Bezár

Hírarchívum

Daljátékkal és musicallal zár a Szegedi Szabadtéri Játékok

Daljátékkal és musicallal zár a Szegedi Szabadtéri Játékok

2014. július 31.
2 perc

Hagyományait őrizve újult meg a Szegedi Szabadtéri Játékok: a Dóm téren az új „nézőpontú” mobil színpadon augusztusban a Háry János és a Mamma Mia! zárja a nyári színházi évadot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt 83 esztendejének hagyományait követi, de meg is újítja. A Dóm kétmilliárd forintba kerülő rekonstrukciója alapvetően befolyásolja az idei évadot: a tornyoknak hátat fordít és 20 centiméterrel magasabb a nézőtér, a szegedi egyetemi épületek tövében debütált az 1000 négyzetméteres mobil színpad.

 

Töretlen a Szegedi Szabadtéri Játékok vonzereje. Az augusztusban záruló nyári színházi évad nagy érdeklődéssel kísért produkciója a Háry János. Kodály Zoltán daljátékát legutóbb 15 éve láthatta itt a közönség. Idei szenzáció: világsztárt szerződtetett a szabadtéri a Háry János című darabra: Napóleont Gerard Depardieu alakítja. A 2014. augusztus 1. és 2. napi előadáson a magyar kedvencek közül Bodrogi Gyulának és Gálvölgyi Jánosnak is tapsolhat a közönség, először lép a Dóm téri színpadra Szabó Győző, a nagyotmondó ifjú obsitost Homonnay Zsolt alakítja. Öreg Háry szerepe a szegedi színészóriásé, Király Leventéé.

 

Az újszegedi színpadon Szegedixie Gála (augusztus 3.) a dixie műfaj, a blues és a jazz kedvelőit a házigazda szerepében a Storyville Jazz Band és a Molnár Dixieland Band várja.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad produkcióinak sorát Rideg Sándor darabja, az Indul a bakterház (augusztus 8., 9.) zárja, Bereményi Géza átdolgozásában.

 

Rekorder a Mamma Mia! musical. A darab az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. Judy Craymer producer ötlete nyomán a szerzők: Björn Ulvaeus és Benny Andersson. „A Mamma Mia! musicalt eddig 14 nyelvre fordították le. Világszerte több mint 54 millióan látták a produkciót, rekorder lett a legrövidebb idő alatt a legtöbb városban bemutatott musicalek között” – olvasható a SZSZJ honlapján: http://www.szegediszabadteri.hu/hu/musor/1-mamma-mia/event_details. Szegeden 2014. Szegeden augusztus 15., 16., 17., 19., 20., 22., 23. napján – többek között – Kováts Kriszta, Sasvári Sándor, Simon Boglárka, Sáfár Mónika, Szerednyei Béla, Détár Enikő áll közönség elé. A szegedi Dóm téri előadások után, szeptembertől a fővárosi Madách Színházban adják elő a Mamma Mia! produkciót.

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok augusztusi programjai:

DÓM TÉR:

Háry János - Előadások: 2014 augusztus 1., 2. - 21:00 (esőnap: augusztus 4.);

Mamma Mia! - Előadások: 2014. augusztus 15., 16., 17., 19., 20., 22., 23. - 21:00 (esőnap: augusztus 18., 21.).

ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPAD

Szegedixie Gála - Előadás: 2014. augusztus 3.;

Indul a bakterház - Előadások: 2014. augusztus 8., 9. - 20:00 (esőnap: 2014. augusztus 10.).

 

Korábban írtuk:

Látványos balettelőadással indul a Szegedi Szabadtéri Játékok

Debütál a megfordított szabadtéri mobil színpada és technikája

Parádés előadások a július 4-én kezdődő szabadtérin

 

 SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek