SZTE Info

Orientációs héttel várja külföldi hallgatóit az SZTE

A 2014/2015. tanév I. félévében több mint 230 külföldi hallgató érkezik és kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Számukra tart orientációs hetet az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája 2014. szeptember 1–5. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt az SZTE Rektori Hivatal épületének átriumában szeptember 2-án, kedden 10 órakor Szabó Gábor, az SZTE rektora nyitja meg, köszöntve a Tisza- parti universitasra érkező külföldi diákokat. Az őszi szemeszterben az ERASMUS+, ERASMUS MUNDUS, CEEPUS nemzetközi mobilitási programok keretében, a Magyar Ösztöndíj Bizottság ösztöndíjaival, valamint a West Virginia Egyetemmel fennálló kétoldalú hallgatói csereprogram keretében 233 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Az orientációs héten a hallgatók tájékozódhatnak a Szegedi Tudományegyetemről és a városról, segítséget kapnak a beiratkozáshoz és a szálláskereséshez is. Az egy hét során megismerkednek majd az EHÖK Külügyi Bizottságának mentoraival és az Erasmus Student Network Szeged önkénteseivel, a szegedi életüket segítő magyar egyetemistákkal, valamint tanszéki koordinátoraikkal és a többi országból érkezett külföldi hallgatóval is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *