SZTE Info

Futur

Konferencia és kiállítás az infokommunikációs kutatásokról


K+F menedzsment konferenciát és kiállítást rendeznek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2014. szeptember 4-től 11-ig. A rendezvényen nagyszabású, európai uniós támogatású projekt eredményeit mutatják be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szechenyi2020-eszaNagy volumenű, sikeres projekt mutatkozik be szeptember 4-től konferencia és kiállítás formájában az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban: az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” kutatási eredményeit ismerhetik meg az érdeklődők. A FuturICT.hu pályázat célja, hogy az informatika és más tudományterületek eszközeivel is megvizsgálhassák a tudósok a társadalmi- és gazdasági élet egyes aspektusait világszerte, ezzel lehetőségeket nyitva a fenntartható jövő számára.


A kiállítást szeptember 4-én 9 óra 40 perckor nyitja meg Dr. Csirik János, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar professzora.


A konferencián elhangzó előadások érintik az adatvédelem, a szervezet, az eCommerce és a Telemedicina fókuszú kutatások témaköreit. A projektben résztvevő – az SZTE-t és az ELTE-t képviselő – kutatók mellett olyan külsős szakemberek adnak elő a rendezvényen, akik startup cégek alapítóiként is elismertek.


A konferencia és a kiállítás minden érdeklődő számára nyitott, a részvétel ingyenes.


Az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” kiállítása szeptember 4. és 11. között tekinthető meg ingyenesen az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, 9 és 17 óra között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/