Nyolcas döntő
19.00 Díjátadó
(A díjakat átadja: Antall Péter, Dombi Rudolf, Hoffmann Tamás, Roman Kowalski,
Regényi Tamás, Szentes Tamás)
20.00 The Biebers
22.00 DJ WhiteBoy


Dunai_Regatta_programplakat
Dunai Regatta programplakát
Helyszinrajz
Dunai Regatta helyszínrajz


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Project 833 címmel tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep alkotóinak bemutatkozó kiállítása. A tárlat június 22-től július 14-ig látogatható, naponta 9 és 18 óra között.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és ott egy vietnámiak által működtetett japán iskolában tanított. Nem volt egyszerű a kihívás ebben az európaitól nagyon különböző kultúrában. Andrea arról beszél az előadásban, hogy a kezdeti nehézségek után hogyan ismerte ki magát egyre inkább ebben a környezetben, beszél a mindennapokról, de sok kirándulási és kulturális élménybeszámolóval is színesíti az előadást. szervezi: Közéleti Kávéház, SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szb. elérhetőség: Hekáné Dr. Szondi Ildikó – e-mail: szondi@juris.u-szeged.hu
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/