Bezár

Hírarchívum

nng_sajtotajekoztato_kiemelt

Az egyetemi tudásbázis vonzotta Szegedre az NNG céget

Az egyetemi tudásbázis vonzotta Szegedre az NNG céget

2014. augusztus 28.
2 perc

Szegeden terjeszkedik tovább az autónavigációs szofrvereket fejlesztő NNG: ősszel nyíló fejlesztői központjukba kétszáz új, főleg programozói állásra keresnek jelölteket – jelentették be 2014. augusztus 27-én tartott sajtótájékoztatjójukon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen elhangott: a szegedi egyetem kiváló tudásbázisa jelentette a legkomolyabb vonzerőt az autónavigációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég számára. Budapesti központjukban 650 főt foglalkoztatnak. Ősszel, várhatóan novemberben nyíló fejlesztői centrumukat azért helyezték Szegedre, mert itt rengeteg a jól képzett matematikus, programozó, informatikus. A Tisza-parti város mellett a nagyszerű szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a településre hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése.

 

Az Art Hotelben rendezett sajtótájékoztatón kiderült, a beruházással több fontos projektjét költözteti Szegedre az iGO Navigációt fejlesztő NNG Kft. A nemzetközileg is sikeres, hazai székhelyű vállalat egyúttal toborzó kampányba kezd a városban és a régióban. Az első szakaszban 50 új kollégát terveznek felvenni, majd a létszámot fokozatosan növelve közel 200 pozíció betöltése a cél a következő egy évben. Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd.


NNG_sajtotajekoztato_2014._augusztus_27_galeria
Az egyetemi tudásbázis vonzotta Szegedre az NNG céget - GALÉRIA
 

 

David Wiernik elnök elmondta: 2004-ben indultak 8 fővel, majd 2006-ra a világ harmadik legnagyobb cégévé váltak a navigációs piacon. Akkor még a személyi navigációban dolgoztak, 2008-tól az autós navigációra váltottak. Elsőként az olcsóbb és középkategóriás gépjárművekre koncentráltak. A Toyotával való sikeres együttműködésük jelentette az áttörést, meggyőzték a gyártókat, nem csak a prémiummodellekbe érdemes autónavigációs szoftvereket telepíteni. 2012-re világelsők lettek az autónavigációs piacon, fejlődésük üteme páratlannak mondható. Napjainkban a Daciától a Ferrariig 34 autógyártóval van szerződésük ilyen szoftverek fejlesztésére, összesen 56 nyelven. Aláírt kontraktusaik alapján 2018/19-re mintegy 30 millió autóban lesz NNG-navigációs műszer.

 

Balogh Péter vezérigazgató hozzáfűzte, Szeged város legeslegjobb szakembereit akarják megnyerni, ehhez budapesti színvonalú fizetést is kínálnak. A szegedi NNG-s állásokra a www.nng.com/jobs/szeged honlapcímen lehet jelentkezni, illetve további információk is itt érhetők el a meghirdetett pozíciókról.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek