Bezár

SZTEhírek

A Szegedi Tudományegyetem a SZIN-en

A Szegedi Tudományegyetem a SZIN-en

2014. augusztus 01.
2 perc

A 0. nappal 2014. augusztus 26-án elstartol az ország egyik legnépszerűbb nyárzáró fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. A hagyományoknak megfelelően a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát a rendezvényen az úgynevezett civilek utcájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Ifjúsági Napok (a SZIN) az ország egyik legnépszerűbb fesztiválja. A nyári szezont záró rendezvényt - szokás szerint - augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a szegedi partfürdőn, és minden évben fiatalok tízezrei váltanak bérletet vagy jegyet a programokra. Tény, hogy a SZIN-re elsősorban a koncertek miatt érkeznek a fesztiválozók, de az is vitathatatlan, hogy a napközbeni programokon is mindig nagy az érdeklődés.


A Szegedi Tudományegyetem idén is sok egységgel képviselteti magát a SZIN-en. A Szegedi Ifjúsági Napokon jelen lesz az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatósága(MKI), az Alma Mater, a Karrier Iroda, az ÁOK orvosai, az EHÖK, és csatlakoznak a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének hallgatói is – mondta el az SZTE MédiaCentrumnak Bajusz Péter. A Szegedi Tudományegyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-referense hozzátette: a fiatalokat nagyon sok és változatos programmal várják.


A SZIN időszakában az SZTE MKI környezettudatos játékokkal várja a fiatalokat, ezen kívül az érdeklődők feliratkozhatnak a hírlevélre, és a felvételivel, az egyetemmel kapcsolatban is kaphatnak információkat. Az Alma Mater a végzett hallgatókat várja, míg a Karrier Iroda tanácsadással segít az érdeklődőknek. Az orvosi kar programjában tavaly bőrgyógyászati szűrést végeztek, tartottak önismereti tréninget és pszichológiai tanácsadást – idén is hasonló lesz a program. A MOE prevenciós tesztekkel készül, a fesztiválozók a szexuális élettel, a droghasználattal, a nemi úton terjedő betegségekkel, az alkoholizmussal kapcsolatos témakörökben tölthetnek ki teszteket. Az SZTE EHÖK egyetemi rádiója is kitelepül a SZIN-re.

 

A Szegedi Tudományegyetem standja a múlt évhez képest idén másutt lesz. Az Európai Ifjúsági Politikához alkalmazkodva a civil szervezeteket idén nyolc csoportba osztották, így a Szegedi Tudományegyetem az Oktatás csoportba került. A stand a SZIN kempingnél lévő bejáratától közelíthető meg a legkönnyebben, a második utcán, a lugasnál található majd meg.

A Szegedi Tudományegyetem standja a SZIN-napokon délelőtt 10 és este 6 óra között várja az érdeklődőket.

 

A Szegedi ifjúsági Napokon egyébként öt napon át 6 színpadon 170 fellépő fordul majd meg, közöttük 90 zenekar és 80 dj.

A SZIN programjairól további részletek: http://www.szin.org/ 

 

SZTEinfo - Ny. É.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek