SZTE Info

Tavaszi koncertet ad az Universitas Szimfonikus Zenekar

2014. április 14-én, hétfőn 19 órai kezdettel a Szent-Györgyi Albert Agórában tartja hagyományos tavaszi koncertjét az Universitas Szimfonikus Zenekar.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az amatőr zenészekből álló együttest az 1992-93-as tanévben Gyüdi Sándor alapította, majd 2005-ben az újjászervezett együttes irányítását előbb Gyimóthi Zoltán, utána Somorjai Péter vette át. A zenekar évente 4-5 alkalommal szerepel nagyközönség előtt neves vendégművészekkel és az Egyetemi Énekkarral közösen, Szegeden minden tavasszal és ősszel adnak hangversenyt. Az együttes taglétszáma 50-60 fő között mozog, ahol a Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát.

Az április 14-i tavaszi koncerten a zenekar előadásában Mendelssohn: Hebridák nyitány, Bizet: Carmen szvit, No 1. és Grieg: Szimfonikus táncok csendülnek fel. Dirigál a Szeged város művészeti ösztöndíjával és a Donáth Ede karmesteri ösztöndíjjal kitüntetett Somorjai Péter.

Belépőjegy 500 forint.

További információ: Universitas Szimfonikus Zenekar

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *